Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σαν Σήμερα 11 Νοεμβρίου

Γεγονότα 308 - Ο επίτιμος αυτοκράτορας Διοκλητιανός συσκέπτεται στο Καρνούντο με τον Γαλέριο, Αύγουστο της Ανατολής, και τον Μαξιμιανό, πρώη...

Γεγονότα
308 - Ο επίτιμος αυτοκράτορας Διοκλητιανός συσκέπτεται στο Καρνούντο με τον Γαλέριο, Αύγουστο της Ανατολής, και τον Μαξιμιανό, πρώην Αύγουστο της Δύσης, σε μία προσπάθεια να τερματίσουν τους εμφύλιους πολέμους της Τετραρχίας.
1100 - Ο Ερρίκος Α΄ της Αγγλίας παντρεύεται τη Ματθίλδη της Σκωτίας, κόρη του Μάλκολμ Γ΄ της Σκωτίας.
1215 - Συνεδριάζει η Δ' Σύνοδος του Λατερανού, καθορίζοντας το δόγμα της μετουσίωσης, δηλαδή τη διαδικασία με την οποία ο άρτος και ο οίνος μετατρέπονται σε σώμα και αίμα του Ιησού Χριστού.
1500 - Συνθήκη της Γρανάδας: Ο Λουδοβίκος ΙΒ΄ της Γαλλίας και ο Φερδινάνδος Β΄ της Αραγωνίας συμφωνούν να διαιρέσουν μεταξύ τους το Βασίλειο της Νάπολης.
1675 - Ο Γκότφριντ Βίλχελμ Λάιμπνιτς εισάγει τον ολοκληρωτικό λογισμό για πρώτη φορά για να βρει την έκταση υπό τη γραφική παράσταση y=ƒ(x).
1750 - Ταραχές ξεσπούν στη Λάσα μετά τη δολοφονία του αντιβασιλέα του Θιβέτ.
1826 - Η Αίγινα γίνεται πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους.
1864 - Αμερικανικός Εμφύλιος Πόλεμος: Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την πορεία του προς τη θάλασσα, ο στρατηγός Τεκάμσε Σέρμαν δίνει διαταγή να καεί η Ατλάντα.
1889 - Η πολιτεία Ουάσινγκτον γίνεται η 42η πολιτεία των Η.Π.Α.
1912 - Η Εθνοσυνέλευση των Σαμίων κηρύσσει την ένωση της Σάμου με την Ελλάδα.
1912 - Ο ελληνικός στρατός απελευθερώνει την Καστοριά και τη Χίο από τους Οθωμανούς.
1918 - Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Ανακωχή της Κομπιέν. Η Γερμανία υπογράφει συμφωνία ανακωχής με τους Συμμάχους σ' ένα βαγόνι στο δάσος της Κομπιέν στη Γαλλία.
1918 - Ο Γιόζεφ Πιλσούντσκι αναλαμβάνει την στρατιωτική εξουσία στην Πολωνία. Συμβολική πρώτη ημέρα της πολωνικής ανεξαρτησίας.
1918 - Παραιτείται από την εξουσία ο αυτοκράτορας Κάρολος Α΄ της Αυστρίας.
1923 - Ο Αδόλφος Χίτλερ συλλαμβάνεται στο Μόναχο για προδοσία για το ρόλο του στο Πραξικόπημα της μπιραρίας.
1934 - Εγκαινιάζεται στη Μελβούρνη το Μνημείο Ηρώων της Αυστραλίας.
1940 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Αεροναυμαχία του Τάραντα. Το Βασιλικό Ναυτικό πραγματοποιεί επίθεση από αεροπλανοφόρο εναντίον του ιταλικού στόλου στον Τάραντα.
1940 - Το γερμανικό καταδρομικό Ατλαντίς καταλαμβάνει βρετανικό πλοίο όπου εντοπίζει άκρως απόρρητη αλληλογραφία, την οποία στέλνει στην Ιαπωνία.
1942 - Η τουρκική κυβέρνηση επιβάλει τον έκτακτο φόρο Βαρλίκ Βεργκισί, που θα αποφέρει μεγάλη οικονομική καταστροφή σε Έλληνες, Εβραίους και Αρμένιους.
1960 - Αποτυχημένη απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος κατά του προέδρου του Νοτίου Βιετνάμ.
1961 - Ανακοινώνεται η ανακάλυψη κρανίων και εργαλείων της προϊστορικής εποχής στο σπήλαιο Αλεπότρυπα της Μάνης.
1962 - Η Εθνοσυνέλευση του Κουβέιτ επικυρώνει το Σύνταγμα του Κουβέιτ.
1962 - Εγκαίνια της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου.
1965 - Στη Ροδεσία (σημερινή Ζιμπάμπουε), η λευκή μειονοτική κυβέρνηση του Ίαν Σμιθ ανακηρύσσει μονομερώς την ανεξαρτησία της χώρας.
1966 - Η NASA εκτοξεύει το Τζέμινι 12.
1966 - Ανταπόκριση της γαλλικής Le Monde από την Αθήνα κάνει λόγο για πορεία ανανέωσης της ελληνικής πολιτικής ζωής με μια "Νέα Αριστερά" υπό τον Ανδρέα Παπανδρέου και μια "Νέα Δεξιά" υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
1975 - Ανεξαρτησία της Ανγκόλας.
1981 - Η Αντίγκουα και Μπαρμπούντα γίνεται μέλος του Ο.Η.Ε.
2002 - Το Σχέδιο Ανάν, σχέδιο επίλυσης του Κυπριακού, που συνέταξε ο γενικός γραμματέας του Ο.Η.Ε. Κόφι Ανάν, παραδίδεται στην Κύπρο, την τουρκοκυπριακή πλευρά και τις εγγυήτριες δυνάμεις Ελλάδα, Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο.
2004 - Η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης επιβεβαιώνει το θάνατο του Γιάσερ Αραφάτ από άγνωστες αιτίες. Λίγα λεπτά αργότερα, εκλέγεται πρόεδρος ο Μαχμούντ Αμπάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.