HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ Γ ΤΑΞΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Αγαπητοί μας γονείς και φίλοι της πόλης των Καλαβρύτων, οι μαθητές της Γ γυμνασίου θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας λίγες σκέψεις και ν...

Αγαπητοί μας γονείς και φίλοι της πόλης των Καλαβρύτων, οι μαθητές της Γ γυμνασίου θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας λίγες σκέψεις και να σας ενημερώσουμε για μία ακτιβιστική δράση που έχουμε αναλάβει.
Ευαισθητοποιημένοι από ένα βιντεάκι που παρακολουθήσαμε στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών το οποίο αφορούσε την ορθόδοξη εξωτερική ιεραποστολή Θεσσαλονίκης στην Αφρική ,πληροφορηθήκαμε σχετικά με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των παιδιών εκεί. Συγκεκριμένα, εστιάσαμε στη Σιέρα Λεόνε, μια χώρα 6 εκατομμυρίων κατοίκων της δυτικής Αφρικής που βγήκε με τεράστιες απώλειες από έναν εμφύλιο πόλεμο και τον ιό Έμπολα που ξέσπασε το 2015 και άφησε χιλιάδες παιδιά ορφανά. Στο Freetown,  στην πρωτεύουσα της Σιέρρα Λεόνε, έχουν δραστηριοποιηθεί Έλληνες εθελοντές πολλών ειδικοτήτων προσφέροντας ο καθένας ό,τι μπορεί προκειμένου να ανακουφίσουν την φτώχεια και την κοινωνική εξαθλίωση . Έχουν μεριμνήσει για την ίδρυση του ‘‘χωριού των αναπήρων’’ πολέμου καθώς και για σχολείο και ιατρείο. Πρωτεργάτης αυτής της προσπάθειας είναι ο πατήρ Θεμιστοκλής Αδαμόπουλος που εγκατέλειψε την Αυστραλία για να βρεθεί κοντά στα παιδιά της Σιέρρα Λεόνε και να είναι ταυτόχρονα ιερέας, πατέρας, παιδαγωγός φροντίζοντας για την ίδρυση Ορθόδοξου Χριστιανικού σχολείου. 
Αποφασίσαμε λοιπόν να συνδράμουμε σε αυτό το έργο με ό,τι έχουμε και μπορούμε, στοχεύοντας απλά σε ένα χαμόγελο των παιδιών και μια ηθική ενίσχυση προς τον πατέρα Θεμιστοκλή ώστε να συνεχίσει το επίπονο-αλλά για αυτόν- ευλογημένο έργο που έχει αναλάβει. Για το σκοπό αυτό συγκεντρώνουμε στο χώρο του σχολείου μας μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου:
Σχολικά Είδη 
Παιχνίδια ( κυρίως λούτρινα)
Τρόφιμα μακράς διαρκείας


Επιπλέον στα πλαίσια των δραστηριοτήτων οργανώνουμε χριστουγεννιάτικο bazaar  οι εισπράξεις του οποίου θα κατατεθούν σε τραπεζικό λογαριασμό της Ορθόδοξης Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης.
Εθνική Τράπεζα – IBAN: GR06 0110 2560 0000 2564 8000 609 – BIC: ETHNGRAA
Τράπεζα Πειραιώς – IBAN: GR70 0172 2000 0052 0005 2141 068 – BIC: PIRBGRAA.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.