Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σαν Σήμερα 17 Νοεμβρίου

Γεγονότα 474 - Ο αυτοκράτορας Λέων Β΄ πεθαίνει μετά από βασιλεία δέκα μηνών. Ο πατέρας του, Ζήνων, γίνεται ο μοναδικός ηγεμόνας της Βυ...

Γεγονότα
474 - Ο αυτοκράτορας Λέων Β΄ πεθαίνει μετά από βασιλεία δέκα μηνών. Ο πατέρας του, Ζήνων, γίνεται ο μοναδικός ηγεμόνας της Βυζαντινής αυτοκρατορίας.
1292 - Ο Τζων Μπάλλιολ γίνεται βασιλιάς της Σκωτίας.
1511 - Ο Ερρίκος Η΄ της Αγγλίας συνάπτει τη Συνθήκη του Ουεστμίνστερ με τον Φερδινάνδο Β΄ της Αραγωνίας, η οποία αποτελεί υπόσχεση αμοιβαίας βοήθειας εναντίον των Γάλλων.
1558 - Αρχίζει η Ελισαβετιανή εποχή: η βασίλισσα Μαρία Α΄ της Αγγλίας πεθαίνει και τη διαδέχεται στο θρόνο η ετεροθαλής αδελφή της, Ελισάβετ Α΄ της Αγγλίας.
1603 - Ο Άγγλος εξερευνητής, συγγραφέας και αυλικός Ουόλτερ Ράλεϊ δικάζεται για προδοσία.
1839 - Ο Ομπέρτο, η πρώτη όπερα του Τζουζέπε Βέρντι, κάνει πρεμιέρα στη Σκάλα του Μιλάνου.
1863 - Αμερικανικός Εμφύλιος Πόλεμος: οι συνομόσπονδες δυνάμεις υπό τον στρατηγό Τζέιμς Λόνγκστριτ θέτουν το Νόξβιλ του Τενεσί υπό πολιορκία.
1869 - Στην Αίγυπτο, εγκαινιάζεται η Διώρυγα Σουέζ, που συνδέει τη Μεσόγειο Θάλασσα με την Ερυθρά Θάλασσα.
1878 - Πρώτη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Ουμβέρτου Α' της Ιταλίας από έναν αναρχικό, ο οποίος ήταν οπλισμένος με μαχαίρι. Ο βασιλιάς επέζησε με μία μικρή πληγή στο χέρι.
1885 - Σερβοβουλγαρικός πόλεμος του 1885: αρχίζει η μάχη της Σλίβνιτσα.
1918 - Ιδρύεται το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ελλάδος.
1922 - Ο πρώην Οθωμανός σουλτάνος Μωάμεθ ΣΤ΄ καταφεύγει στη Μάλτα.
1947 - Οι Αμερικανοί επιστήμονες Τζον Μπαρντίν και Γουόλτερ Χάουζερ Μπράταιην παρατηρούν τις βασικές αρχές του τρανζίστορ, βασικό στοιχείο για την επανάσταση της ηλεκτρονικής του 20ού αιώνα.
1961 - "Δραματοποιήθηκαν" οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ομόσπονδης Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας ισχυρίζεται το γιουγκοσλαβικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο απαντά στο διάβημα του Ευάγγελου Αβέρωφ προς τον πρέσβη της Γιουγκοσλαβίας στην Αθήνα.
1962 - Η Γενική Συμφωνία Δασμών και Εμπορίου (GATT) αναγνωρίζει τη συμφωνία Σύνδεσης Ελλάδας-Ε.Ο.Κ.
1968 - Δις εις θάνατον καταδικάζει το Έκτακτο Στρατοδικείο της Αθήνας τον Αλέξανδρο Παναγούλη, κρίνοντάς τον ένοχο για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Γεωργίου Παπαδόπουλου. Σε ισόβια καταδικάζεται ο Λευτέρης Βερυβάκης και σε ποινές κάθειρξης δυόμισι μέχρι 24 ετών άλλοι 8 κατηγορούμενοι.
1969 - Ψυχρός Πόλεμος: Διαπραγματευτές από τη Σοβιετική Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής συναντώνται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με στόχο τον περιορισμό του αριθμού των στρατηγικών όπλων και στις δύο πλευρές.
1973 - Αθήνα - Εξέγερση του Πολυτεχνείου: Ξημερώνοντας Σάββατο άρμα μάχης συνθλίβει την κεντρική είσοδο του Πολυτεχνείου. Η εξέγερση υπέστη δυναμική καταστολή, ενώ επιβλήθηκε νέα δικτατορία του Δ. Ιωαννίδη με κυβέρνηση του Α. Ανδρουτσόπουλου.
1974 - Ελληνικές βουλευτικές εκλογές 1974.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.