Page Nav

HIDE
TRUE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Στην πόλη των Καλαβρύτων οι Ηγούμενοι των Ιερών Μονών Μεγάλου Σπηλαίου και Αγία Λαύρας

Στην πόλη των Καλαβρύτων βρέθηκαν σήμερα οι δύο Ηγούμενοι των Ιερών Μονών Μεγάλου Σπηλαίου και Αγίας Λαύρας, π. Ιερώνυμος Κάρμας και π. ...

Στην πόλη των Καλαβρύτων βρέθηκαν σήμερα οι δύο Ηγούμενοι των Ιερών Μονών Μεγάλου Σπηλαίου και Αγίας Λαύρας, π. Ιερώνυμος Κάρμας και π. Ευσέβιος Σπανός  Οι δύο άξιοι και ιδιαίτερα αγαπητοί στην τοπική κοινωνία Ηγούμενοι των ιστορικών μας Μονών, συνόδευσαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης μας κ.κ. Αμβρόσιο στην σημερινή επίσκεψή του στην μαρτυρική μας πόλη και είναι από τις ελάχιστες κοινές τους παρουσίες λόγω των ιερών καθηκόντων τους. 

Ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Κάρμας είναι Ηγούμενος της ιστορικής Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων από το 2003 ενώ υπηρετεί στη Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος πάνω από 16 ολόκληρα χρόνια και από τον Οκτώβριο του 2016 ως Β' Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου. Ο Αρχιμ. Ιερώνυμος είναι γνωστός για τον πράο χαρακτήρα, για την εργατικότητα του, ενώ υπήρξε από τους βασικούς συντελεστές στην εκ βάθρων ανακαίνιση της Μονής Μεγάλου Σπηλαίου και είναι ιδιάιτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία. 

Ο Αρχιμανδρίτης Ευσέβιος Σπανός υπό την πνευματική καθοδήγηση του αειμνήστου γέροντός του, Αρχιμανδρίτου Ευσεβίου Γιαννακάκη και του μακαριστου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής της Αγίας Λαύρας Αρχιμανδρίτου Φιλαρέτου Κωνσταντακοπούλου, εκάρη μοναχός στις 13 Δεκεμβρίου 1994 λαβών το μοναχικό όνομα Ευσέβιος.
Στις 25 Μαρτίου του 1995 χειροτονήθηκε διάκονος στο Καθολικό της Ιεράς Μονής της Αγίας Λαύρας ενώ στις 5 Ιουνίου του 1998 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο και έλαβε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη στις 25 Μαρτίου 2004
Το 2011 (27 Ιουλίου) μετά την εκδημία προς Κύριον του μακαριστού Καθηγουμένου και γέροντος της Ιεράς Μονής Φιλαρέτο εξελέγη Ηγούμενος της Ιστορικής Ιεράς Μονής
Ο π. Ευσέβιος διακρίνεται για τα πνευματικά και ποιμαντικά του προσόντα, έχει πλούσια δραστηριότητα στην περιοχή των Καλαβρύτων γι αυτό είναι ιδιαίτερα αγαπητός από το λαό της περιοχής αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.