HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μετά από 43 χρόνια Επιτάφιος στο Βεσίνι - Κοινή Αναστάσιμη Τράπεζα με όλους τους κατοίκους

Μετά από 43 χρόνια τελέστηκε στην κεντρική της ενορίας της Παναγίας Βεσινίου, η περιφορά του Επιταφίου, με πάνω από 50 πιστούς και η Ανά...

Μετά από 43 χρόνια τελέστηκε στην κεντρική της ενορίας της Παναγίας Βεσινίου, η περιφορά του Επιταφίου, με πάνω από 50 πιστούς και η Ανάσταση με πάνω από 90 πιστούς.
Σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου ύστερα από την Ανάσταση η οποία διήρκησε έως τις πρωινές ώρες, με παρόντες όλο το εκκλησίασμα, ο εφημέριος Πατήρ Βασίλειος, μαζί τους έφαγε το πρωΐ της Κυριακής με όλους τους πιστούς, στο σχολείο, δίπλα στην εκκλησία της Παναγίας, την παραδοσιακή μαγειρίτσα. 
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, ευχαριστεί την Ιερά Μητρόπολη και τον Πάτερ Βασίλειο που με την ιεροσύνη του, ξαναζωντάνεψε την Παναγία της Θεοτόκου του Βεσινίου, παρόλο που εξυπηρετεί 3 ενορίες μαζί.

Το Βεσίνι
Το Βεσίνι είναι ένα μικρό ορεινό χωριό του Δήμου Καλαβρύτων. Αποτελεί οικισμό της τοπικής κοινότητας Πάου της δημοτικής ενότητας Παΐων. Kαταλαμβάνει έκταση 9 τ.χλμ. Έχει χαρακτηριστεί ως παραδοσιακός οικισμός.
Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της πρώην επαρχίας Καλαβρύτων και είναι χτισμένο στους πρόποδες της βουνοκορφής "Προφήτης Ηλίας" (υψόμετρο 1363 μ.) του Αφροδίσιου, που είναι προέκταση του Ερυμάνθου, σε υψόμετρο μεταξύ 865-965 μέτρων. Είναι ανατολικο-μεσημβρινό. Περικυκλώνεται από διάφορες βουνοκορφές, όπως της "Αγ. Τριάδος" (υψ. 1000 μ.), "Γαρδίσιου" (υψ. 800 μ.), "Αγίου Πέτρου" (υψ. 827 μ.) και "Μεγάλης Ράχης" (υψ. 944 μ.). Έχει ωραία θέα προς τον "Σκουπέικο Κάμπο" και την κοιλάδα Τριποτάμων-Παγκρατίου. Το Βεσίνι είναι το μοναδικό χωριό της επαρχίας Καλαβρύτων που έχει ανοικτό ορίζοντα 300 μοίρες με θέα προς Ερύμανθο, Χελμό, Κυλλήνη (Ζήρεια) και σε πολλά βουνά της Αρκαδίας, ενώ από την κορυφή του βουνού του "Προφήτη Ηλία" υπάρχει ορατότητα προς την Γορτυνία, την Ηλεία, τα Καλάβρυτα και τον Κόλπο της Κυπαρισσίας.

Eγγύς του βρίσκονται ο εγκαταλελειμμένος παραδοσιακός οικισμός Δεχούνι, ο παλιός και νέος οικισμός της Πάου, οι μικροί οικισμοί: Δεχουναίικα και Μπάφι, το κεφαλοχώρι της Δάφνης (Στρέζοβα), τα Νάσια και οι οικισμοί της Χόβολης. Από την πλευρά της Αρκαδίας γειτνιάζει με το χωριό Βάχλια. Στο βουνό "Καστέλλι" της περιοχής βρίσκεται το Κάστρο της Χώτσας.
Απέχει από την Πάτρα μέσω του Λεχουρίτικου βουνού 32 ώρες δρόμο με τα πόδια, από τον Πύργο 24, από τη Στρέζοβα 2, από Σοπωτό 3, από Μαζέικα 5, και από τα Καλάβρυτα 8 ώρες. Με τον αυτοκινητόδρομο απέχει από την Πάτρα 104 χλμ, από την Τρίπολη 70 χλμ., από τα Καλάβρυτα 46 χλμ., από τον Πύργο 81 χλμ. και από Εθνική Οδό Πατρών-Τριπόλεως 4 χλμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.