HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Με λαμπρότητα η εορτή του Αγίου Αθανασίου στο Καλλιμανοπούλειο (ΦΩΤΟ)

Με κάθε λαμπρότητα, παρουσία πλήθους πιστών, τιμήθηκε ο Άγιος Αθανάσιος, στο φερώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου στην μονάδα χρονίων πασχόντων ...

Με κάθε λαμπρότητα, παρουσία πλήθους πιστών, τιμήθηκε ο Άγιος Αθανάσιος, στο φερώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου στην μονάδα χρονίων πασχόντων και μη αυτοεξυπηρετούμενων του Καλλιμανοπουλείου Ιδρύματος στα Καλάβρυτα. 
Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Κωνσταντίνο Μητρόπουλο, που κήρυξε και τον Θείο Λόγο, τον π. Δημήτριο Κοντογιαννάτο, τον π. Φίλιππο Χόρμπα και τον Ιεροδιάκονο π. Χρήστο Μπίρμπα, με ιεροψάλτη τον π. Δημήτριο Τζελέπη.
Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής του Ιδρύματος κ. Νικόλαος Παπαχριστόπουλος, εργαζόμενοι του ιδρύματος, ο Διευθυντής του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων και εορτάζων, κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος και πλήθος πιστών.  
Με το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε επίσκεψη στους χώρους του ιδρύματος και κεράσματα από την Διοίκηση και το προσωπικό.

Το Καλλιμανοπούλειο 
Το Καλλιμανοπούλειο, αποτελεί το κόσμημα των Καλαβρύτων, που βρίσκουν φροντίδα οι ηλικιωμένοι μας και οι χρόνια πάσχοντες συμπατριώτες μας. Το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό σε όλες τις ειδικότητες και η ιατρική αντίληψη σε καθημερινή βάση, το εδεσματολόγιο με πρώτες ύλες κυρίως από την περιοχή μας, μαγειρεμένο με παραδοσιακό τρόπο, η καθημερινή καταγραφή της φροντίδας και νοσηλείας των περιθαλπομένων μας σε ειδικό πρόγραμμα Η/Υ για την καλύτερη παρακολούθησή τους, είναι μερικές από τις παραμέτρους που εξασφαλίζουν μοναδικές συνθήκες διαβίωσης για τους υπερήλικες. Όλα αυτά  υπό την καθοδήγηση του Διευθυντή τους κ. Νίκου Παπαχριστόπουλου που κάνει καθ ομολογίαν, εξαιρετική δουλεία και την υψηλή επιστασία της Ιερά Μητροπόλεως και προσωπικός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Αμβροσίου, που κάνει τα πάντα για να διατηρηθεί σε άριστη λειτουργία το ίδρυμα. 

Η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων-μη αυτοεξυπηρετούμενων
Η Νέα Μονάδα, όπου βρίσκεται και η Εκκλησία του Αγίου Αθανασίου, δημιουργήθηκε μετά από πληθώρα αιτήσεων ηλικιωμένων συνανθρώπων μας για εισαγωγή στο Καλλιμανοπούλειο, από την ευρύτερη επαρχία Καλαβρύτων. Στο μη χρησιμοποιούμενο Κτίριο του Ορφανοτροφείου, τον Αύγουστο του 2002 εγκατεστάθη η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων-μη αυτοεξυπηρετούμενων με εικοσιπέντε (25) κλίνες όπου μεταφέρθηκαν οι μη δυνάμενοι να ανταποκριθούν στις ατομικές τους ανάγκες (κυρίως κατάκοιτοι), ενώ από τον Αύγουστο του 2007 δημιουργήθηκαν άλλες δεκαοκτώ (18) κλίνες για μη αυτοεξυπηρετούμενους στο ισόγειο της Νέας Μονάδας μας καθαριότητα, η ζεστασιά κι η διάχυτη αγάπη από το προσωπικό που εικοσιτέσσερις ώρες προσφέρει τις υπηρεσίες του στους συνανθρώπους μας που είναι καθηλωμένοι στο κρεβάτι του πόνου.
Με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ιδιαίτερες ανάγκες των κατάκοιτων, με εξειδικευμένους υπαλλήλους που δίνουν την ψυχή τους για το έργο αυτό, με ιατρική αντίληψη όλη την ημέρα, με ανάλογο, κατά περίσταση, εδεσματολόγιο η Μονάδα καθίσταται ένα μοναδικό σπίτι αγάπης και στοργής.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.