HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΧΑΪΑ: Στην Πάτρα το 2ο Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικών σχολών

Το 2ο Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικών σχολών θα λάβει χώρα στην Πάτρα, στο ξενοδοχείο Αστήρ, το χρονικό διάστημα 23 με 25 Μαρτίου 2018. Η διο...

Το 2ο Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικών σχολών θα λάβει χώρα στην Πάτρα, στο ξενοδοχείο Αστήρ, το χρονικό διάστημα 23 με 25 Μαρτίου 2018. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα των Πανεπιστημίων Θεσσαλίας, Κρήτης και Πατρών, των Τμημάτων Ιατρικής των Πανεπιστημίων Θεσσαλίας, Κρήτης και Πατρών, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, της Ιατρικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου, της Ελληνικής Εταιρείας Γηριατρικής Ογκολογίας, της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας.
Το συνέδριο όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, αποτελεί μια πρωτοβουλία των Προέδρων των Φοιτητικών Συλλόγων των Ιατρικών Σχολών των Πανεπιστημίων Θεσσαλίας, Κρήτης και Πατρών, το οποίο στόχο έχει να αποτελέσει σημείο συνάντησης των φοιτητών και των φοιτητριών της Ιατρικής Επιστήμης.
Σκοπός του Συνεδρίου είναι η παρακολούθηση των τελευταίων εξελίξεων, η περαιτέρω διερεύνηση των γνώσεων των φοιτητών, μέσω της παρουσίασης των τελευταίων επιστημονικών μελετών, αλλά και η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών.
Έπειτα από την επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου Συνεδρίου Φοιτητών Ιατρικών Σχολών που είχε γίνει στις 5-6 Απριλίου 2014, στην πόλη της Λάρισας, βούληση των διοργανωτών είναι να κάνουν εκ νέου θεσμό την εκδήλωση αυτή, ένα σημείο συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων και γνώσης των φοιτητών που σπουδάζουν την Ιατρική Επιστήμη.
«Στόχος μας είναι να περιληφθούν στο επιστημονικό μας πρόγραμμα κλινικά φροντιστήρια, στρογγυλές τράπεζες, διαλέξεις, ιατρικά debates και επιλεγμένα workshops. Η συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων με μεγάλη κλινική εμπειρία και αξιοσημείωτο ερευνητικό έργο από όλα τα Πανεπιστημιακά και Ιατρικά Ιδρύματα της χώρας μας, θα προσφέρει μια πρωτόγνωρη τριήμερη εκπαιδευτική εμπειρία στους φοιτητές της Ιατρικής και των άλλων σχολών Υγείας.
Την ευθύνη της διοργάνωσης του Συνεδρίου έχουν οι Πρόεδροι των Συλλόγων Φοιτητών των Ιατρικών Σχολών των Πανεπιστημίων Θεσσαλίας, Κρήτης, Πατρών, κ.κ. Αγγελική Κολτσίδα, Ιωάννης Νικολακάκης και Κωνσταντίνος Γκιάλας, αντίστοιχα, ενώ Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής είναι ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητής κ. Δημήτριος Καρδαμάκης».
Το φετινό συνέδριο (2ο ΣΦΙΣ) απευθύνεται σε προπτυχιακούς φοιτητές Ιατρικής, Φαρμακευτικής, Νοσηλευτικής, συναφών επιστημών υγείας, συνεργαζόμενων με τον Ιατρικό Τομέα σχολών (π.χ. νομική και πολυτεχνείο) καθώς και σε μεταπτυχιακούς/διδακτορικούς φοιτητές, νέους ιατρούς και νέους επαγγελματίες των Επιστημών Υγείας και των Θετικών Επιστημών.
Αναμένεται όπως τονίζεται, να είναι ένα εξαιρετικό εκπαιδευτικό τριήμερο, σε ένα συνέδριο εντελώς διαφορετικό από τα άλλα - μια μεγάλη επιστημονική γιορτή της νέας γενιάς των επιστημόνων από την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.