HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΛΥΚΟΥΡΙΑ: Το πρακτικό της συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίο 15/12/2017

Μετά από πρόσκληση του προέδρου, συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Λυκούριας στις 15/12/2017 και ώρα 21:30 στην αι...

Μετά από πρόσκληση του προέδρου, συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Λυκούριας στις 15/12/2017 και ώρα 21:30 στην αίθουσα Θανάση Σβίγγου, έχοντας πλήρη απαρτία.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος ενημέρωσε το τοπικό συμβούλιο για τα εξής θέματα:
1. Εξέφρασε την συμπαράσταση του τοπικού συμβουλίου στην οικογένεια κ. Βασίλη Δαραβελα για την καταστροφή του σταύλου από πυρκαγιά στις 10/12/17
2. Με πρωτοβουλία του τοπικού συμβουλίου :
α. Τοποθετήθηκε κουπαστή στα σκαλάκια της εκκλησίας, για την ασφαλέστερη προσέλευση των ηλικιωμένων στη Θεία Λειτουργία
β. Κλαδεύτηκαν τα δένδρα προς το διάσελο και εντός του χωριού
γ. Καθαρίστηκε ο Λάδωνας από τα πεσμένα δένδρα από τις πηγές μέχρι το Παγκραταϊκό γεφύρι
3. Την απαράδεκτη συμπεριφορά της οικογενείας Αναστασίου Μακρή, για την ολοκληρωτική καταστροφή των φυτεμένων - περιφραγμένων δένδρων ( έλατα, αμυγδαλιές ) στην Μαλαμίγκα, από τις αδέσποτες γίδες τους.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν:
1.Σταύλοι:(απόφασηΝο 49/2017).
Το τοπικό συμβούλιο από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του, είχε και έχει ως πρωτεύων θέμα την στήριξη των επαγγελματιών του χωριού μας: τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες.
Στις16/09/2016μετηναπόφασήτου,Νο 19/2016, πρότεινεστηνΔ.Ε.Κλειτορίαςτην ύδρευση των σταύλων στην περιοχή «Μαλτιγιάννι» όπου βρίσκονται 12 ενεργείς σταύλοι, δυναμικότητας 5000-6000 κεφάλια ( κόστος έργου 7000 - 8000 € )
Δυστυχώς δεν εισακούστηκε, με συνέπεια όταν ξέσπασε η πυρκαγιά στον σταύλο του κ. Βασίλη Δαραβελα, δεν υπήρχε νερό με τελικό αποτέλεσμα την ολοκληρωτική του καταστροφή, με ζημιά που ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ.
Όταν έφθασε η πυροσβεστική από τα Καλάβρυτα ήταν αρκετά αργά για να προφθάσει την καταστροφή του σταύλου, την οποία θερμώς και ευχαριστούμε, καθώς πρόφθασε την επέκταση της φωτιάς στους γύρω σταύλους αλλά και την ευρύτερη περιοχή που θα γινόταν ανεξέλεγκτη περιβαλλοντική καταστροφή.
Αιτήσειςκατοίκων:(απόφασηΝο 50/2017).
Αίτηση Αυγέρη Δημητρίου του Γεωργίου και Μπίκου Γεωργίου του Βασιλείου. Το τοπικό συμβούλιο θα ενημερώσει εγγράφως την Δ.Ε. Κλειτορίας.
Ο Πρόεδρος Κοντογιάννης Σοφοκλής
Το μέλος Σβίγγος Αθανάσιος, Ιωάννης Ροδάκης,

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.