Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τα Καλάβρυτα σήμερα Παρασκευή 5 Μαΐου με την "Πελοπόννησο"

Διαβάστε σήμερα Παρασκευή 5 Μαΐου με την "Πελοπόννησο" @ Μια όμορφη γιορτή για τις ακαδημίες Εκατοντάδες παιδιά κατέκλυσαν τ...

Διαβάστε σήμερα Παρασκευή 5 Μαΐου με την "Πελοπόννησο"
@ Μια όμορφη γιορτή για τις ακαδημίες Εκατοντάδες παιδιά κατέκλυσαν το Δημοτικό Στάδιο από τις Ακαδημίες της ΑΕ Καλαβρύτων και της Τέμενης

@ Ορθώνουν το ανάστημά τους από αγάπη στον τόπο τους. Παρότι δεν ζουν μόνιμα στα Καλάβρυτα, ανέλαβαν δράση ιδρύοντας πέρυσι μια νέα συλλογικότητα, τον Εξωραϊστικό Σύλλογο των Πετσάκων.
Στην εγκατάλειψη της υπαίθρου, απαντούν με το δικό τους παράδειγμα. Αγωνίζονται για τους δρόμους, διεκδικούν μεταφορά των μαθητών, καθαρίζουν τις ιστορικές πηγές και διοργανώνουν εκδηλώσεις προκειμένου να φέρουν κοντά τους συμπατριώτες τους.
Μιλούν στην «Πελ. Λαύρα» για τη δράση και τα σχέδια του συλλόγου οι Ιωάννης Λυρίτης Πρόεδρος και Βασιλική Γεωργοπούλου, αντιπρόεδρος.

@ Μια οικογένεια σε δύο σφαγές, Κερασούντα και Καλάβρυτα. Με αφορμή την επέτειο για τα 99 χρόνια από την Γενοκτονία των Ποντίων -19/5/1919- ο δρ. Δημήτρης Σταθακόπουλος, καθηγητής Κοινωνιολογίας στην Πάντειο μας θυμίζει την ιστορία του Χαρίλαου Ερμείδη. Εφυγε από τον Πόντο το 1913 διωγμένος, μέσα στην κοιλία της μητέρας του. Νωρίτερα είχε εκτελεστεί στην Κερασούντα ο προπάππους του δικηγόρος Παναγιώτης Ερμείδης. Στις 13/12/1943 ο Χαρίλαος εκτελέστηκε από τους Γερμανούς στα Καλάβρυτα.

@ Μνημόσυνο για τον Π. Π. Γερμανό. Αρχιερατικό Μνημόσυνο στην Αγ. Λαύρα για τον Επίσκοπο Παλαιών Πατρών Γερμανό και λοιπούς ήρωες του 1821.

@ Βιολογικός: Σύντομα σε πλήρη λειτουργία. Οσοι έχουν καθυστερήσει να συνδεθούν με το νέο δίκτυο αποχέτευσης, πρέπει να σπεύσουν, προειδοποίησε η δημοτική αρχή.

@ Ναυτική… απόβαση στα Καλάβρυτα. Στα Καλάβρυτα, στον Τόπο Θυσίας και το Μουσείο Ολοκαυτώματος, βρέθηκαν σπουδαστές της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού.

Διαβάστε σήμερα Παρασκευή 5 Μαΐου με την "Πελοπόννησο"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.