Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μαχαίρι 60% στις συντάξεις όσων συνεχίζουν να εργάζονται - Πρόβλημα και με τους αιρετούς

Μείωση 60% ή ακόμη και αναστολή καταβολής της σύνταξης προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου σε συνταξιούχους που εργάζονται. Η εφαρμογή του Νόμου ...

Μείωση 60% ή ακόμη και αναστολή καταβολής της σύνταξης προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου σε συνταξιούχους που εργάζονται. Η εφαρμογή του Νόμου επηρεάζει άμεσα και τους αιρετούς που λαμβάνουν σύνταξη
Ειδικά στην περίπτωση που οι συνταξιούχοι αναλάβουν εργασία ή δραστηριότητα σε φορείς της γενικής κυβέρνησης αναστέλλεται η καταβολή τόσο της κύριας όσο και της επικουρικής σύνταξής τους για όσο χρόνο διαρκεί η παροχή της εργασίας τους ή των υπηρεσιών τους ή η δραστηριότητά τους.

Το θέμα συζητήθηκε και στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων και όποως ενημέρωσε ο Δήμαρχος κος Λαζουράς, η ΚΕΔΕ ανέλαβε σειρά πρωτοβουλιών ώστε ο Νόμος να μην επηρεάζει τους αιρετούς (πρόεδρος κοινοτήτων κλπ) που σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου θα κληθούν να επιστρέψουν μεγάλα χρηματικά ποσά

Σύμφωνα με τις εγκυκλίους, στο νέο καθεστώς εμπίπτουν μόνο συνταξιούχοι γήρατος, ενώ εξαιρούνται συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας και λόγω θανάτου (συντάξεις χηρείας).
Επίσης, διασώζονται οι συνταξιούχοι που έχουν ημερομηνία έναρξης συνταξιοδότησης και ταυτόχρονα ανάληψης εργασίας ή αυτοαπασχόλησης πριν από τις 13/5/2016, οι οποίοι εντάσσονται στο παλαιό καθεστώς για την απασχόληση συνταξιούχων, όπως ισχύει κατά περίπτωση (π.χ. οι αυτοαπασχολούμενοι αντιμετωπίζουν αναστολή σύνταξης, ενώ οι μισθωτοί περικοπή).

Αναλυτικά, μείωση της σύνταξης κατά 60% προβλέπεται για τις εξής κατηγορίες:
• Συνταξιούχοι του Δημοσίου ακόμη κι αν ανήκουν σε αυτούς που εξαιρέθηκαν από την ένταξη στον ΕΦΚΑ, όπως, για παράδειγμα, αυτοί που δικαιούνται πολεμική σύνταξη ή σύνταξη αναπήρου οπλίτη ειρηνικής περιόδου ή σύνταξη Εθνικής Αντίστασης ΟΓΑ ή ανασφάλιστου αγωνιστή Εθνικής Αντίστασης, λογοτέχνες-καλλιτέχνες που δικαιούνται σύνταξη από το Δημόσιο, όσοι λαμβάνουν προσωπική σύνταξη, όσοι συνταξιοδοτούνται με διατάξεις του 1990 και του 1991 κ.ά.
• Οι συνταξιούχοι των φορέων, Ταμείων κλάδων ή λογαριασμών που εντάχθηκαν στον ΕΦΚΑ.
• Τα αιρετά όργανα ΟΤΑ.
• Διοικητές, υποδιοικητές, πρόεδροι, αντιπρόεδροι και μέλη των συλλογικών οργάνων διοίκησης των ΝΠΔΔ.
• Πρόεδροι, αντιπρόεδροι και τα μέλη των ανεξάρτητων διοικητικών αρχών.
• Πρόεδροι, αντιπρόεδροι, διευθύνοντες σύμβουλοι και μέλη διοικητικών συμβουλίων, καθώς και το πάσης φύσεως προσωπικό των ΝΠΙΔ που ανήκουν στο κράτος ή επιχορηγούνται τακτικά από τον κρατικό προϋπολογισμό ή είναι δημόσιες επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.