Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πλ. Μαρλαφέκας: «Προωθούμε την υγιή επιχειρηματικότητα»

Στο μέλλον της εθνικής και περιφερειακής επιχειρηματικότητας, στις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Αχαΐα, αλλά και στις επικείμενε...

Στο μέλλον της εθνικής και περιφερειακής επιχειρηματικότητας, στις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Αχαΐα, αλλά και στις επικείμενες  επιμελητηριακές εκλογές αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Επιμελητηριακής Πρωτοβουλίας (ΑΕΕΠ), Πλάτωνας Μαρλαφέκας, σε συνεντεύξεις που παραχώρησε σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς (Σκάϊ τηλεόραση, Epsilon, Real fm). 
Ο επικεφαλής της ΑΕΕΠ τόνισε ότι δεν πιστεύει κανείς πλέον στην Ελλάδα ότι η υπέρογκη φορολογία που υποχρεούνται να καταβάλουν οι επιχειρήσεις μπορεί να βοηθήσει στην έξοδο από την κρίση και την ύφεση. Ο Πλ. Μαρλαφέκας πρόσθεσε ότι βρισκόμαστε στο σημείο να βλέπουμε επιχειρήσεις να φοροδιαφεύγουν και να μην υπάρχει αντίδραση. «Ο επιχειρηματικός κόσμος έχει φτάσει στα όριά του. Από την πλευρά μας στο Επιμελητήριο Αχαΐας προωθούμε την υγιή επιχειρηματικότητα. Είναι όμως γνωστό πως όταν καίγεται το σπίτι του διπλανού, αργά ή γρήγορα, θα έλθει η φωτιά και στο δικό σου σπίτι…». 
Ο Πλ. Μαρλαφέκας τόνισε την ανάγκη να αλλάξει το επενδυτικό περιβάλλον για να προσελκυστούν νέα κεφάλαια. Επίσης, εκτίμησε ότι πρέπει να αλλάξει το μείγμα πολιτικής που εφαρμόζεται, ώστε να πειστούν οι εταίροι μας ότι η Ελλάδα μπορεί να ακολουθήσει ένα σχέδιο για κάποια χρόνια που θα αυξήσει τους ρυθμούς ανάπτυξης της χώρας. 
«Πρέπει να καταλάβουν οι κυβερνώντες ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν αντέχει τόσο κράτος. Ούτε ένα τόσο ακριβό κράτος…» υποστήριξε ο επικεφαλής της ΑΕΕΠ.  
Σε ερώτηση που δέχθηκε για τις επικείμενες επιμελητηριακές εκλογές τόνισε ότι ο ρόλος του φορέα είναι πολύ σημαντικός. «Τα πράγματα στην αγορά θα ήταν καλύτερα αν η κάθε κυβέρνηση έδινε στα Επιμελητήρια τον ρόλο που έχουν εκ του νόμου, δηλαδή του συμβούλου της πολιτείας» υπογράμμισε ο Πλ. Μαρλαφέκας και έστειλε μήνυμα στους συναδέλφους του ενόψει των εκλογών: «Οι άνθρωποι κάνουν τις θέσεις. Όσο πιο ικανούς εκλέξουμε στις διοικήσεις των Επιμελητηρίων, δηλαδή πρόσωπα με κύρος και προσβάσεις για να περάσουν τις θέσεις του επιχειρηματικού κόσμου στην πολιτεία και τα κέντρα των αποφάσεων, τόσο το καλύτερο. Καλώ τους συναδέλφους μας να εκφραστούν στην κάλπη. Δεν είναι επιλογή το «δεν συμμετέχω». Είναι βέβαιο ότι μπορούν να βρουν άξιους συναδέλφους, με κοινωνική προσφορά, που θα τους βοηθήσουν να συνεχιστεί το έργο μας στο Επιμελητήριο...». 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.