Page Nav

HIDE
TRUE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών προτείνει δημιουργία παραρτήματος στην Αθήνα

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών εκπέμπει σήμα κινδύνου καθώς η έλλειψη χρηματοδότησης της Τμήματο...

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών εκπέμπει σήμα κινδύνου καθώς η έλλειψη χρηματοδότησης της Τμήματος (ΑΜΠΠ) και οι ελλείψεις του προσωπικού απειλούν την εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος.

Διαμαρτυρία Φοιτητών: Η Επιτροπή Αγώνα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr και τονίζει «ως λύση στο πρόβλημα της υποχρηματοδότησης, ο πρόεδρος πρότεινε την δημιουργία παραρτήματος του τμήματος στην Αθήνα. Την επιστροφή όσων φοιτητών προέρχονται από την Αθήνα στα σπίτια τους και την παρακολούθηση των σπουδών τους από τα σπίτια τους έναντι 1.800 ευρώ το χρόνο!» Οι επιστολή των φοιτητών όπως έχει σταλεί στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr έχει ως εξής:

«Την Τετάρτη 2/5/2018 ο Πρόεδρος του τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Πατρών έκανε ενημέρωση στους φοιτητές του τμήματος σχετικά με την κρίσιμη οικονομική κατάσταση που επικρατεί σε αυτό, τον τελευταίο καιρό. Με βάση τα στοιχεία τα οποία ο ίδιος έδωσε στο τμήμα: Η κρατική χρηματοδότηση προς τα πανεπιστήμια είναι κατά 80% μειωμένη σε σχέση με το 2012. Παράλληλα από φέτος παύει και η παροχή χρημάτων από το ΤΣΜΕΔΕ (το ταμείο των μηχανικών) προς τις πολυτεχνικές σχολές, λόγω της ενοποίησής του στον ΕΦΚΑ, επιβαρύνοντας έτσι ακόμη περισσότερο την δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η σχολή. Αυτό σημαίνει πως από τον Σεπτέμβρη, με την αρχή του νέου έτους: Θα υπάρξουν ελλείψεις σε καθηγητές. Το 48% του διδακτικού έργου γίνεται από βοηθητικό προσωπικό-συμβασιούχους, που σημαίνει ότι αν δεν ανανεωθεί η σύμβαση τους δεν θα γίνονται μαθήματα.

Πολλά μαθήματα θα γίνονται ανά 2χρόνια. Η βιβλιοθήκη και το υπολογιστικό κέντρο του τμήματος θα υπολειτουργούν. Ήδη εξετάζεται από τους καθηγητές να είναι ανοικτά λιγότερες ώρες και χωρίς προσωπικό! Οι όποιες παροχές που είναι ακόμα δωρεάν από το τμήμα (χαρτόνια, φωτοτυπίες κλπ) θα κοπούν.  Ως λύση στο πρόβλημα της υποχρηματοδότησης, ο πρόεδρος πρότεινε την δημιουργία παραρτήματος του τμήματος στην Αθήνα.

Την επιστροφή όσων φοιτητών προέρχονται από την Αθήνα στα σπίτια τους και την παρακολούθηση των σπουδών τους από τα σπίτια τους έναντι 1.800 ευρώ το χρόνο! Επί της ουσίας ανοίγεται ο δρόμος για δίδακτρα στον προπτυχιακό κύκλο σπουδών! Ευθύνη για όλο αυτό έχει τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες μέσω της διαχρονικής υποχρηματοδότησης των ιδρυμάτων και του λεγόμενου «αυτοδιοίκητου των ιδρυμάτων» οδηγούν προς την εμπορευματοποίηση της ίδιας της γνώσης! Διεκδικούμε: ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ!

Αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για επαρκή χρηματοδότηση των σπουδών μας! Περισσότερο μόνιμο διδακτικό προσωπικό. Θέλουμε ολοκληρωμένη και όχι αποσπασματική γνώση. Άμεση ανανέωση των συμβάσεων στους συμβασιούχους καθηγητές της σχολής. Να παρέχονται όλα τα αναλώσιμα δωρεάν από το τμήμα.» Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΤΑΜΠΠ ΓΙΑ ΤΟ 2018-19 Τετάρτη 2 Μαϊου 2018 Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, Ακολουθεί αναφορά στην κατάσταση του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος και τις προοπτικές του για το προσεχές, καθώς και πρόταση για την αντιμετώπιση της παρούσας κατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.