HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σαν Σήμερα 3 Δεκεμβρίου

Γεγονότα 1799 - Ο αυστριακός στρατός νικά τον γαλλικό στη μάχη του Βίσλοχ. 1800 - Ο Γάλλος στρατηγός Ζαν Βικτόρ Μορό συντρίβει τον α...

Γεγονότα
1799 - Ο αυστριακός στρατός νικά τον γαλλικό στη μάχη του Βίσλοχ.
1800 - Ο Γάλλος στρατηγός Ζαν Βικτόρ Μορό συντρίβει τον αρχιδούκα Ιωάννη της Αυστρίας στη μάχη του Χόχενλιντεν, κοντά στο Μόναχο.
1818 - Το Ιλινόι γίνεται η 21η πολιτεία των Η.Π.Α.
1834 - Ο Γερμανικός Τελωνειακός Όμιλος πραγματοποιεί την πρώτη τακτική απογραφή στη Γερμανία.
1854 - Πάνω από 20 εργάτες ορυχείων χρυσού σκοτώνονται από στρατιώτες στο Μπαλαράτ της Βικτώριας (Αυστραλία) σε μία εξέγερση για τις άδειες εξόρυξης.
1901 - Ο Αμερικανός πρόεδρος Θεόδωρος Ρούζβελτ ζητά από το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών να περιορίσει τη δύναμη των τραστ "εντός λογικών ορίων".
1904 - Ο Τσαρλς Ντίλον Περίν στο αστεροσκοπείο Λικ ανακαλύπτει το δορυφόρο του Δία Ιμαλία.
1927 - Κάνει πρεμιέρα η ταινία Φορώντας παντελόνια στον Φίλιπ, η πρώτη ταινία με τον Χοντρό και Λιγνό.
1944 - Δεκεμβριανά: ξεσπούν μάχες στην Αθήνα μετά το συλλαλητήριο του ΚΚΕ, μεταξύ του ΕΛΑΣ και των κυβερνητικών δυνάμεων (αρχικά με την Οργάνωση Χ και την Χωροφυλακή) που υποστηρίζονται από μικρές μονάδες του βρετανικού στρατού.
1959 - Υιοθετείται η σημαία της Σιγκαπούρης, έξι μήνες αφότου η Σιγκαπούρη έγινε αυτοδιοικούμενη εντός της Βρετανικής αυτοκρατορίας.
1960 - Υπογράφεται σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των ατομικών επιτροπών Ελλάδας και Γαλλίας για τη χρήση της ατομικής ενέργειας για ειρηνικούς σκοπούς.
1962 - Κατάσχεται η εφημερίδα Αθηναϊκή και καταδικάζονται σε 18μηνη φυλάκιση, χωρίς αναστολή, ο ιδιοκτήτης Ιωάννης Παπαγεωργίου και ο διευθυντής Γ. Κυριακίδης, εξαιτίας άρθρου του Ηλία Μπρεδήμα, βουλευτή της Ένωσης Κέντρου, υβριστικού προς το πρόσωπο της βασίλισσας. Η δίκη γίνεται αιτία σφοδρών αντιπαραθέσεων κυβέρνησης-Ένωσης Κέντρου.
1964 - Ως πολιτικό μήνυμα της αριστερής πτέρυγας της Ένωσης Κέντρου προς τον πρωθυπουργό εκλαμβάνεται η καταψήφιση του "κομματικού" υποψηφίου για τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής, Νικόλαου Αλαβάνου, και η υπερψήφιση, σε συνεργασία με την Ε.Δ.Α., του Αντώνιου Πετραλιά.
1965 - Εκατοντάδες Πόντιοι από την Σοβιετική Ένωση έρχονται για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα.
1966 - Σοβαρή ένταση στις σχέσεις Αθηνών-Λευκωσίας εξαιτίας μυστικής συμφωνίας του Μακαρίου με την Τσεχοσλοβακία για προμήθεια αρμάτων μάχης και βαρέος οπλισμού του πεζικού. Αιφνιδιαστικά στη Λευκωσία ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσολάκας, ενώ ο Γεώργιος Γρίβας, υποστηριζόμενος από την Αθήνα, αξιώνει να τεθεί υπό τον έλεγχό του ο οπλισμός.
1967 - Στο νοσοκομείο Χρόοτε Σχέερ του Κέιπ Τάουν, στη Νότια Αφρική, μία ομάδα μεταμόσχευσης με επικεφαλής τον Κρίστιαν Μπάρναρντ πραγματοποιεί την πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς σε άνθρωπο (στον 53χρονο Λούις Βασκάνσκι).
1967 - Κατάσχονται οι εφημερίδες Απογευματινή και Βραδυνή, επειδή αρνήθηκαν να δημοσιεύσουν απαντητική επιστολή "έγκυρων κύκλων των Αθηνών" σε δηλώσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή εις βάρος των πραξικοπηματιών.
1969 - Σε κείμενο υπογραφών που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Έθνος, 50 πρώην πολιτικοί, επιστήμονες, καλλιτέχνες και απόστρατοι αξιωματικοί, ζητούν την άμεση διενέργεια ελεύθερων εκλογών. Ανάμεσα στους υπογράφοντες είναι οι: Ιωάννης Ζίγδης, Μανόλης Αναγνωστάκης, Κωνσταντίνος Κονοφάγος, Αλέκος Κοντόπουλος, Γεώργιος Κουμάντος, Γιάννης Κουτσοχέρας, Γεώργιος Κυριακάκος, Θ. Ξενάκης, Νότης Περγιάλης, Αναστάσιος Πεπονής, Γεώργιος Πυρουνάκης, Τάσσος (χαράκτης), Βιργινία Τσουδερού, κ.ά.
1973 - Πρόγραμμα Πάιονηρ: Ο Πάιονηρ 10 στέλνει τις πρώτες κοντινές φωτογραφίες του πλανήτη Δία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.