HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η ΠΑΤΡΑ ΤΊΜΗΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΑΓΙΟ ΑΝΔΡΕΑ

Κορυφώθηκαν σήμερα οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Πάτρας Άγιο Ανδρέα παρουσία αρκετών Ιεραρχών και του Προέδρου της Δημοκρα...

Κορυφώθηκαν σήμερα οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Πάτρας Άγιο Ανδρέα παρουσία αρκετών Ιεραρχών και του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.
Μετά την Θεία λειτουργία ακολούθησε στις 10.45 η Θεία Δοξολογία όπου θα παραστεί ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριος Προκόπης Παυλόπουλος.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε στις εκδηλώσεις ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης. 
Μετά την Δοξολογία θα ξεκινήσει η λιτάνευση της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου κατά μήκος της οδού Αγ. Ανδρέου, κατόπιν στην οδό Γούναρη, στην Μαιζώνος και η πομπή θα επιστρέψει στο ναό.

Δηλώσεις Παυλόπουλου
Στον κοινωνικό ρόλο που διαδραματίζει η Εκκλησία στα χρόνια της κρίσης, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε δήλωσή του μετά το τέλος της λιτανείας της Τίμιας Κάρας του Αγίου Ανδρέου, στην Πάτρα.

Ειδικότερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε: «Ο βίος και το μαρτύριο του πολιούχου των Πατρών, του Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, μας διδάσκουν διαχρονικά την αξία της προσφοράς και της θυσίας υπέρ του κοινωνικού συνόλου. Ταυτόχρονα όμως, σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, μέσα σε αυτή τη βαθιά κοινωνική και οικονομική κρίση, αναδεικνύεται ο κορυφαίος ρόλος της Εκκλησίας, ως προς την στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων συνανθρώπων μας και ως προς την αποτροπή της ρήξης του κοινωνικού ιστού».
Ο ΠτΔ παρίσταται στις εκδηλώσεις που γίνονται σήμερα στην Πάτρα για τη εορτή του πολιούχου Αγίου Ανδρέα. 
Νωρίτερα παρέστη στη δοξολογία που τελέστηκε στον νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα και στην συνέχεια ακολούθησε τη λιτανεία που έγινε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ 




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.