Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Διπλό φονικό στην Κύπρο: Στο Δικαστήριο οι 2 συλληφθέντες

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγούνται σήμερα τα δύο πρόσωπα που συνέλαβαν το βράδυ της Παρασκευής οι κυπριακές αρχές γι...

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγούνται σήμερα τα δύο πρόσωπα που συνέλαβαν το βράδυ της Παρασκευής οι κυπριακές αρχές για την υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του ζεύγους Γιώργου Χατζηγεωργίου και Ντίνας Σεργίου που διαπράχθηκε τα ξημερώματα τηε 19ης Απριλίου στον Στρόβολο της Κύπρου.
Πρόκειται για τον 23χρονο αδελφό και την 21χρονη σύντροφο του 33χρονου υπόπτου που τελεί ήδη υπό 8ήμερη κράτηση.
Στην πολύωρη κατάθεση που έδωσε την Παρασκευή στους ανακριτές της υπόθεσης ο 33χρονος κατονόμασε τον αδελφό του ως το πρόσωπο που διέπραξε τους φόνους, ενώ ενέπλεξε στην υπόθεση και τη νεαρή γυναίκα.
Μετά από υπόδειξη του 33χρονου, η Αστυνομία εντόπισε σε χώρο στο πατρικό του σπίτι στην Αγλαντζιά μαχαίρι που είκαζεται ότι πρόκειται για το φονικό όπλο καθώς και ρούχα που φέρουν κηλίδες αίματος, για τα οποία υποστηρίζει ότι είναι μεν δικά του αλλά το βράδυ του φόνου τα φορούσε ο αδελφός του.
Η ομολογία του 33χρονου
Σε πολύωρη κατάθεσή του στους ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας το βράδυ της Παρασκευής, ο 33χρονος μίλησε για πολλά και προέβαλε διάφορους ισχυρισμούς για το τι συνέβη τη νύχτα της 19ης Απριλίου στην οδό Ζαλόγγου στον Στρόβολο. Ο 33χρονος κατονομάζει τον αδελφό του ως το πρόσωπο που διέπραξε το έγκλημα και ομολόγησε ότι πήγαν στο σπίτι με σκοπό την κλοπή. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο Χατζηγεωργίου τους πήρε είδηση και έτσι συνέβη το μακελειό.
Μετά την πεντάωρη κατάθεση οι εξελίξεις πήραν τη μορφή χιονοστιβάδας. Ο 33χρονος οδήγησε τους ανακριτές σε χώρο κοντά στο πατρικό του στην Αγλαντζιά, όπου και υπέδειξε πού ήταν κρυμμένα τα ρούχα που φορούσε ο δολοφόνος καθώς και το φονικό μαχαίρι.
Όσον αφορά τα ρούχα τα οποία είναι γεμάτα αίμα, ο συλληφθείς υποστηρίζει ότι είναι μεν δικά του αλλά τα φορούσε το βράδυ του φόνου ο αδελφός του.
Για να ξεκαθαρίσει ο ισχυρισμός αυτός θα γίνει εξέταση DNA για να διαπιστωθεί ποιου είναι το αίμα και ποιος τα φορούσε. Όσον αφορά στα παπούτσια του που εντοπίστηκαν έξω από την οικία των θυμάτων, ο 33χρονος αναφέρει ότι τα έβγαλε για να μην κάνει θόρυβο και κατά τη φυγή τους τα ξέχασε εκεί.
Ο 15χρονος αναγνώρισε τον ύποπτο
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ανήλικος γιος του ζευγαριού αναγνώρισε τον 33χρονο ως τον άνθρωπο που τον ξύπνησε τα ξημερώματα της 19ης Απριλίου και του ανέφερε ότι σκότωσε τους γονείς του αλλά δεν σκόπευε να πειράξει τον ίδιο. Η αναγνώριση του 33χρονου πάσχει ως προς την διαδικασία, καθώς η φωτογραφία του είχε δημοσιευθεί από χθες και κυκλοφορούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία είχε πρόσβαση ο 15χρονος.
Το χρονικό της τραγωδίας
Στη 01.30 περίπου τα ξημερώματα της Πέμπτης 19 Απριλίου, δυο κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι του ζευγαριού καθηγητών στον Στρόβολο και τους δολοφόνησαν με μαχαίρι την ώρα που κοιμόντουσαν στο υπνοδωμάτιό τους στον Στρόβολο. Μάρτυρας του φρικιαστικού εγκλήματος ο 15χρονος γιος της οικογένειας, τον οποίο οι δράστες κλείδωσαν στο υπόγειο. Οι δράστες φέρονται να είπαν στο παιδί να μην φοβάται και δεν θα το πείραζαν. Ο ανήλικος κατάφερε να ξεφύγει και να μεταβεί σε σπίτι γειτόνων από όπου ειδοποίησε τις αρχές.
Τα πρώτα αποτελέσματα των εξετάσεων της Αστυνομίας δεν έδειξαν παραβίαση των εισόδων της οικίας. Τα θύματα βρέθηκαν σε μια λίμνη αίματος στο δάπεδο του υπνοδωματίου τους.
Οι νεκροψίες στις σορούς των δύο θυμάτων έδειξαν ότι δέχθηκαν περί τις 40 μαχαιριές: O άτυχος 60χρονος έφερε 25-30 μαχαιριές από το λαιμό, μέχρι τα πόδια, ενώ η γυναίκα έφερε 10 μαχαιριές κυρίως στο λαιμό και το θώρακα. Αιτία θανάτου είναι το "αιμορραγικό σοκ από πολλαπλά θλαστικά τραύματα, από νύσσον και τέμνον όργανο".
Το κίνητρο πίσω από τη στυγερή δολοφονία δε φαίνεται να είναι η ληστεία, με την ιατροδικαστή να επισημαίνει ότι τα πολλαπλά τραύματα που φέρει ειδικά ο 60χρονος δείχνουν μίσος από τον δράστη και φανερώνουν πως δεν πρόκειται για έγκλημα της στιγμής που προέκυψε μετά από κάποιο καβγά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.