HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εθνικό πένθος για την τραγωδία στην Δυτική Αττική - 15 οι νεκροί

Σε εθνικό πένθος η χώρα μετά την «ανείπωτη τραγωδία» από την θεομηνία που χτύπησε τη Δυτική Αττική προκάλεσε τον θάνατο 15 ανθρώπων.  ...

Σε εθνικό πένθος η χώρα μετά την «ανείπωτη τραγωδία» από την θεομηνία που χτύπησε τη Δυτική Αττική προκάλεσε τον θάνατο 15 ανθρώπων. 
Κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη για δεύτερη ημέρα, τα σχολεία στις πληγείσες περιοχές, με απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής. Απογοητευτική είναι η εικόνα των δρόμων στην Μάνδρα και την Ν. Πέραμο παρά τις ακατάπαυστες ενέργειες των σωστικών συνεργείων, ενέργειες τις οποίες δυσχεραίνουν οι καιρικές συνθήκες και η νύκτα, ενώ τίθεται ζήτημα ασφαλείας για τους τυχόν επιζώντες εγκλωβισμένους, όπως επισημαίνει η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας της Περιφερείας, Γιάννα Τσούπρα.
Για την κάλυψη των αναγκών των πληγέντων επιλήφθηκαν οι δήμοι Μεγαρέων και Μάνδρας, ο δεύτερος δε με τρόφιμα και νερά που προμηθεύτηκε από την Περιφέρεια Αττικής.

Αργά το απόγευμα εντοπίστηκε ακόμη μία νεκρή από τα σωστικά συνεργεία της Πυροσβεστικής στη Μάνδρα Αττικής, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών, μέχρι στιγμής, στους 15. Είχε προηγηθεί η ανεύρεση ενός άνδρα ηλικίας 30-35 ετών, ο οποίος εντοπίστηκε σε εξωτερικό χώρο στο 5ο-6ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Μάνδρας-Θηβών.

Πρόκειται για δέκα άνδρες και πέντε γυναίκες. Από τα σφοδρά καιρικά φαινόμενα έχουν τραυματιστεί δεκάδες άτομα ενώ συνεχίζονται οι έρευνες της Πυροσβεστικής. 

Μία γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη στη Μάνδρα Αττικής, όπου εγκλωβίστηκε από τα νερά που έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος. Στην ίδια περιοχή, εντοπίστηκε νεκρός ένας ηλικιωμένος ο οποίος παγιδεύτηκε στο διαμέρισμα του.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ακόμα ένας άνδρας ηλικίας περίπου 65 ετών, βρέθηκε νεκρός σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου ενώ ακόμα ένας άνδρας ηλικίας περίπου 50 ετών εντοπίστηκε νεκρός μεταξύ 2ου και 3ου χιλιομέτρου σε υπαίθριο χώρο στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών.

Νεκρός εντοπίστηκε ακόμα ένας άνδρας στη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας ενώ ακόμα μία σορός βρέθηκε στον Ασπρόπυργο στα ΕΛΠΕ.  Ένας νεκρός βρέθηκε σε εξωτερικό χώρο, στη θέση Ψαλίδι της Μάνδρας, και μία γυναίκα 95 ετών ανασύρθηκε νεκρή από το σπίτι της, στην οδό Στρατηγού Ρόκα.

Ένας άνδρας που αναζητείτο από το πρωί και ανασύρθηκε από υπόγειο οικίας, στη συμβολή των οδών Παπαδιαμάντη και Ομήρου, ενώ μία γυναίκα εντοπίστηκε σε εξωτερικό χώρο επιχείρησης, στη συμβολή Αγίας Αικατερίνης και Ρόκα, στη Μάνδρα. Έξι από τις σορούς έχουν μεταφερθεί στο Θριάσιο νοσοκομείο. 

Η πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω από 600 κλήσεις, έχει προχωρήσει σε 83 απεγκλωβισμούς και στην περιοχή συνδράμουν 153 πυροσβέστες και 55 οχήματα. 

'Αμεσα ξεκινά η Περιφέρεια Αττικής τις απαιτούμενες διαδικασίες για την συντομότερη αποκατάσταση των πληγέντων από τις σοβαρές συνέπειες των καταστροφικών πλημμυρών, στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας. Στο πλαίσιο αυτό από την Πέμπτη, ομάδες καταγραφής της Περιφέρειας προβαίνουν συντονισμένα στις απαραίτητες ενέργειες για την καταγραφή των ζημιών, επί ζητημάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας Αττικής.

Επίσης, ενημερώνει ότι για την καταγραφή και εκτίμηση ζημιών σε οικίες προκειμένου να χορηγηθούν οι προβλεπόμενες οικονομικές ενισχύσεις, οι πολίτες παρακαλούνται να απευθύνονται στον Δήμο τους. Ειδικότερα, οι πολίτες παρακαλούμε να απευθύνονται στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΟΓΑ - ΕΛΓΑ των δήμων τους για καταγραφή καταστροφών που προκλήθηκαν από πλημμύρες σε φυτική και ζωική παραγωγή και για την χορήγηση αποζημιώσεων καθώς αρμόδιος φορέας είναι ο ΕΛΓΑ. Ακόμη οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Ανάπτυξης ΠΕ Δυτικής Αττικής για την καταγραφή - εκτίμηση ζημιών σε επιχειρήσεις, καθώς αρμόδιες είναι οι επιτροπές της Περιφέρειας Αττικής / Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής.

Εισαγγελική παρέμβαση 
Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση σχετικά με τους θανάτους και τις καταστροφές που προκάλεσε η θεομηνία στη Δυτική Αττική.
Στο πλαίσιο της έρευνας ο εισαγγελέας θα  εξετάσει εάν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις και αν χρειαστεί θα κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες και θα συνοδεύονται από κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.