HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δημοσκόπηση: Το 61% θέλει δημοψήφισμα για το Σκοπιανό -Προβάδισμα 10,5 μονάδων της ΝΔ

Υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος για το Σκοπιανό τάσσεται η πλειονότητα των ερωτηθέντων σε έρευνα της Metron Analysis. Στη δημοσκόπ...

Υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος για το Σκοπιανό τάσσεται η πλειονότητα των ερωτηθέντων σε έρευνα της Metron Analysis.
Στη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Τα Νέα», το 61% απάντησε ότι θα πρέπει να γίνει δημοψήφισμα, αν τελικά βρεθεί μία κοινή λύση στις διαπραγματεύσεις. Στην ίδια ερώτηση, το 35% απάντησε ότι η τελική απόφαση πρέπει να ληφθεί μέσω της ψήφου του κοινοβουλίου.
Το 50% εκτιμά ότι υπάρχουν περιθώρια για συμβιβαστική λύση που θα είναι αποδεκτή και από τις δύο πλευρές, ενώ το 44% των ερωτηθέντων εξέφρασε την αντίθετη άποψη.
Σε ό,τι αφορά την ονοματολογία, πάνω από το 77% των ερωτηθέντων απέρριψαν έναν συμβιβασμό που περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία». Πιο συγκεκριμένα, το 78% απορρίπτει το «Ανω Μακεδονία», το 77% το «Νόβα Ματσεντόνιγια» και το 82% το «Νέα Μακεδονία».

Προβάδισμα 10,5 μονάδων της ΝΔ
Η ίδια δημοσκόπηση καταγράφει προβάδισμα 10,5 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει 35,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24,9%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 9,8% και ακολουθούν ΚΚΕ 6,9%, Χρυσή Αυγή 6,6%, Ένωση Κεντρώων 3,2% και ΑΝΕΛ 2,7% (Άλλα κόμματα Πλεύση Ελευθερίας 2,7%, Ελληνική Λύση 1,9%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,3%).

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει το 26% έναντι 18,3% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν Κίνημα αλλαγής (7,2%), ΚΚΕ (5,1%), Χρυσή Αυγή (4,9%) και Ενωση Κεντρώων (2,4%).

Ακόμη, το 61% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ των κυβερνητικών συνεργασιών και ίδιο ποσοστό των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.

Αρνητικά αξιολογεί τη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας το 77% και το 53% πιστεύει ότι τους επόμενους μήνες οι συνθήκες θα χειροτερέψουν.

Τέλος, στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, για το 25% καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και για το 19% ο Αλέξης Τσίπρας. Ωστόσο, κανέναν επιλέγει το 36%.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.