HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

"ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΚΑΙ Η ΚΕΡΤΕΖΗ" την Κυριακή 27 Μαΐου στην Κέρτεζη

Πολλοί τόποι είναι ευλογημένοι στα πέρατα της Οικουμένης. Μοχλοί αυτής της ευλογίας είναι ο ήλιος, τα νερά και η σχετική αυτονομία. Η Κέ...

Πολλοί τόποι είναι ευλογημένοι στα πέρατα της Οικουμένης. Μοχλοί αυτής της ευλογίας είναι ο ήλιος, τα νερά και η σχετική αυτονομία. Η Κέρτεζη διαθέτει και τα τρία. Γι αυτό ήταν και είναι η μεγαλύτερη αγροτική κωμόπολη των Καλαβρύτων. Ο τόπος αυτός θα μπορούσε να ονομαστεί και ως η Κέρτεζη των νερών.
Το εξαιρετικό βιβλίο "Τα νερά των βουνών και η Κέρτεζη" του εκλεκτού συμπατριώτης μας Παναγιώτη Μπούρδαλα, θα παρουσιαστεί στις 27 Μάη, Κυριακή της Πεντηκοστής στην Κέρτεζη, (ώρα προσέλευσης 11.30 πμ) στα γραφείοα του Συλλόγου Κερτεζιτών "ο Στριφτόμπολας"
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
η Γεωργία Χασαποπούλου, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Κερτεζιτών "ο Στριφτόμπολας),
ο Κερτεζίτης Δάσκαλος, Αντώνης Μάλλιαρης,
ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Δημήτριος Κολλιόπουλος
και ο Θεολόγος - Φυσικός και συγγραφέας του βιβλίου, Παναγιώτης Μπούρδαλας
Ο ίδιος μας λέει: 
«Η σειρά των μελετών μου, με πρώτη αυτη που ακολουθεί, δεν φιλοδοξεί να αναδείξει ένα τοπικιστικό πάθος για το χωριό μου. Δεν φιλοδοξεί επίσης ούτε να αποτελέσει μια απλή λαογραφική μόνο προσπάθεια που έλλειπε, και μάλιστα μουσειακού τύπου. Έχει ως σκοπό να αναδείξει ένα υπόδειγμα ζωής σε ορεινή επαρχία με πολλά βουνά, κοιλάδες και οροπέδιο, με πολλές μεγάλες και μικρές πηγές.»

Καλεσμένοι όλοι, όσοι και όσες ζείτε στην Κέρτεζη, αλλά και όσες/όσοι θα βρεθούμε εκεί για το τριήμερο της Πεντηκοστής!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.