HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Να γιατί δεν πρέπει να πλένουμε το κοτόπουλο

Το μόνο που μπορεί να σκοτώσει τα βακτήρια του κοτόπουλου είναι το καλό ψήσιμο. Όπως αναφέρει η δρ. Τζένιφερ Κουίνλαν του Drexel Univer...

Το μόνο που μπορεί να σκοτώσει τα βακτήρια του κοτόπουλου είναι το καλό ψήσιμο. Όπως αναφέρει η δρ. Τζένιφερ Κουίνλαν του Drexel University, πλένοντας το κοτόπουλο κάτω από τρεχούμενο νερό αντί να σκοτώνουμε τα βακτήρια βοηθάμε στην εξάπλωσή τους. Έτσι λοιπόν μας συμβουλεύει μόλις βγάλουμε το κοτόπουλο από τη συσκευασία του να το τοποθετήσουμε στο ταψί και να το μαγειρέψουμε.
Ακολουθώντας τέσσερις απλούς κανόνες ωστόσο, μπορούμε να παραμείνουμε ασφαλείς και να αποφύγουμε τη διασπορά μικροβίων.
1. Καλύπτουμε και βάζουμε στο ψυγείο το ωμό κοτόπουλο. Το τοποθετούμε στο τελευταίο ράφι για να μη στάξει στα άλλα τρόφιμα. Η θερμοκρασία του ψυγείου να είναι 5 βαθμοί Κελσίου ή χαμηλότερη.

2. Δεν πλένουμε το ωμό κοτόπουλο. Το μαγείρεμα θα σκοτώσει όποια βακτήρια φέρει το κρέας συμπεριλαμβανομένου του καµπυλοβακτηριδίου. Αντιθέτως, το πλύσιμο του ωμού κρέατος θα διασπείρει όποια βακτήρια φέρει.

3. Πλένουμε επιμελώς με σαπούνι και νερό όποια επιφάνεια ή σκεύος χρησιμοποιήσαμε για την παρασκευή του κοτόπουλου, καθώς και τα χέρια μας.

4. Μαγειρεύουμε καλά το κοτόπουλο. Το κόβουμε στο πιο παχύ σημείο του και βεβαιωνόμαστε ότι δεν είναι ροζ (ένδειξη ότι έχει παραμείνει ωμό) και ότι οι χυμοί που βγάζει είναι διάφανου χρώματος.   
Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.