Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σαν Σήμερα 27 Νοεμβρίου

Γεγονότα 25 - Ο αυτοκράτορας Κουάνγκγου των Χαν ορίζει το Λουόγιανγκ ως πρωτεύουσα της ανατολικής δυναστείας Χαν. 176 - Ο αυτοκράτορ...

Γεγονότα
25 - Ο αυτοκράτορας Κουάνγκγου των Χαν ορίζει το Λουόγιανγκ ως πρωτεύουσα της ανατολικής δυναστείας Χαν.
176 - Ο αυτοκράτορας Μάρκος Αυρήλιος ορίζει τον γιο του, Κόμμοδο, ανώτατο διοικητή των ρωμαϊκών λεγεώνων.
395 - Ο Φλάβιος Ρουφίνος, ύπαρχος των πραιτωρίων της ανατολής, δολοφονείται από τους Γότθους μισθοφόρους του Γαϊνά.
511 - Πεθαίνει στη Λουτέτια ο βασιλιάς Χλωδοβίκος Α΄.
602 - Ο αυτοκράτορας Μαυρίκιος υποχρεώνεται να παρακολουθήσει την εκτέλεση των πέντε γιων του πριν αποκεφαλιστεί ο ίδιος.
1095 - Ο Πάπας Ουρβανός Β΄ κηρύσσει την Α΄ Σταυροφορία στη σύνοδο του Κλερμόν.
1830 - Η Αγία Αικατερίνη Λαμπουρέ βλέπει ένα όραμα με την Παναγία.
1856 - Το Λουξεμβούργο υιοθετεί μονομερώς ένα νέο, αντιδραστικό σύνταγμα.
1895 - Ο Άλφρεντ Νόμπελ υπογράφει στο Παρίσι τη διαθήκη του, με την οποία προσφέρει την περιουσία του για τη θέσπιση των Βραβείων Νόμπελ μετά το θάνατό του.
1896 - Παρουσιάζεται για πρώτη φορά το Τάδε Έφη Ζαρατούστρα του Ρίχαρντ Στράους.
1912 - Η Ισπανία ανακηρύσσει προτεκτοράτο το βόρειο τμήμα του Μαρόκου.
1940 - Στη Ρουμανία, το κυβερνών φασιστικό κόμμα Σιδηρά Φρουρά δολοφονεί πάνω από 60 υπασπιστές του βασιλιά Καρόλου Β' της Ρουμανίας και άλλους πολιτικά διαφωνούντες.
1961 - Η Ελλάδα θα καταβάλει την ύψους 3.000.000 λιρών οφειλή των επιχειρήσεων Μποδοσάκη, τις οποίες αυτός δώρισε στην ελληνοκυπριακή κοινότητα, αναφέρεται σε επιστολή του Κωνσταντίνου Καραμανλή προς τον πρόεδρο Μακάριο. Πρώτη καταβολή υπό μορφή άτοκου δανείου 1.700.000 λίρες.
1962 - Απέλαση του δεύτερου γραμματέα της ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα, Πέτρου Μολυβιάτη. Πρόκειται για τη δεύτερη απέλαση Έλληνα διπλωματικού στο διάστημα ενός μηνός. Προηγήθηκε ο Γ. Βενετσιάνος.
1964 - Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα ότι μετέφερε μυστικά 10.000 στρατιώτες στην Κύπρο και προειδοποιεί ότι η ελληνική υποστήριξη της ένωσης θα οδηγήσει σε ελληνοτουρκικό πόλεμο.
1965 - Σάλο δημιουργούν στην Αθήνα και την Κύπρο οι προκλητικές δηλώσεις του Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών Τζορτζ Μπολ στο περιοδικό Τζένεραλ Ελέκτρικ Φόρουμ. Επαναφέροντας το πνεύμα της "διπλωματίας των κανονιοφόρων", ο Μπολ προτείνει κατάληψη της Κύπρου από τις Μεγάλες Δυνάμεις και επιβολή "λύσης" ερήμην του κυπριακού λαού κατά το πρότυπο της επέμβασης στην επαναστατημένη Κρήτη, τον 19ο αιώνα.
1965 - Ασύλητο βασιλικό τάφο της Μυκηναϊκής περιόδου ανακαλύπτει στις Αρχάνες Κρήτης, ο αρχαιολόγος Γιάννης Σακελλαράκης.
1969 - Τα γραφεία της ισραηλινής αεροπορικής εταιρίας El Al στην Αθήνα πλήττονται από χειροβομβίδα που πετάει νεαρός Άραβας, τραυματίζοντας πάνω από 15 άτομα. Ο μικρός Γεώργιος Νάστος θα πεθάνει λίγο αργότερα.
1973 - Εικοστή πέμπτη τροπολογία: Η Γερουσία (ΗΠΑ) με ψήφους 92-3 εγκρίνει τον Τζέραλντ Φορντ ως αντιπρόεδρο των Η.Π.Α. (Στις 6 Δεκεμβρίου, η Βουλή των Αντιπροσώπων θα τον επικυρώσει με 387-35).
1978 - Ιδρύεται στην Τουρκία το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.