HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τα Καλάβρυτα σήμερα Παρασκευή 11 Μαΐου στο ένθετο της Πελοποννήσου

Διαβάστε σήμερα Παρασκευή 11 Μαϊου με το ένθετο της Πελοποννήσου «Πελοποννησιακή Λαύρα» Καλαβρύτων» Δύο Καλαβρυτινοί επιστήμονες, οι Σ...

Διαβάστε σήμερα Παρασκευή 11 Μαϊου με το ένθετο της Πελοποννήσου «Πελοποννησιακή Λαύρα» Καλαβρύτων»
Δύο Καλαβρυτινοί επιστήμονες, οι Σπύρος και Γιώργος Σαμαρτζόπουλος -συγγενείς του εκτελεσθέντα Σπύρου Σαμαρτζόπουλου- αγωνίζονται με στόχο τη διατήρηση της συλλογικής μνήμης. Η ολοκληρωμένη πρότασή τους για την ανάδειξη των ιστορικών μνημείων και περιοχών που αποτελούν τοπόσημα της θυσίας, παράλληλα με την πρόταση δημιουργίας του «Θεματικού Πάρκου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος» παρουσιάστηκε το Σάββατο που μας πέρασε 5 Μαΐου, στη διάρκεια του Πανελλήνιου Συνεδρίου της Επιστημονικής Εταιρείας Καλαβρυτινών Ιατρών «Ο ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ». Η κεντρική ιδέα της μελέτης είναι η διατήρηση του περίοπτου υπάρχοντος μνημείου με τον Σταυρό, καθώς και η οργάνωση των διαδρομών της περιήγησης του λόφου των εκτελεσθέντων.
@ Συνέδριο - σταθμός για την ιατρική Η Επιστημονική Εταιρεία Καλαβρυτινών Ιατρών «Ο ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ» πραγματοποιεί κάθε δυο χρόνια επιστημονικές ημερίδες στα Καλάβρυτα. Για πρώτη φορά φέτος, το τριήμερο Παρασκευή 4 έως και την Κυριακή 6 του μηνός, η Επιστημονική Εταιρεία ανέβασε τον πήχη, πραγματοποιώντας τριήμερο συνέδριο πανελλήνιας εμβέλειας με δεκάδες ιατρούς με πλούσιο βιογραφικό που ο καθένας τους έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ιατρική. Μαζί με τον Δήμο Καλαβρύτων και σε συνεργασία µε την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙ∆ΑΣ», έγινε στα Καλάβρυτα και ενημέρωση - εγγραφή νέων δοτών.
@ Τιμάται το Σάββατο ο Αγ. Παύλος εξ Αρονείας Συμπληρώνονται 200 χρόνια από τον μαρτυρικό θάνατο του Οσιομάρτυρα Παύλου και οι εκδηλώσεις τιμής, αύριο Σάββατο, θα είναι ιδιαίτερα λαμπρές.
@ Κοινός εορτασμός Καλαβρύτων - Τριπόλεως Με κεντρικό ομιλητή τον δήμαρχο Τριπόλεως η τιμητική εκδήλωση για τον Αγωνιστή του 1821 Αναγνώστη Στριφτόμπολα
@ Τίμησαν μαζί την Επέτειο Ρώσοι και Καλαβρυτινοί συμμετείχαν στον εορτασμό της Επετείου Απελευθέρωσης της πρώην ΕΣΣΔ απο τους Ναζί.
@ Εδρασαν οι «Μάσκες» στα Καλάβρυτα Υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Κατερίνας Νικολουτσοπούλου, το 17ο Γυμνάσιο Πάτρας παρουσίασε τις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.