HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΧΑΪΑ: «Δάσος» από 10.000 κεραίες για τις ανάγκες του 5G

Συνεχίζονται αντιδράσεις από επιστήμονες και απλούς πολίτες για τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία από την ενδεχόμενη έλευση της τεχνολογία...

Συνεχίζονται αντιδράσεις από επιστήμονες και απλούς πολίτες για τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία από την ενδεχόμενη έλευση της τεχνολογίας 5G στην Πάτρα.

Από τη μία πλευρά, ο επιχειρηματικός κόσμος πιέζει τη Δημοτική Αρχή να άρει τις αντιρρήσεις της, ενώ από την άλλη επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την μεγάλη αύξηση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που θα επιφέρει η νέα τεχνολογία.

Οπως τόνισε ο γιατρός Τάσος Γιακουμής, μιλώντας στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου «πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» στο Ράδιο Γάμμα, για να εφαρμοστεί η τεχνολογία 5G θα χρειαστεί να τοποθετηθούν στον αστικό ιστό της Πάτρας 10.000 κεραίες, δηλαδή μία κεραία ανά 30 μέτρα!

Με τη λειτουργία, δε, της νέας τεχνολογίας, η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία θα εισβάλει  πλέον μέσα στα σπίτια, καθώς θα εκπέμπεται από όλες τις συσκευές που βρίσκονται μέσα σε αυτά.

Και όλα τούτα, όταν παρουσιάζεται αύξηση των κρουσμάτων καρκίνων, ενώ ήδη υπάρχει από πέρυσι απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για απομάκρυνση και των υπαρχουσών κεραιών κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται διάσπαρτες στην πόλη.

Οπως τόνισε ο κ. Γιακουμής, το σύστημα που θα χρησιμοποιηθεί είναι ίδιο με αυτό που χρησιμοποιείται και για πολεμικό όπλο.

Ζητούμενο παραμένει, λοιπόν, αν στο όνομα του κέρδους, θα προκριθεί η χρήση του συστήματος αυτού, ενώ υπάρχουν και άλλες τεχνικές που δεν είναι επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.