HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μια πρωτότυπη διδακτική Θεία Λειτουργία στο Λύκειο Καλαβρύτων

Μια πρωτότυπη διδακτική Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου, στον αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Λυκείου Καλαβρύτω...

Μια πρωτότυπη διδακτική Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου, στον αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Λυκείου Καλαβρύτων. Ανήμερα της εορτής του Αγίου Τρύφωνος, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, προϊστάμενος του Καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων αλλά και ο ιεροδιάκονος Χρήστος Μπίρμπας, τέλεσαν την Θεία Λειτουργία στον ανοικτό αυτό χώρο εντός του σχολικού συγκροτήματος. Η πρωτοτυπία ειδικά για τους νεαρούς μαθητές, ήταν πως κατά τη Θεία Λειτουργία, ο π. Κωνσταντίνος διέκοπτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα το Μυστήριο για να εξηγήσει στα παιδιά με απλά λόγια τα λατρευτικά στοιχεία που έχουν κατατάξει την Ορθόδοξη Εκκλησία και την Ορθόδοξη Μαρτυρία, στην πιο πλούσια στον κόσμο, σε επίπεδο λειτουργικής
ζωής. Εξηγούσε στους μαθητές για το τι ακριβώς γίνεται εντός του Ιερού και του Ιερού Βήματος, κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των παιδιών που έδειξαν ιδιαίτερη ζέση για την πρωτότυπη αυτή Θεία Λειτουργία.
Οι νεαροί μαθητές διαθέτουν πλέον μια πλήρη εικόνα γύρω από τις Γραφές και το τελετουργικό όπως πέρασε μέσα από την Αποστολική Διδασκαλία, σε Ισαποστόλους και Αγίους Πατέρες, στις πρώτες (πρωτοχριστιανικές) κοινότητες των Ορθοδόξων για να μετατραπούν εν συνεχεία σε ενορίες και χώρους πνευματικής ζωής.
Άξιοι συγχαρητηρίων οι Ιερείς μας και μακάρι, μία τουλάχιστον φορά τον χρόνο να τελείται μια τέτοια Θεία Λειτουργία που θα είναι βιωματική, όσο και διδακτική για τους μαθητές.
Και όπως έγραψε σε άρθρο του στην "ΩΡΑ των ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ" ο πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Μητρόπουλος: "Κύριο γνώρισµα ενός πολιτισµού είναι η παιδεία που αποπνέει και η παιδεία ενός ανθρώπου, ενός λάου, ενός πολιτισµού, είναι η γνώση του και η πίστη του (εµπιστοσύνη). Εάν γνώση είναι εικονογράφηση των όντων στο χώρο του υποκειµένου, η πίστη είναι η αγκίστρωσή του σε κάτι Υψηλό, µε άλλα λόγια η ατένισή του στην κορυφή της αξιακής πυραµίδας, του υπερβάλλοντος  Όντος, που η θρησκευτική γλώσσα ονοµάζει Θεό"
    

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.