Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

28 παραπομπές για στημένους αγώνες.

Συνολικά παραπέμπονται 28 άτομα παράγοντες ποδοσφαίρου για αδικήματα που σχετίζονται με τα παράνομα στοιχήματα και τους στημένους αγώνες...

Συνολικά παραπέμπονται 28 άτομα παράγοντες ποδοσφαίρου για αδικήματα που σχετίζονται με τα παράνομα στοιχήματα και τους στημένους αγώνες.

Για την κατηγορία της αλλοίωσης ποδοσφαιρικού αποτελέσματος, που είναι κακούργημα, παραπέμπεται σε δίκη ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, κατά πλειοψηφία, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, που αποφάσισε σχετικά με τη μεγάλη υπόθεση των στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο και άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, με το ίδιο βούλευμα,που φέρει αριθμό 2050 του 2017, παραπέμπεται επίσης με την κατηγορία της σύστασης και συμμορίας, που είναι πλημμέλημα, καθώς η αρχική κατηγορία σε βάρος του και σε βάρος άλλων για εγκληματική οργάνωση, μετατράπηκε από το Συμβούλιο Εφετών σε πλημμέλημα.

Πρόκειται, επί της ουσίας, για μία παραπομπή - που θα κριθεί προφανώς στις δικαστικές αίθουσες - αλλά με κατηγορίες πολύ πιο ελαφριές από τις αρχικώς αποδοθείσες.

Με το ίδιο βούλευμα ο Βαγγέλης Μαρινάκης απαλλάσσεται από τις κατηγορίες που του είχαν αρχικά αποδοθεί για απάτη, εκβίαση (τετελεσμένη και σε απόπειρα) καθώς και για ηθική αυτουργία σε έκρηξη, σχετικά με την υπόθεση της έκρηξης σε φούρνο διαιτητή στην Καλαμάτα. 

Εκτός από τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην ίδια υπόθεση παραπέμπονται συνολικά 27 ακόμη άτομα παράγοντες του ποδοσφαίρου και άλλοι για διάφορα αδικήματα, που σχετίζονται με τα παράνομα στοιχήματα και τους στημένους αγώνες. Ειδικότερα για την κατηγορία της αλλοίωσης ποδοσφαιρικού αποτελέσματος εκτός του κ. Μαρινάκη παραπέμπονται οι εξής: Γιώργος Σαρρης, Θεόδωρος Κουρίδης, Αριστείδης Σταθοπουλος, Ιωάννης Παπακωνσταντίνου, Νικόλαος Προυντζος, Γεώργιος Δουρος, Αθανάσιος Μπριακος, Κωνσταντίνος Ιωαννιδης, Ιωάννης Καμπαξης, Απόστολος Αμπαρκιολη, Αλέξανδρος Δημητριοπουλος, Αθανάσιος Γιαχος, Ηλίας Σπάθας, Γεώργιος Αρβανιτιδης, Γεώργιος Λαναρής, Ricardo Manuel Dasilva Sapinto, Κωνσταντίνος Μπάρμπας, Δημήτριος Αμαραντιδης, Ηλίας Ιωάννου, Αλέξανδρος Καλογερης, Δημήτριος Μανου, Χαράλαμπος Παυλιδης, Γεώργιος Σκαθαρουδης, Guilermo Perez Moreno, Γεώργιος Σπανος, Ιωάννης Αγγελοπουλος και Ιωάννης Μπομποτης.

Για την κατηγορία της σύστασης και συμμορίας (πλημμέλημα) παραπέμπονται σε δίκη - εκτός του Βαγγέλη Μαρινάκη- και οι: Γιώργος Σαρρης, Θεόδωρος Κουριδης, Αριστείδης Σταθόπουλος, Ιωανννης Παπακωνσταντινου, Νικόλαος Προυντζος, Γεώργιος Δουρος, Αθανάσιος Μπριακος.

Σε ότι αφορά την επιβολή περιοριστικών όρων στους εμπλεκόμενους, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε τη διατήρηση των περιοριστικών όρων για τον Βαγγέλη Μαρινάκη που αφορούν την υποχρέωσή του να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μία φορά το μήνα και την απαγόρευση συμμετοχής του σε αθλητικές δραστηριότητες, σχετιζόμενες με το ποδόσφαιρο, απορρίπτοντας την πρόταση του εισαγγελέα Σταμάτη Δασκαλόπουλου ο οποίος είχε ζητήσει την προσωρινή κράτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη για παραβίαση του όρου της απαγόρευσης συμμετοχής του σε αθλητικές δραστηριότητες. Επίσης διατήρησε για τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός και την εγγυοδοσία των 200 χιλιάδων ευρώ.

Σημειωτέον ότι η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών σε ότι αφορά την ποινική μεταχείριση του προέδρου του Ολυμπιακού ελήφθη κατά πλειοψηφία, με ένα μέλος της συνθέσεως, τον πρόεδρο του Συμβουλίου, να έχει μειοψηφήσει υπέρ της πλήρους απαλλαγής του. Επίσης με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών απαλλάσσονται πλήρως άλλα επτά άτομα από τους αρχικά παραπεμφθέντες.
από: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.