Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Γιώργος Μπαλταδώρος: Αυτός είναι ο χειριστής του Mirage που κατέπεσε στη Σκύρο

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, ο πιλότος του miraz 200 που έχασε την ζωή του είναι ο 34χρονος  Γιώργος Μπαλταδώρος , ο οποίος υπηρετο...

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, ο πιλότος του miraz 200 που έχασε την ζωή του είναι ο 34χρονος Γιώργος Μπαλταδώρος, ο οποίος υπηρετούσε στην 331 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας. Στην περιοχή των ερευνών βρέθηκε η κάσκα του, η μικρή σωστική λέμβος και το κιτ επιβίωσης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει οικογένεια με τρία παιδιά.
Το αεροσκάφος συμμετείχε σε αποστολή αναχαίτισης μαζί με ακόμη ένα Mirage 2000-5. Και τα δύο βρίσκονταν σε φάση επιστροφής στη βάση τους. Πηγές του ΓΕΕΘΑ αναφέρουν ότι τα δύο Mirage βρίσκονταν σε φάση τελικής προσέγγισης του αεροδρομίου και προετοιμάζονταν για προσγείωση. Το αεροσκάφος που κατέπεσε ήταν και επικεφαλής της αποστολής. Το ζεύγος του ανέφερε πως έχασε την επαφή ξαφνικά στις 12:15μμ.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας έχει ως εξής: 
«Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, στην φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής και σε απόσταση εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους Σμηναγού (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου.
Συγκροτήθηκε αρμόδια επιτροπή για την διερεύνηση του δυστυχήματος».
Ο ιπτάμενος υπηρετούσε στην 331 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας.
Στην περιοχή βρέθηκαν συντρίμμια, η κάσκα του, η μικρή σωστική λέμβος, το κιτ επιβίωσης.

Ο 34χρονος σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος, είχε μιλήσει στην εκπομπή της ΕΡΤ «Αρετή και Τόλμη», σε αφιέρωμα για τους «Φρουρούς του Αιγαίου».
«Είμαστε σε επιφυλακή και περιμένουμε να χτυπήσει το τηλέφωνο για να μας δώσουν οδηγίες. Το γεγονός αυτό μας αυξάνει την ετοιμότητα. Υπάρχει κίνδυνος, άσχετα αν τις περισσότερες φορές δεν γίνεται τίποτα. Αλλά δεν ξέρουμε σήμερα ή αύριο τι σκοπό έχουν να κάνουν οι απέναντι», είχε πει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.