Navigation

Νέο Δ.Σ. στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό με την συμμετοχή του Αχαιού Νίκου Οικονομόπουλου

Με έντονο και τοπικό ενδιαφέρον για την Πάτρα και την Αχαΐα από εδώ και στο εξής οι συνεδριάσεις του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, λόγω της συμμετοχής στο 20μελές Δ.Σ. του Πατρινού Ιατρού Χειρουργού Μαιευτήρα Γυναικολόγου κ. Νίκου Οικονομόπουλου.
Ως γνωστόν, στις 13 Φεβρουαρίου 2018, συνήλθε στην έδρα του κοινωφελούς σωματείου Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός το νεορισθέν Διοικητικό Συμβούλιο, δυνάμει της υπ' αριθ. 440/2018 απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών, προκειμένου να διενεργηθούν εκλογές από τις οποίες και ανεδείχθησαν: 
Πρόεδρος ο Αλέξης Αλεξανδρής, Πρέσβης ε.τ., Γενικός Γραμματέας ο Παναγιώτης Σ. Ανδρικόπουλος, Δικηγόρος, Αντιπρόεδροι κατά σειρά Μαρία-Ντανιέλλα Μαρούδα, Επίκουρη Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου, Σεραφείμ Σεφεριάδης, Επίτιμος Πρόεδρος Εφετών και Χριστίνα Χαρατσάρη-Βαληνάκη, Δικηγόρος -Εθελόντρια Σαμαρείτισσα Ε.Ε.Σ., κ.α..
Το νεό ΔΣ του ΕΕΣ είναι :

1. Αλεξανδρής Αλέξης, Πρέσβης ε.τ. Πρόεδρος Αποτέλεσμα εικόνας για Αλεξανδρής Αλέξης ΕΕΣ
2. Μαρούδα Μαρία-Ντανιέλλα, Επίκουρη Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου Α΄ Αντιπρόεδρος
3. Σεφεριάδης Σεραφείμ, Επίτιμος Πρόεδρος Εφετών, Β΄ Αντιπρόεδρος
4. Χαρατσάρη-Βαληνάκη Χριστίνα, Δικηγόρος Αθηνών, Γ΄ Αντιπρόεδρος
5. Ανδρικόπουλος Παναγιώτης, Δικηγόρος, Γεν. Γραμματέας
6. Χαραλαμπάκης Ιωάννης, Υπ/λος Δ.Ο.Υ. Ηρακλείου Κρήτης, Ταμίας
7. Ρουμπής Παναγιώτης, Επίτιμος Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου, Έφορος Υλικού
8. Τάγκα Άννα, Ιατρός Δερματολόγος, Επιμελήτρια Α΄, Σύμβουλος & Μέλος Ε.Ε./Ε.Ε.Σ.
9.  Μουζάκης Εμμανουήλ, Δικηγόρος Αθηνών, Σύμβουλος & Μέλος Ε.Ε./Ε.Ε.Σ.
10.  Γεωργακόπουλος Χαράλαμπος, Επίτιμος Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου 
Σύμβουλος
11.  Κουζούπης Αναστάσιος, Επίκουρος Καθηγητής Ψυχιατρικής, Σύμβουλος 
12.  Κουτσονάσιος Χρήστος, Δικηγόρος Αθηνών , Σύμβουλος
13.  Μεντζελόπουλος Παναγιώτης, Συνταξιούχος Δ/ντής Τραπέζης, Σύμβουλος 
14.  Μήτσιος Αθανάσιος, Υπ/λος Τμήμ. Πληροφορικής & Οργάνωσης στο Γ.Ν.Α. Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Νοσοκομείο Ε.Ε.Σ. , Σύμβουλος
15.  Μπούτλης Δημήτριος, Ιατρός , Σύμβουλος
16.  Νικολοπούλου Παναγιώτα, Πολιτισμικός Διαμεσολαβητής, Πτυχιούχος Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας , Σύμβουλος
17.  Οικονομόπουλος Νικόλαος, Ιατρός, Δ/ντής ΕΣΥ Μαιευτικής Γυναικολογίας Πανεπιστημιακού Νοσ/μείου Ρίου, Σύμβουλος
18.  Παπαπετρόπουλος Δημήτριος, Επίτιμος Αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Σύμβουλος 
19.  Πετιμεζάς ή Πετμεζάς Αντώνιος, Πλοίαρχος Π.Ν. ε.α. , Σύμβουλος 
20.  Προβοπούλου Μαρία - Αρετή, Πτυχιούχος Δημόσιας Υγείας, Σύμβουλος 
21.  Τούτουζα Αικατερίνη, Αρχιτέκτονας Μηχανικός, Σύμβουλος  

Σύμβουλος
Σκοπός του νέου Δ.Σ. είναι εντός προβλεπόμενου από τον νόμο χρονικού περιθωρίου να  επαναφέρει την κανονικότητα στη λειτουργία του Οργανισμού και να αποκαταστήσει το κύρος του Ε.Ε.Σ. προς την ελληνική κοινωνία και τη διεθνή κοινότητα. 
Σύμφωνα με την ίδια απόφαση του Πρωτοδικείου, στο 20μελές Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχει και ο επί σειρά ετών Εθελοντής του Ε.Ε.Σ. και παρασημοφορημένος με το Μετάλλιο του Ε.Ε.Σ. για την προσφορά του στον Οργανισμό, Αχαιός Ιατρός και πρώην Βουλευτής κ. Νίκος Οικονομόπουλος ο οποίος, μάλιστα, σήμερα (20/2/2018) μετείχε στην δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση η οποία αφορούσε στην γνωριμία του νεοδιορισθέντος ΔΣ με το επαγγελματικό προσωπικό του Ε.Ε.Σ..

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Οικονομόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Υγιείς, πλέον, δυνάμεις έχουν αναλάβει την ιερή και βαριά υποχρέωση να επαναφέρουν την πορεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην κανονικότητα. 
Το νέο Δ.Σ. του Ε.Ε.Σ. στο οποίο συμμετέχω, οφείλει εντός των χρονικών πλαισίων που ορίζει με απόφασή του το Πρωτοδικείο Αθηνών, να προβεί στην αποκατάσταση κάθε παραβατικής απόφασης που εξέδωσε η προηγούμενη Διοίκηση αυθαιρέτως, ήτοι να επαναφέρει τις Διοικήσεις των Περιφερειακών Σταθμών, να αποκαταστήσει τάχιστα όσους παραμένουν διαγραμμένοι, να επανεξετάσει τις νέες εγγραφές - τις οποίες ουδόλως πρέπει να θεωρήσει αμελητέες – και να προκηρύξει μέσω Γενικής Συνελεύσεως εκλογές για την ανάδειξη των νέων Διοικήσεων (Περιφερειακών Σταθμών και Κεντρικής Διοίκησης).
Ο Ε.Ε.Σ. οφείλει να αφήσει πίσω του την εσωστρέφεια και με εξωστρεφή διάθεση να οραματιστεί το μέλλον του, βασισμένο στην εθελοντική προσφορά στον πάσχοντα συνάνθρωπο.
Σε ό,τι με αφορά προσωπικά, η τοποθέτησή μου στο 20μελές Δ.Σ. αποτελεί δικαίωση της 35ετους προσφοράς μου, ως Εθελοντής Σαμαρείτης – Ιατρός, και μάλιστα, παρασημοφορημένος, του Οργανισμού. Ιδίως δε μετά την - επί της ουσίας – δίωξη που υπέστην από την προηγούμενη Διοίκηση, αναίτια και αδικαιολόγητα».

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS

Σχολιάστε:

0 comments: