HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ «ΠΑΡΑΓΟΥΝ» ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ

Στην κατάμεστη αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείο «Kalavrita Canyon» στα Καλάβρυτα, δόθηκε χθες βράδυ η έναρξη στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδρι...

Στην κατάμεστη αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείο «Kalavrita Canyon» στα Καλάβρυτα, δόθηκε χθες βράδυ η έναρξη στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Επιστημονικής Εταιρείας Καλαβρυτινών Ιατρών «Ο ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ»
Οι Καλαβρυτινοί ιατροί, εγνωσμένης επιστημοσύνης που ξεπερνούν τα Ελλαδικά σύνορα,  για άλλη μια φορά, έδειξαν έμπρακτα την αγάπη για τον τόπο τόπο τους, δημιουργώντας ένα συνέδριο μεγάλης ακτινοβολίας και που αναδεικνύει τον τόπο μας σε κέντρο (και) των επιστημών.

Να σημειώσουμε οτι η Επιστημονική Εταιρεία Καλαβρυτινών Ιατρών «Ο ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ», πραγματοποιεί καθε δυο χρόνια επιστημονικές ημερίδες στα Καλάβρυτα, αλλά για πρώτη φορά, ανέβασε τον πήχη, πραγματοποιώντας τριήμερο συνέδριο Πανελλήνιας εμβέλειας.
Στο συνέδριο συμμετέχουν, δεκάδες ιατροί με πλούσιο και μεγάλο βιογραφικό και που ο καθένας έχει συμβάλει στα μέγιστα στην ιατρική επιστήμη.
Δεν έμεινα όμως εκεί. Στο Συνέδριο, οι καλαβρυτινοί διοργανωτές ιατροί, εκτός από τους ιατρούς - επιστήμονες, κάλεσαν  και εκπροσώπους όλων των βαθμίδων της υγείας, ειδικευόμενοι νεαροί ιατροί, Νοσηλευτές, Διοικητικοί, δεκάδων νοσοκομείων, αφού όπως μας δήλωσαν, η λειτουργία της "Υγείας", είναι υπόθεση συνεργασίας, όλων ισοτίμως και αποτελεί μια αλυσίδα συνεργασίας και προσφοράς.

➤Eπιστημονικός θεσμός με τη μεγαλύτερη δυνατή εμβέλεια
«Ιδιαίτερη σημασία για εμάς έχει η συμμετοχή σημαντικού αριθμού συναδέλφων καλαβρυτινής καταγωγής αλλά και συναδέλφων που δραστηριοποιούνται σήμερα στην επαρχία μας. Επίσης για πρώτη φορά καλαβρυτινοί επιστήμονες, πέραν της ιατρικής, παρουσιάζουν και προτάσεις που αφορούν τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης της πατρίδας μας. Τα Καλάβρυτα αποτελούν σημείο αναφοράς της εθνικής, θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Επιπλέον, τα όμορφα φυσικά τοπία της περιοχής συνθέτουν ένα μοναδικό τουριστικό προορισμό» αναφέρει στo «ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS» ο Γεώργιος Ζωγράφος, διευθυντής Χειρουργικής στο «Γ. Γεννηματάς», καταλήγοντας: «Επιδίωξη της Εταιρείας μας είναι να γίνουν οι εκδηλώσεις αυτές επιστημονικός θεσμός με τη μεγαλύτερη δυνατή εμβέλεια».

➤Η πανηγυρική έναρξη των εργασιών
Με "οικοδεσπότες" τους κυρίους, Ζωγράφο Ν. Γεώργιο, Διευθυντή Χειρουργικής στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “Γ. Γεννηματάς”, Πρόεδρο της Επιστημονικής Εταιρείας Καλαβρυτινών Ιατρών, Μάρκου Κωνσταντίνο, Καθηγητή Ενδοκρινολογίας, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πρόεδρο ΚΕΣΥ & Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ελληνικού Εθνικού Κέντρου «ExerciseIs Medicine» και Σκάρπα Γεώργιο, Ορθοπαιδικό, Διευθυντή στο «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο» του Εθνικού και Καποδιστρικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική έναρξη των εργασιών του τριημέρου Συνεδρίου
Στην πανηγυρική έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κος Γιώργος Λαζουράς, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Κάρμας, που μετέφερε μήνυμα του Αρχιεπισκόπου κ.κ.Ιερωνύμου και του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ.κ.Αμβροσίου, ο Διευθυντής Χειρουργικής Νοσοκομείο Ρόδου, Αντιπρόεδρος Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Κων/νος Κουτσόπουλος (Καλαβρυτινής καταγωγής), η Διοικήτρια του Νοσοκομείο Καλαβρύτων κα Ιωάννα Σφυρή, ο Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κος Δήμος Βαρβιτσιώτης, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας κος Ευθύμιος Βαζαίος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κος Χαρίλαος Ερμείδης. Παραβρέθηκαν ακόμα εκπρόσωποι, Καλαβρυτινών Συλλόγων και φορέων, Διοικήτές και Νοσοκομείων και εκπρόσωποι  Πανεπιστημίων. 
Την εναρκτήρια ομιλία με θέμα «Ψυχοφυσιολογική κριτική στην Αριστοτελική λογική», εκφώνησε ο κος Λάμπης Παπαγεωργίου, Καθηγητής Ψυχιατρικής,
Διευθυντής Α Ψυχιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ, του Αιγινήτειου Νοσοκομείου

➤Παράλληλες εκδηλώσεις
Στις παράλληλες εργασίες του Συνεδρίου, με πρωτοβουλία της Εταιρείας και µε την υποστήριξη του ∆ήµου Καλαβρύτων, περιλαμβάνονται:  
➤Δράσεις ευαισθητοποίησης και ενηµέρωσης για την Εθελοντική ∆ωρεά Αιµοποιητικών Κυττάρων/Μυελού των Οστών καθώς και νέες εγγραφές εθελοντών δοτών σε συνεργασία µε την Τράπεζα Εθελοντών ∆οτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙ∆ΑΣ».
➤Σήμερα Σάββατο το απόγευμα, θα παρουσιαστεί επίσης η Μελέτη πρόταση ανάπλασης της "τριλογίας" του Καλαβρυτινού ολοκαυτώματος από τους κους Γ. Σαμαρτζόπουλο και Σ. Σαμαρτζόπουλο.

➤Γίνε εθελοντής Μυελού των οστών
Σήμερα Σάββατο στην κεντρική πλατεία στο Τουριστικό Περίπτερο Καλαβρύτων ώρες 10:00 – 14:00 όπου θα λειτουργήσει το Ενημερωτικό Περίπτερο και θα γίνεται εγγραφή νέων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.
Η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που δημιουργήθηκε από τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών, με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη, για να καλύψει τις ανάγκες ασθενών, παιδιών και ενηλίκων, που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών, τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς. Το «Οραμα» έχει αναλάβει εκστρατεία ενημέρωσης, για τη σημασία της δωρεάς αιμοποιητικών κυττάρων μυελού των οστών και την αύξηση του αριθμού των Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στη χώρα μας.

➤Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιστημονικής Εταιρείας Καλαβρυτινών Ιατρών «Ο ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ»: 
Πρόεδρος: Γ.Ν. Ζωγράφος - Α’ Αντιπρόεδρος: K. Mάρκου - Γεν. Γραμματέας : Γ. Σκάρπας - Ταμίας: Γρ. Χάμψας - Ειδ. Γραμματέας: Ι. Παπαπαναγιώτου - Μέλη: Α. Μαντά - Α. Κορωναίος - Π. Γιαννόπουλος - Στ. Κωστόπουλος - Αν. Μέλη: Β. Θεοδωροπούλου - Α. Παπαζαφειροπούλου.

για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Νίκος Κυριαζής


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.