Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Καταγγελίες "ΡΙΖΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ" για έλλειψη σχεδιασμού και συντονισμού

Ερώτηση προς τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Λαζουρά και προς τον  Προς Περιφερειάρχη Π.Δ.Ε.  κ Κατσιφάρα (κατά το μέρος που αφορά), απευθύνει...

Ερώτηση προς τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Λαζουρά και προς τον Προς Περιφερειάρχη Π.Δ.Ε.  κ Κατσιφάρα (κατά το μέρος που αφορά), απευθύνει η δημοτική παράταξη "Ριζική Ανατροπή" σχετικά με την απόδοση ευθυνών για την πρόσφατη κακοκαιρία.
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
Με αφορμή την έλλειψη συντονισμού, τις παραλείψεις και τα λάθη στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας τις μέρες των Χριστουγέννων, ρωτάμε την Δημοτική αρχή και την Π.Δ.Ε. ( κατά το μέρος που την αφορά):
Γιατί δεν εφαρμόστηκε ο σχεδιασμός, ώστε να παραμείνει ανοιχτή η οδός Πούντας Καλαβρύτων. Ποια ήταν η συνεργασία με την Π.Δ.Ε. Ποιες ήταν οι παραλείψεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Π.Δ.Ε. που είχαν ως αποτέλεσμα ο πιο δημοφιλής χειμερινός προορισμός της χώρας, τα Καλάβρυτα, να μην έχουν οδική πρόσβαση επί πέντε ώρες.
Γιατί ο καθαρισμός των κεντρικών αρτηριών και των εσωτερικών δρόμων των χωριών αφέθηκε στον παραγοντισμό και λειτούργησε ως εξυπηρέτηση¨ κατόπιν ενεργειών¨ και όχι ως ελάχιστη υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής.
Γιατί οι χειριστές των εκχιονιστικών μηχανημάτων έπαιρναν εντολές και κατευθύνσεις από δημοτικούς συμβούλους (για εκχιονισμό των δρόμων που οδηγούν στα σπίτια τους, στις επιχειρήσεις τους ή κατά το δοκούν) και όχι από το συντονιστικό όργανο που προβλέπεται από το σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.
Γιατί ο πεζόδρομος των Καλαβρύτων μετατράπηκε σε παγοδρόμιο και γιατί την επόμενη μέρα χρησιμοποιήθηκε αλάτι και όχι άμμος/ψηφίδα (όπως πέρυσι) την οποία είχατε διαθέσιμη στο εργοτάξιο. Υπολογίστηκαν οι ζημιές που θα προκαλέσει το αλάτι. Από ποιόν έγινε αυτή η επιλογή.
Γιατί ο δρόμος Κλειτορία- Σπήλαια Λιμνών – Διασταύρωση Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων παρέμεινε (προκλητικά για άλλη μια χρονιά) κλειστός για μια επιπλέον μέρα.
Γιατί οι ιδιώτες που συμμετείχαν στον εκχιονισμό τα προηγούμενα χρόνια είναι απλήρωτοι με αποτέλεσμα να μην συμμετέχουν φέτος.
Συγχαίροντας τους χειριστές των εκχιονιστικών και τους εργάτες του Δήμου που έδωσαν τη δική τους μάχη για μια ακόμη φορά, την Πυροσβεστική , την Αστυνομία και όλους όσους συμμετείχαν στην αντιμετώπιση της ( όχι πρωτοφανούς, έχουμε δει πολύ χειρότερα) κακοκαιρίας και ελπίζοντας ότι δεν θα επαναληφθούν τα ίδια τις επόμενες μέρες, ευχόμαστε καλή Πρωτοχρονιά και καλή Χρονιά με υγεία σε όλους.
Για την Ριζική Ανατροπή
Κώστας Κούκιος - Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.