Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τουρκία: "Δεν θα επηρεαστούμε, αν δεν πάρουμε τα F-35"

"Δεν θα επηρεαστούμε, αν δεν πάρουμε τα F-35", ανέφερε σε δήλωση του ο Πρόεδρος της ASELSAN, Χαλούκ Γκοργκούν. Ο Πρόεδρος, το...

"Δεν θα επηρεαστούμε, αν δεν πάρουμε τα F-35", ανέφερε σε δήλωση του ο Πρόεδρος της ASELSAN, Χαλούκ Γκοργκούν.

Ο Πρόεδρος, του γίγαντα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας ASELSAN, Χαλούκ Γκοργκούν επιτέθηκε κατά της πρότασης νόμου των Ηνωμένων Πολιτειών που θα εμπόδιζε τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία.

"Η Τουρκία δεν θα επηρεαστεί από αυτό, διότι έχουμε διαφοροποιήσει την αμυντική μας βιομηχανία", δήλωσε ο Γκοργκούν.

Προειδοποίησε ότι εάν εκδιωχθεί η Τουρκία από το σχέδιο για τα F-35, θα καταρρεύσει ολόκληρο το εγχείρημα του σχεδιασμού και παραγωγής των F-35. (σ.σ. Βέβαια, η δήλωση αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον ως έωλη καθώς η Τουρκία σκοπεύει να αγοράσει 100-120 F-35, ενώ οι ΗΠΑ, η Βρετανία, ο Καναδάς, η Ιταλία, η Ολλανδία και άλλες χώρες σκοπεύουν να αγοράσουν συνολικά περισσότερα από 3,500 F-35)

Η Τουρκία σχεδιάζει να αγοράσει περισσότερα από 100 αεροσκάφη F-35Joint Strike Fighter της Lockheed Martin και διαπραγματεύεται επίσης την αγορά πυραύλων Patriot με την Ουάσινγκτον.

Η Τουρκία λέει ότι θα υπάρξουν αντίποινα, αν οι ΗΠΑ σταματήσουν τις πωλήσεις όπλων

"Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλουν κυρώσεις σε εμάς ή προχωρήσουν σε τέτοιο βήμα, η Τουρκία θα απαντήσει. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι ότι οι ΗΠΑ πρέπει να εγκαταλείψουν την πρόταση νόμου", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου.

Ο προτεινόμενος Νόμος περί εξουσιοδότησης για την Εθνική Άμυνα των Ηνωμένων Πολιτειών, που βρίσκεται αρκετά βήματα από το να ψηφισθεί, θα απαιτούσε από το Υπουργείο Άμυνας να υποβάλει στο Κογκρέσο έκθεση σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας και θα εμπόδιζε την πώληση σημαντικού αμυντικού εξοπλισμού, έως ότου αυτή ολοκληρωθεί.

Η ASELSAN κατατάσσεται ως η 57η κορυφαία αμυντική εταιρεία παγκοσμίως

Η ASELSAN έχει καταστεί μια εξαγωγική εταιρεία των εγχώριων αμυντικών προϊόντων, επενδύοντας σε διεθνείς αγορές μέσω διαφόρων μοντέλων συνεργασίας με τοπικούς εταίρους και κατέχει την 57η θέση στην κατάταξη των αμυντικών εταιρειών παγκοσμίως.

Η ASELSAN είναι η μεγαλύτερη εταιρία στο χώρο της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας. Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της εξαπλώνεται σε ένα ευρύ φάσμα συστημάτων, όπως ραντάρ και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, ηλεκτροοπτικής, αεροηλεκτρονικής, μη επανδρωμένα συστήματα, χερσαία και ναυτικά οπλικά συστήματα, συστήματα αεράμυνας και πυραύλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.