Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Περιφερειακό Συμβούλιο Μαθητών με απορίες και… αιτήματα

Στις θέσεις των περιφερειακών συμβούλων βρέθηκαν χθες Πέμπτη 29  Μαρτίου 2018, οι μαθητές του 1ου και του 61ου  Δημοτικού Σχολείου της Π...

Στις θέσεις των περιφερειακών συμβούλων βρέθηκαν χθες Πέμπτη 29  Μαρτίου 2018, οι μαθητές του 1ου και του 61ου  Δημοτικού Σχολείου της Πάτρας, για ένα ακόμα Περιφερειακό Συμβούλιο Μαθητών στη Δυτική Ελλάδα.
Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος μαζί με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα υποδέχθηκαν τους μαθητές συμμετέχοντας μαζί τους σε μια συνεδρίαση υψηλού επιπέδου, όπου αναλύθηκε η λειτουργία του οργάνου της Αυτοδιοίκησης. Ενώ δέχθηκαν και «βροχή» ερωτήσεων από τους μικρούς περιφερειακούς συμβούλους, που έδειξαν να είναι ιδιαίτερα «διαβασμένοι» για τα ζητήματα της περιοχής τους.
Στην ενδιαφέρουσα συνεδρίαση συμμετείχαν ακόμη, ο Αντιπεριφερειάρχης 
Περιφερειακής Διοίκησης και Συντονισμού Δημήτρης Δριβίλας και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος  Καρπέτας. 
Οι μικροί μαθητές άδραξαν την ευκαιρία και εκτός της ενημέρωσης που είχαν για τον τρόπο λειτουργίας και λήψης αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, διατύπωσαν τις απορίες τους και έθεσαν τα «αιτήματά» τους.
Αναφέρθηκαν στην ανάγκη το σχολικό περιβάλλον να γίνει καλύτερο, να κατασκευαστούν ποδηλατόδρομοι, ώστε να κάνουν με ασφάλεια ποδήλατο, ενώ οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας ζήτησαν να ενημερωθούν για την πορεία της Μικρής Περιμετρικής, καθώς το έργο γειτνιάζει με το σχολικό τους συγκρότημα.
Απαντώντας ο Περιφερειάρχης, τους εξήγησε ότι πρόκειται για ένα έργο που έχει ξεκινήσει από το 2003 και περιήλθε στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, μετά τη σύσταση του θεσμού και εκ τότε καταβάλλονται προσπάθειες  επίσπευσης των εργασιών. «Έχω κι εγώ την ίδια αγωνία.
Εδώ και έξι χρόνια, καθημερινά περνάω από τη γειτονιά σας για να δω που βρισκόμαστε» τόνισε προς τους μαθητές, σημειώνοντας ότι το έργο βρίσκεται στο τελικό του στάδιο και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι. «Πρόκειται για οδικό έργο που ενώνει  τη βόρεια και τη νότια Πάτρα, είναι περιβαλλοντικά φιλικό, συνδέεται με αρχαιολογικά στοιχεία, προβλέπει αστική ανάπλαση και μόλις ολοκληρωθεί θα παίζετε πάνω από το τεχνικό εξόδου, όπου θα διαμορφωθούν χώροι για αθλοπαιδιές» εξήγησε ο κ. Κατσιφάρας στους μαθητές, προκαλώντας ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον τους. 
Εισαγωγικά ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος, εξήγησε στους μικρούς περιφερειακούς συμβούλους τη λειτουργία του  Περιφερειακού  Συμβουλίου και τόνισε  ότι στόχος της δράσης είναι να υπάρχει συνεχής επαφή και  επικοινωνία με την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και να υπάρχει ένα ανοικτό βήμα για τους νέους.
Τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας συνόδευαν ο Διευθυντής Αντώνης Λέκκας, οι εκπαιδευτικοί Παναγιώτα Καραχάλιου και  Παρασκευή Πριοβόλου. Αντίστοιχα του 61ου Δημοτικού Σχολείου 
Πάτρας  ο Διευθυντής Ανδρέας Φίλιας, οι εκπαιδευτικοί Ολυμπία Κοτσαλίδη και Μαρία Παπασυμεών.
 Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί ευχαρίστησαν για τη φιλοξενία κι εστίασαν στη σημασία της πρωτοβουλίας της  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που προωθηθεί τη  συμμετοχικότητα των αυριανών ενεργών πολιτών. 
Πρόκειται για τη δράση που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Πάτρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.