Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μολότοφ και χημικά σε Αθήνα και Πάτρα

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν για ακόμα μία φορά τα Εξάρχεια και η λεωφόρος Αλεξάνδρας μετά την πορεία για την 44η επέτειο της εξέγερσης τ...

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν για ακόμα μία φορά τα Εξάρχεια και η λεωφόρος Αλεξάνδρας μετά την πορεία για την 44η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν στα Εξάρχεια μετά τις οχτώ το βράδυ και ενώ η καθιερωμένη πορεία ολοκληρωνόταν ειρηνικά. Περίπου 100 άτομα που δεν είχαν συμμετείχαν στην διαδήλωση και παρέμεναν στο κτίριο του ΕΜΠ έστησαν οδοφράγματα στις οδούς Στουρνάρη και Τζωρτζ και πραγματοποιούσαν επιθέσεις κατά αστυνομικών.
Νωρίτερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλίας Ζαγοραίος είχε ανάψει το πράσινο φως για έφοδο και συλλήψεις στο κτίριο του Πολυτεχνίου, σε περίπτωση που οι αστυνομικές αρχές έκριναν ότι ήταν απαραίτητο.
«Βροχή» έπεσαν οι μολότοφ, οι πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων στις οδούς Στουρνάρη και Τοσίτσα και σε δρόμους πίσω από το Πολυτεχνείο.
Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδες κρότου λάμψης και το σκηνικό συνεχίστηκε για αρκετή ώρα.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, μία γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι από φωτοβολίδα στη συμβολή των οδών Νοτάρα και Κουντουριώτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτοβολίδα εκτοξεύτηκε από εκτοξευτήρα στυλό. Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο το οποίο την παρέλαβε για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Σε προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία και στην Πάτρα, μετά από επεισόδια που προκλήθηκαν στο κέντρο της πόλης.
Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας που έγινε για την επέτειο του Πολυτεχνείου και στο Ηράκλειο. Άγνωστοι πέταξαν μπογιές στο δικαστικό μέγαρο της πόλης, ενώ έσπασαν και τζαμαρίες εισόδου καταστημάτων προκαλώντας φθορές στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης και στην Αγίου Μηνά.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.