Navigation

ΑΘΩΟΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ - Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ

Αθωωτική ήταν η απόφαση για το Μητροπολίτη Καλαβρυτων κ.κ. Αμβροσίου, που εκδόθηκε πρίν από λίγα λεπτά, με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Δικαστή. Σύμφωνα με την απόφαση"Το κείμενο του Μητροπολίτη (κατά των ομοφυλοφίλων) δεν προκάλεσε κίνδυνο ούτε παραβίασε την κείμενη νομοθεσία σχετικά το κατηγορητήριο

Η Δίκη
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ακροαματική διαδικασία στο Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου όπου εκδικάστηκε η μήνυση που κατέθεσαν εννέα πολίτες, ενάντια στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ. Αμβρόσιο, για  «δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος», με αφορμή άρθρο του στις 4 Δεκεμβρίου του 2015,  όταν εξ’ αφορμής του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών, προέτρεψε από προσωπική του ιστοσελίδα στην άμεση και έμπρακτη αποδοκιμασία των ομοφυλόφιλων.
Οι μάρτυρες που εξετάστηκαν ήταν συνολικά οκτώ. Ανάμεσα στους συνηγόρους υπεράσπισης ήταν ο Γιώργος Μπέσκος, πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αιγίου, και δικηγόρος ο Βασίλης Οπλαντζάκης, ενώ έξω και μέσα στο Δικαστικό μέγαρο Αιγίου έιχαν συγκεντρωθεί πολλοί Ιερείς και πολίτες που επευφημούσαν τον Μητροπολίτη.
Στην απολογία του ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος τόνισε πως τα όσα αναφέρονταν στο επίδικο  άρθρο είχαν να κάνουν με τους πολιτικούς ενώ χαρακτηριστικά τόνισε πως «κανένας δεν έφτυσε κανέναν και κανένας δεν επιτέθηκε σε κανέναν επειδή το είπα εγώ. Δεν έπρεπε να είμαι κατηγορούμενος».

Μάρτυρας υπεράσπισης ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κος Λαζουράς
ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κος Λαζουράς, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου με τον Δήμαρχο Αιγιαλείας κο Παναγόπουλο
Υπερασπαστική ήταν η γραμμή του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Λαζουρά, ο οποίος επεσήμανε ότι ο Μητροπολίτης έχει διατελέσει θεάρεστο έργο στον Δήμο Καλαβρύτων και στον Δήμο Αιγιάλειας με πλούσια κοινωνική δράση, επισήμένοντας οτι στα ιδρύματα της Μητροπόλεως  εξυπηρετούνται και περιθάλπτονται χωρίς καμία διάκριση, φυλετική η κοινωνική, όλοι, προσφέροντάς τους τροφή και ρουχισμό, έχοντας πάντα την πόρτα της τοπικής εκκλησίας ανοιχτή σε όλους χωρίς διακρίσεις. Τόνισε δε ότι οι δηλώσεις του Μητροπολίτη δεν είναι εχθροπρακτικές.
Να σημειώσουμε οτι ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κος Λαζουράς, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κο Χουλιάρα παρέμεινε στο Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου από το πρωί, έως τις 9μμ όπου και εκδόθηκε η απόφαση.

Συγκεντρώσεις και μικροεπεισόδια
Συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια του Αιγίου πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης οργανώσεις αντιεξουσιαστών της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής και εκπρόσωποι της LGBT (διαφυλικοί, ομοφυλόφιλοι). Οι αντιεξουσιαστές περίπου 70 άτομα, ανάρτησαν πανό διαμαρτυρίας ενώ δεν έλειψαν και τα επεισόδια έξω από το δικαστικό μέγαρο όπου επιτέθηκαν στον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη ο όποιος φυγαδεύτηκε από το χώρο. 
Από τα επεισόδια σημειώθηκαν υλικές ζημιές στο δικαστικό μέγαρο.

Το Ιστορικό
Τον Δεκέμβρη του 2015 ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος έγραψε ένα άρθρο στο προσωπικό του ιστολόγιο, στο οποίο όπως καταγγέλλουν οι ενάγοντες, γινόταν ρητορική μίσους και προτροπή σε βία σε βάρος των ομοφυλόφιλων.
Στο άρθρο γινόταν, μεταξύ άλλων, κάλεσμα στους πιστούς να εναντιωθούν στα άτομα με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό: «Μην τους πλησιάζετε! Μην τους ακούτε! Μην τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της κοινωνίας! Δεν μπορούν κάποιοι ξεφτιλισμένοι να υπερασπίζονται δημοσίως τα πάθη της ψυχής τους!».
«Ε λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελλοκομεία!», σημειωνόταν.
Στις 16 Ιανουαρίου 2016 εννέα ομοφυλόφιλοι κατέθεσαν μήνυση κατά του Μητροπολίτη για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους με βάση το άρθρο 1 του νόμου 4285/2014 για την καταπολέμηση του ρατσισμού, αλλά και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, σύμφωνα με το άρθρο 196 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο «θρησκευτικός λειτουργός ο οποίος κατά την ενάσκηση των έργων του ή δημόσια και με την ιδιότητά του προκαλεί ή διεγείρει τους πολίτες σε εχθροπάθεια κατά της πολιτειακής εξουσίας ή άλλων πολιτών τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».
Ο εισαγγελέας, ο οποίος έκανε δεκτή τη μήνυση, παρέπεμψε τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο σε δίκη, η οποία έγινε σήμερα και ολοκληρώθηκε με αθωωτική απόφαση για τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων.
για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Νίκος Κυριαζής

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS

Σχολιάστε:

0 comments: