Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ - ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΝΟΗΣ ΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ - ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

Ένα έργο, που αποτελούσε, χρόνιο, πάγιο και διαρκές αίτημα, απαίτηση και διεκδίκηση, των κατοίκων της πόλης των Καλαβρύτων ξεκίνησε σήμε...

Ένα έργο, που αποτελούσε, χρόνιο, πάγιο και διαρκές αίτημα, απαίτηση και διεκδίκηση, των κατοίκων της πόλης των Καλαβρύτων ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017 την λειτουργία του και το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS βρέθηκε εκεί για να καταγράψει τις πρώτες εικόνες από την έναρξή του. 
Ο βιολογικός καθαρισμός Καλαβρύτων, είνα ένα έργο, που προστατεύει το εξαιρετικό, φυσικό περιβάλλον των Καλαβρύτων και βελτιώνει και αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του,
Είναι ένα έργο που, προώθησε, επέβλεψε και επιτάχυνε ο Δήμος Καλαβρύτων και η Δημοτική Αρχή, με την τεχνική και επιστημονική υποστήριξη και διεύθυνση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Για την κατασκευή του, το Ελληνικό Δημόσιο, με την καθοριστική συνδρομή και ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ταμείο ΕΠΕΡΑΑ), που δαπάνησε, το σημαντικό ποσό των 12.000.000 ευρώ, περίπου- και, μάλιστα, τώρα, στην περίοδο της οικονομικής κρίσης-, για να εξυπηρετεί τους κατοίκους των Καλαβρύτων, να καλυτερεύσει τη ζωή τους και να προστατεύσει το περιβάλλον.

Ο βιολογικός καθαρισμός των Καλαβρύτων, όπως μας εξήγησαν οι τεχνικοί, χρησιμοποιεί υπερσύγχρονα συστήματα και περιλαμβάνει, α) το Δίκτυο αποχέτευσης της πόλης, μ. 17, περίπου, χλμ. και β) τη Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων, στα τρία πηγάδια)
Από σήμερα, όλοι οι κάτοικοι και επαγγελματίες των Καλαβρύτων, οι οποίοι, έχουν κατασκευάσει τις εσωτερικές συνδέσεις τους, σύμφωνα με την, από 19 Σεπτεμβρίου 2017, ανακοίνωση του Δήμου, μπορούν και πρέπει να τις συνδέσουν με το, μπροστά από την ιδιοκτησία τους, ευρισκόμενο φρεάτιο, ώστε τα λύματά τους, να διοχετεύονται στον αγωγό αποχέτευσης και μέσω αυτού, στο βιολογικό καθαρισμό Καλαβρύτων.

Να επισημαίνεται την πρόσφατη ανακοίνωση του Δήμου που τονίζει:
1. Η σύνδεση των αποχετεύσεων των ακινήτων (σπιτιών, καταστημάτων, ξενοδοχείων, κ.λ.π.) με το δίκτυο και τον αγωγό αποχέτευσης, είναι, υποχρεωτική, από το νόμο για όλους τους κατοίκους και τους επαγγελματίες των Καλαβρύτων.
Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες, αμέσως, μόλις συνδεθούν, πρέπει να ενημερώνουν ΑΜΕΣΑ, το Δήμο Καλαβρύτων στα τηλέφωνα 26923 60401, 414, 415, ώστε, η Τεχνική Υπηρεσία να ελέγχει και να πιστοποιεί τη σύνδεσή τους.
2. Όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων, δεν έχουν, ακόμη – παρά την πάροδο δύο (2) περίπου μηνών, από την ανακοίνωση μας, της 19 Σεπτεμβρίου 2017 – κατασκευάσει τις εσωτερικές συνδέσεις τους, από τον κεντρικό σωλήνα (απόληξη) της αποχέτευσης τους, μέχρι το εξωτερικό φρεάτιο, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΕΥΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ, ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΥΝ ΠΛΕΟΝ, ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ.
3. Συνεργεία από υπαλλήλους και ειδικούς του Δήμου μας, θα πραγματοποιούν, από την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017, καθημερινούς και συνεχείς ελέγχους και θα ελέγχουν και θα καταγράφουν, τους ιδιοκτήτες των ακινήτων, που συνδέθηκαν, ώστε να καταχωρείται η σύνδεσή τους και να εκπληρώνουν έτσι, την υποχρέωση τους, να συνδεθούν με το δίκτυο αποχέτευσης.
4. Όσοι, από τους ιδιοκτήτες ακινήτων των Καλαβρύτων καθυστερούν ή αργούν ή αρνούνται να συνδεθούν, με το δίκτυο αποχέτευσης και να διοχετεύουν τα αστικά λύματα στη μονάδα του βιολογικού καθαρισμού, θα αντιμετωπίσουν τις νόμιμες κυρώσεις, που περιλαμβάνουν διοικητικά πρόστιμα, αστικές αξιώσεις και ποινικές αναφορές.
Όλοι, είναι ανάγκη και πρέπει να συνδέσουμε τις αποχετεύσεις μας, με το δίκτυο αποχέτευσης και να στέλνουμε τα αστικά λύματά μας στο νέο, σύγχρονο και αξιόπιστο βιολογικό καθαρισμό Καλαβρύτων.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο, 1) και προστατεύουμε το περιβάλλον και τον υδροφόρο ορίζοντα των Καλαβρύτων, 2) και αποφεύγουμε πρόστιμα και κυρώσεις.
ρεπορτάζ για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Νίκος Κυριαζής
















Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.