Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ευρωπαϊκό βραβείο για τον πολιτιστικό τουρισμό στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Σε ειδική εθνική τελετή που οργάνωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, απονεμήθηκαν οι τιμητικής διακρίσεις για την περίοδο 2016 – 2017,...

Σε ειδική εθνική τελετή που οργάνωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, απονεμήθηκαν οι τιμητικής διακρίσεις για την περίοδο 2016 – 2017, στην οποία η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διακρίθηκε ως η καλύτερη ελληνική συμμετοχή με θέμα «Πολιτιστικός Τουρισμός», λόγω της αξίας τωνπροτεινόμενων πολιτιστικών της πόρων και της άρτιας τεκμηρίωσης της πρότασής της.

Τέσσερις ακόμα ελληνικοί προορισμοί - σε σύνολο 16 ελληνικών συμμετοχών - έλαβαν τιμητικό έπαινο. Πρόκειται για τους Δήμους Βέροιας, Δωδώνης, Λαρισαίων και Τήνου.

Η εθνική τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα με την συμμετοχή του γενικού γραμματέα ΕΟΤ Κωνσταντίνου Τσέγα. Το Υπουργείο Τουρισμού εκπροσώπησαν ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης Γιώργος Τζιάλλας και η γενική γραμματέας του Υπουργείου, Ευρυδίκη Κουρνέτα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Πρέσβεις του Βελγίου Luc Liebaut, της Βουλγαρίας Vesselin Ivanov, της Κροατίας Aleksandar Sunkq και Λουξεμβούργου Paul Steinmetz.

To βραβείο παρέλαβε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και τους τιμητικούς επαίνους οι Δήμαρχοι Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργαρίδης, Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και η αντιδήμαρχος Τήνου Αναστασία Δεληγιάννη- Άσπρου.

Στο χαιρετισμό του ο Γιώργος Τζιάλλας τόνισε ότι «πέρα από τη βράβευση, η διαδικασία αυτή της διάκρισης καθ’ ουσία αποτυπώνει την αποτελεσματικότητα της στενής συνεργασίας Υπουργείου και του ΕΟΤ με τις Περιφέρειες και τους προορισμούς σε όλη τη χώρα, μέσα από την ανάδειξη και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής, την ανάδειξη νέων προορισμών  καθώς και την ανάπτυξη  των θεματικών μορφών τουρισμού, όπως ο πολιτιστικός. Η ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού και νέων ελληνικών προορισμών, επισήμανε, αποτελούν στρατηγικούς άξονες της υλοποιούμενης  εθνικής περιφερειακής πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού με στόχο τη βιώσιμη και ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη και τα οφέλη να διαχυθούν σε όλους τους προορισμούς και τις τοπικές κοινωνίες.»

Η Ευριδίκη Κουρνέτα επισήμανε ότι «η επιτυχία αυτή αποτελεί σημαντική ευκαιρία προβολής σε ευρωπαϊκό επίπεδο που έρχεται να ενισχύσει την εθνική προσπάθεια να αναδείξουμε και να προβάλουμε την Ελλάδα ως ασφαλή και ελκυστικό τουριστικό προορισμό 365 ημέρες το χρόνο». Ο πολιτισμός ανέφερε «είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα και ο πολιτιστικός τουρισμός είναι ένας από τους βασικότερους άξονες της τουριστικής μας πολιτικής με στόχο το βιώσιμο τουρισμό. Αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια με ετήσιο ρυθμό 15% έναντι 8% του μαζικού τουρισμού.»

Ο Κωνσταντίνος Τσέγας ανέφερε ότι «τα ευρωπαϊκά βραβεία EDEN αναδεικνύουν προορισμούς λιγότερο γνωστούς στο ταξιδιωτικό κοινό και αποτελούν κίνητρο για τις τοπικές κοινωνίες να επενδύσουν και να επωφεληθούν μεταμορφώνοντας την πόλη τους σε εν δυνάμει τουριστικό προορισμό. Ευχήθηκε η εκδήλωση να αποτελέσει εφαλτήριο για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη όλων των περιφερειακών προορισμών της χώρας.»

Καταλήγοντας, ο Απόστολος Κατσιφάρας τόνισε ότι «το βραβείο αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς έρχεται ένα μήνα μετά τη διάκριση της Δυτικής Ελλάδας ως «Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Περιφέρεια 2017». Τόνισε τη σημασία της σύνδεσης όλων των παραγωγικών κλάδων με το ισχυρό τουριστικό προϊόν ως την μεγάλη πρόκληση για την αναδιάταξη του προσανατολισμού της χώρας σε βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο. Το 2018 μια μεγάλη ευκαιρία για την περιφέρεια Δυτική Ελλάδος. Εχουμε σχέδιο, όραμα και στρατηγική. Αναδεικνύουμε τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, όλες τις υποδομές.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκών  Προορισμών Αριστείας (EDEN) ξεκίνησε το 2006 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο να προωθήσει μοντέλα βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης στον οικονομικό πολιτισμικό και περιβαλλοντικό τομέα. Κάθε δεύτερο χρόνο επιλέγεται ένα θέμα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε στενή συνεργασία με τις Εθνικές Τουριστικές Αρχές. Οι συμμετέχοντες προορισμοί πρέπει να δείξουν ότι έχουν αναπτύξει ένα μοντέλο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης βασισμένο κάθε φορά στο επιλεχθέν θέμα. Από κάθε συμμετέχουσα χώρα επιλέγεται ένας προορισμός ως νικητής μαζί με άλλους 4 επιλαχόντες. Οι προορισμοί, που συμμετέχουν είναι ανερχόμενοι, λιγότερο γνωστοί τουριστικοί προορισμοί που προσφέρουν μια μοναδική τουριστική εμπειρία μέσα από ένα βιώσιμο μοντέλο. Κάθε θέμα εξυπηρετεί την ανάδειξη της Ευρωπαϊκής ποικιλομορφίας, περιλαμβάνοντας τους φυσικούς πόρους, τα ιστορικά μνημεία, παραδοσιακούς εορτασμούς και την τοπική γαστρονομία. Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού και συμμετοχή του στην ομάδα εργασίας, υλοποιήθηκε το πρόγραμμα από τον ΕΟΤ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.