HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ξεκινά η σύγκρουση κυβέρνησης- αγροτών - Ετοιμάζουν μπλόκα

Παρόντες και έτοιμοι να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους δηλώνουν και φέτος οι αγρότες που προχωρούν στην εφαρμογή του σχ...

Παρόντες και έτοιμοι να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους δηλώνουν και φέτος οι αγρότες που προχωρούν στην εφαρμογή του σχεδιασμού των φετινών τους κινητοποιήσεων. Οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της χώρας θέλουν να ακουστούν τα αιτήματά τους για το φορολογικό και το ασφαλιστικό και κατεβάζουν τα τρακτέρ τους στις εθνικές οδούς.

Σήμερα Κυριακή ξεκινά το στήσιμο του αγροτικού μπλόκου στη γέφυρα Σερβίων στην Κοζάνη.

Τη Δευτέρα προγραμματίζεται να αναπτυχθούν άλλα δύο, στο δημαρχείο Άργους Ορεστικού στην Καστοριά και στον κόμβο Αντιγόνου στο Αμύνταιο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Έδεσσας. Προσπάθειες γίνονται με στόχο να στηθεί αγροτικό μπλόκο και στα Γρεβενά (πρώτη έξοδος προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα).

Χθες αγροτικά μηχανήματα και τρακτέρ έστησαν οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας σε δύο σημεία των εθνικών οδών Αντιρρίου- Ιωαννίνων και Πατρών- Πύργου, χωρίς ωστόσο να έχουν κλείσει τους δρόμους. Στο πλαίσιο των αγροτικών κινητοποιήσεων, αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας έχουν παρατάξει τρακτέρ στην εθνική οδό Αντιρρίου- Ιωαννίνων, μεταξύ των κόμβων Ερμίτσας και Συκιάς, κοντά στο Αγρίνιο.

Επί ποδός βρίσκονται και οι αγρότες του Αιγίου. 
Όπως αναφέρει ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου, "τo επόμενο αγωνιστικό ραντεβού δίνεται στην Εφορία Αιγίου την Τρίτη 30 Γενάρη στις 7:30 το πρωί
•Στον ΕΛΓΑ στην Πάτρα την Παρασκευή 2 Φλεβάρη  στις 10:30 πμ (με προσυγκέντρωση στις 9:30 πμ στην ΝΕΟ Αθηνών –Πατρών στα βενζινάδικα) σε κοινή παράσταση διαμαρτυρίας με τον Αγροτικό Σύλλογο Ωλενίας για την καταβολή των αποζημιώσεων από τις καταστροφές του 2017.
•Υποδεχόμαστε στους δρόμους του αγώνα τον Πρωθυπουργό  κ. Τσίπρα στην Πάτρα στις 5 και 6 Φλεβάρη  και το αναπτυξιακό Περιφερειακό του Συνέδριο που στήνει για εμποροβιομήχανους και  τραπεζίτες. Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο μαζί με σωματεία και άλλους φορείς την ημέρα άφιξης του.

Απέναντι μας θα βρίσκονται και αυτή τη φορά η κυβέρνηση και όσοι στηρίζουν τη ΚΑΠ, ψηφίζουν και υλοποιούν τα μνημόνια. Οι μεγαλέμποροι και οι τραπεζίτες που εκμεταλλεύονται τον κόπο μας. Οι μεγαλοαγρότες - επιχειρηματίες που κοιτούν ν' αρπάξουν το βιός μας.
Αγωνιστικά στο πλευρό μας θέλουμε να είναι ξανά οι σύμμαχοί μας, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, καθώς έχουμε κοινά προβλήματα, κοινά αιτήματα, κοινούς στόχους. Με δυναμική συμμετοχή και αρραγές μέτωπο, μπορούμε να εμποδίσουμε τα  μέτρα της κυβέρνησης , να διεκδικήσουμε λύσεις στα δίκαια αιτήματα μας.

Στην Ηλεία 
Επίσης, αγρότες της Ηλείας έχουν παρατάξει αγροτικά μηχανήματα στην εθνική οδό Πατρών- Πύργου στον κόμβο της Μαραθιάς, κοντά στην Αμαλιάδα.

Την Πέμπτη ξεκίνησε η ανάπτυξη των αγροτικών μπλόκων στον κόμβο της Κουλούρας Ημαθίας και στο Γυψοχώρι Πέλλας. Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι συζητήσεις για το στήσιμο αγροτικού μπλόκου στα διόδια των Μαλγάρων, αν και η διάσπαση του μετώπου των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα στην ευρύτερη περιοχή καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την επιτυχία του εγχειρήματος.

Εντός των επόμενων ημερών συγκροτείται η 15μελής Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Ελλάδας, που αποτελεί το επιστέγασμα της πρωτοβουλίας που ανέλαβε η Συντονιστική Επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας, για «ένωση του χώρου σε πανελλαδικό επίπεδο και με ομόφωνο αποκλεισμό από αυτό το εγχείρημα της Πανελλαδικής Επιτροπή Μπλόκων», όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης Χαλκηδόνας, Μαυρουδής Μηντσιούδης.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη συνάντησή τους, που έγινε στη Νίκαια Λάρισας, παρουσία ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα από Ανατολική και Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία, αποφασίστηκε η διοργάνωση συλλαλητηρίου την 1η Φεβρουαρίου, ημέρα έναρξης της φετινής «Agrotica». Εντός των επόμενων ημερών δε, θα οριστικοποιηθεί σε συνεννόηση με την αστυνομία ο αριθμός των τρακτέρ που θα πλαισιώσουν το φετινό συλλαλητήριο.

Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018, στις 7 το απόγευμα, διοργανώνεται νέα Πανσερραϊκή Συνέλευση Αγροτών και Κτηνοτρόφων, με στόχο αρχικά να συζητηθεί και συμφωνηθεί η «ενότητα του κλάδου σε επίπεδο νομού» και να υπάρξει ενημέρωση για την πορεία της πρωτοβουλίας, που ανέλαβε η Συντονιστική Επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας και για τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη Νίκαια. Στην επικείμενη συνέλευση θα τεθεί επί τάπητος το θέμα ίδρυσης του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου, με επιθυμία πολλών να αποτελεί, όπως επισήμαναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι εκπρόσωποι του κλάδου, «να ενταχθεί σε αυτό το όργανο και ο κλάδος της κτηνοτροφίας».

Υπενθυμίζεται ότι μερίδα αγροτών του Νομού Σερρών, που τα προηγούμενα χρόνια αποτελούσαν τον «πυρήνα του μπλόκου του Προμαχώνα», δεν επιθυμούν τη συστράτευση με καμία από τις δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στον χώρο.

Από την πλευρά τους, οι συντασσόμενοι με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων του αγροτοσυνδικαλιστή, Βαγγέλη Μπούτα, συνεχίζουν την ανάπτυξη των αγροτικών τους μπλόκων σε κομβικά σημεία της χώρας, έχοντας το βλέμμα τους στραμμένο στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που όρισαν για τις 3 Φεβρουαρίου 2018, στο πλαίσιο της Agrotica στη Θεσσαλονίκη. Η ώρα διεξαγωγής του θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών.


Δεν υπάρχουν σχόλια