Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδα

Με κύριο θέμα στην ημερήσια διάταξη τις δράσεις που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με χρηματοδότηση  του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Τα...

Με κύριο θέμα στην ημερήσια διάταξη τις δράσεις που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με χρηματοδότηση  του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτική Ελλάδα 2014-2020, συνεδριάζει την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου και ώρα 3 μ.μ. το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έχοντας προχωρήσει έγκαιρα σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό, διεκδίκησε και εξασφάλισε σημαντικούς πόρους από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο  για την υλοποίηση δράσεων που απευθύνονται σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και όχι μόνο. Αυτό το σχέδιο δεν έμεινε στα λόγια, γίνεται πράξη, δίνοντας σημαντικές διεξόδους για την υποστήριξη της κινητικότητας των εργαζομένων, την προώθηση της κοινωνικής ένταξης, την καταπολέμηση της φτώχειας, όπως επίσης κάθε διάκρισης, τις επενδυτικές προτεραιότητες, την  έξυπνη εξειδίκευση κ.α
Το σώμα θα ενημερώσει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας έχοντας ήδη καταγράψει τα πρώτα αποτελέσματα αυτών των παρεμβάσεων.
Μεταξύ των δομών που έχουν λειτουργήσει είναι και τα 19 Κέντρα Κοινότητας. Ένα από αυτά, το Κέντρο Κοινότητας Αιγίου, επισκέφθηκε προ ημερών ο Περιφερειάρχης απ’  όπου   ενημερώθηκε ότι κατά το πρώτο δίμηνο λειτουργίας του έχουν εγγραφεί 400 ωφελούμενοι. Αντίστοιχες επισκέψεις προγραμματίζονται το αμέσως επόμενο διάστημα  και σε άλλα Κέντρα Κοινότητας, όπως στην Αμαλιάδα και την Πάτρα.

Επίσης στον σχεδιασμό περιλαμβάνονται :
- Δομές για Αστέγους στο Δήμο  Πατρέων και στο Δήμο Αγρινίου.
- Λειτουργία δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας-Λειτουργία ξενώνων φιλοξενίας Δήμων Πατρέων και Αγρινίου.
- Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο στους Δήμους Πατρέων, Αγρινίου, Ναυπακτίας
- Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΗΦ) στην Πάτρα με φορείς υλοποίησης την Μέριμνα και τον σύλλογο Μαχητές, 2 στο Αγρίνιο με φορείς υλοποίησης το Εργαστήρι Παναγία Ελεούσα και τον σύλλογο ΑμεΑ Ηλιαχτίδα, και 1 στην Ναύπακτο με φορέα υλοποίησης τον σύλλογο ΑμεΑ Αλκυνόη
- Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) στους Δήμους Αγρινίου και Ήλιδας.
Για τη λειτουργία των δομών έχουν ήδη  προσληφθεί 79  άτομα εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ συνεχίζονται οι προσλήψεις για την πλήρη στελέχωσή τους.
Ανακαίνιση – Αναβάθμιση Αμφιθεάτρων
στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Επίσης, μεταξύ των άλλων θεμάτων που θα απασχολήσουν το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι και η «Ανακαίνιση – Αναβάθμιση Αμφιθεάτρων Σχολής Θετικών Επιστημών και Πολυτεχνικής Σχολής» του Πανεπιστημίου Πατρών, έργο προϋπολογισμού 1.942.300,00€, που πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από  το Εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕΠ 001), έτους 2017. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.