HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Νεκρός ο πιλότος του Mirage 2000-5

Με μια ανάρτησή του στο τουίτερ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε την δυσάρεστη είδηση του θανάτου του πιλότου του M...


Με μια ανάρτησή του στο τουίτερ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε την δυσάρεστη είδηση του θανάτου του πιλότου του Mirage 2000-5 που κατέπεσε ΒΑ της Σκύρου στις 12:15 το μεσημέρι της Πέμπτης 12 Απριλίου. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος σημειώνει:
Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ
Οι έρευνες έχουν συγκεντρωθεί σε ένα σημείο περίπου 9-10 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.
Στην επιχείρηση Save and Rescue συμμετέχει ελικόπτερο S-70B του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και πλωτό του Λιμενικού (με τον κωδικό 602) που απέπλευσε από τον Μόλυβο της Λέσβου. Στην περιοχή κατευθύνεται και η φρεγάτα Ψαρά.

Το αεροσκάφος συμμετείχε σε αποστολή αναχαίτισης μαζί με ακόμη ένα Mirage 2000-5. Και τα δύο βρίσκονταν σε φάση επιστροφής στη βάση τους. Πηγές του ΓΕΕΘΑ αναφέρουν ότι τα δύο Mirage βρίσκονταν σε φάση τελικής προσέγγισης του αεροδρομίου και προετοιμάζονταν για προσγείωση. Το αεροσκάφος που κατέπεσε ήταν και επικεφαλής της αποστολής. Το ζεύγος του ανέφερε πως έχασε την επαφή ξαφνικά. 
Επί τόπου έσπευσε η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Ψαρά», η οποία διαθέτει ένα ελικόπτερο Aegean Hawk, ενώ άλλο ένα τέτοιου τύπου ελικόπτερο απογειώθηκε έπειτα από εντολή του θαλάμου επιχειρήσεων του Π.Ν. Παράλληλα, στην έρευνα συμμετέχει και ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C27. 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.