HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ: Θα είναι τεράστιο λάθος η επιβολή ΕΝΦΙΑ στο χωράφια

Η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ εκφράζει την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό της για τις συνέπειες που θα υπάρξουν στην παραγωγή στο ενδεχόμενο επιβ...

Η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ εκφράζει την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό της για τις συνέπειες που θα υπάρξουν στην παραγωγή στο ενδεχόμενο επιβολής ΕΝΦΙΑ και στα αγροτεμάχια, έτσι όπως φαίνεται ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται να κάνει, επιχειρώντας να ισοσταθμίσει τις απώλειες από τη μείωση των αντικειμενικών αξιών.
Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αφού υπήρξε η σχετική ενημέρωση συνολικά για τα θέματα της υπερφορολόγησης και της νέας επικείμενης αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών (από το 14 στο 16%), τονίστηκε ότι η επιβολή ΕΝΦΙΑ στα χωράφια θα αποτελέσει τη χαριστική βολή για τους αγρότες, τόσο για τους κατά κύριο  επάγγελμα που η υπερφορολόγηση έχει καταστήσει σχεδόν ασύμφορες τις εκμεταλλεύσεις όσο και για τους μη κατά κύριο επάγγελμα, που φορολογούνται από το πρώτο ευρώ, αφού δεν υπάρχει αφορολόγητο όριο.
Η επιπλέον αφαίμαξη 200 εκατομμυρίων ευρώ από τον αγροτικό κόσμο θα σημάνει την πλήρη κατάρρευση του κλάδου, καθώς οι φοροδοτικές αντοχές έχουν προ πολλού εξαντληθεί.  Η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ καλεί την κυβέρνηση να δει την πραγματικότητα και να εγκαταλείψει κάθε τέτοια σκέψη.
Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση να υλοποιήσει άμεσα την υπόσχεσή της για κατάργηση του ειδικού φόρου στο κρασί, την οποία και έχει επαναλάβει αμέτρητες φορές, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει στη σχετική απόφαση, θέτοντας τον κλάδο προ αδιεξόδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.