Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

«Βουρ» για... Βουραϊκό - 13 Μαΐου το 38ο Πανελλήνιο Πέρασμα στο Φαράγγι

Ο Σύλλογος Ορειβασίας - Χιονοδρομίας - Αναρρίχησης και Προστασίας Περιβάλλοντος των Καλαβρύτων οργανώνει και φέτος το 38ο, στη σειρά, Πα...

Ο Σύλλογος Ορειβασίας - Χιονοδρομίας - Αναρρίχησης και Προστασίας Περιβάλλοντος των Καλαβρύτων οργανώνει και φέτος το 38ο, στη σειρά, Πανελλήνιο Πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού Ποταμού και τις παράλληλες εκδηλώσεις, στις 12 και 13 Μαΐου 2018.
«Είναι μια εκδήλωση, η οποία συγκεντρώνει πάνω από 2.500 πεζοπόρους, ορειβάτες και φυσιολάτρες από όλη την Ελλάδα. Στόχο της έχει να ευαισθητοποιήσει το κοινό, στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, να γνωρίσουν όλοι τις ομορφιές της φύσης, περπατώντας, παράλληλα, με τον ιστορικό «Μουντζούρη» και να περάσουν από μοναδικές ιστορικές Μονές, το Μέγα Σπήλαιο και την Αγία Λαύρα» αναφέρει ο πρόεδρος του συλλόγου Χάρης Ερμείδης, καλώντας στο 38ο Πανελλήνιο Πέρασμα στο Φαράγγι, στις 12 και 13 Μαΐου.
Συμμετέχουν, ακόμη, δεκάδες ομάδες - ορειβατικές και φυσιολατρικές - από τα Χανιά έως την Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη, ενώ σε ετήσια βάση η εκδήλωση αυτή έχει γίνει «πιλότος» για μια σειρά εκδηλώσεων από ορειβατικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα. «Από την επανίδρυσή του, το 1975, ο σύλλογός μας, εκτός από τις αθλητικές δραστηριότητες, έχει βάλει σαν κύριο στόχο του και την προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα την ανάδειξη της περιοχής μας. Το φετινό Πανελλήνιο Πέρασμα είναι αφιερωμένο στη τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Καλαβρύτων και της ευρύτερης περιοχής» τονίζει, επίσης, ο κ. Ερμείδης, αναφέροντας, ακόμη, ότι «με τις παράλληλες εκδηλώσεις και ομιλίες έχει καταφέρει να ευαισθητοποιήσει πολιτικές κρατικές και άλλες αρχές, στον αγώνα για την προστασία του μοναδικού σε χλωρίδα και πανίδα οικοσυστήματος σε Χελμό, Υδατα Στυγός και Φαράγγι Βουραϊκού Ποταμού. 
Ο Σύλλογος των Καλαβρύτων είναι ο πρώτος ορειβατικός σύλλογος, που ενεγράφη στο διεθνές δίκτυο «Friends of Nature» (Φίλοι της Φύσης), είναι ιδρυτικό μέλος του ελληνικού δικτύου των «Friends of Nature» για την αειφορία και τη βιωσιμότητα. Ο κ. Ερμείδης είναι και επίτιμος πρόεδρος του ελληνικού δικτύου «Φίλοι της Φύσης».
Πολλές συμμετοχές και φέτος
Στο πέρασμα συμμετέχουν, επίσης, δεκάδες οργανώσεις και συλλογικοί φορείς απ' όλη τη χώρα. Ο Σύλλογος Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος της περιοχής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει και φέτος στο Πανελλήνιο Πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού, στις 13 Μαΐου 2018 (2η Κυριακή του Μαΐου). Μεταξύ των άλλων, ανακοίνωση συμμετοχής έχει εκδώσει και ο Σύλλογος «Πολιτιστική Δράση Βραχναιίκων»
Με τίτλο «1931 - 2018, 87 χρόνια πάντα ψηλά», ο Σύλλογος ξεκινά το Σάββατο 12 Μαΐου με την Ημερίδα η οποία θα πραγματοποιηθεί στο «Αρχοντικό της Παλαιολογινας» στα Καλάβρυτα.
Θέματα που θα αναλυθούν φέτος από τους ομιλητές είναι:
➤«Τα Καλάβρυτα ως προορισμός βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης»,
➤«άμεσα υλοποιήσιμες μορφές ανάπτυξης του δήμου Καλαβρύτων»,
➤«η διαμεσολάβηση του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος στην ιστορία των Καλαβρύτων» και βέβαια
➤ «η προσφορά του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου Διακόπτου - Καλαβρύτων την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής».
Την Κυριακή 13 Μαΐου στις 7.30 π.μ. ξεκινά το Πανελλήνιο Πέρασμα με εκκίνηση στις 7.30 π.μ. από την Πλατεία του ΟΣΕ στα Καλάβρυτα και τερματισμό στην πλατεία ΟΣΕ Διακοφτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.