Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

«Πράσινο» το ντέρμπι της Λεωφόρου - Δείτε τις φάσεις

Ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος στο ντέρμπι των "αιωνίων" και νίκησε δίκαια με 1-0 τον πολύ προβληματικό για ακόμα μια φορά Ολυ...

Ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος στο ντέρμπι των "αιωνίων" και νίκησε δίκαια με 1-0 τον πολύ προβληματικό για ακόμα μια φορά Ολυμπιακό στη Λεωφόρο! Ο Βιγιαφάνες ήταν ο "Χρυσός" σκόρερ για τους "πράσινους".
Οι “Πράσινοι” ήταν αυτοί που μπήκαν πολύ πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο είχαν την κατοχή και έδειχναν πανέτοιμοι για το ντέρμπι! Απείλησαν μόλις στο 4' όταν ο Κουρμπέλης άνοιξε πολύ ωραία στον Λουντ ο οποίος άφησε την μπάλα ώστε να φτάσει στον Χίλιεμαρκ, με το σουτ του τελευταίου να περνάει λίγο έξω.
Ο Παναθηναϊκός συνέχισε την κυριαρχία του και έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Κουλιμπαλί ο οποίος μετά από εκτέλεση κόρνερ ολομόναχος από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε την κεφαλιά όμως η μπάλα έφυγε άουτ.
Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ζήτησε πέναλτι στο 14' όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ανδρούτσου σε μια φάση διαρκείας στην άμυνα του Ολυμπιακού όμως ο διαιτητής συνέχισε το παιχνίδι.
Από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε πολύ (σε αυτό έπεξε ρόλο και ο Πρότο που άλλαξε παππούτσια) με τον Παναθηναϊκό όμως να ελέγχει πλήρως τον αγώνα και να συνεχίζει να είναι η μόνη ομάδα που απειλούσε.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της υπεροχής στο πρώτο μέρος του “τριφυλιού” ήταν τα 8 κόρνερ έναντι κανενός του Ολυμπιακού στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου(!)
Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του προσπαθούσε να ηρεμεί τον ρυθμό όμως επιθετικά δεν μπορούσε με τίποτα να απειλήσει.
Οι γηπεδούχοι παραλίγο να έμπεναν με προβάδισμα στα αποδυτήρια αφού στις καθυστερήσεις μετά από πολύ ωραία ομαδική προσπάθεια, ο Λουντ σούταρε από τα όρια της περιοχής όμως ο Προτό δήλωσε παρών και έδιωξε σε κόρνερ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με... νεύρα αφού μόλις στο 46' οι Οτζίτζα και Κουρμπέλης αρπάχτηκαν. Ο Βέλγος ανέτρεψε τον αρχηγό του Παναθηναϊκού στην προσπαθειά όμως τον πάτησε στο χέρι. Ο Κουρμπέλης σηκώνεται με θυμός, αλλά οι δύο παίκτες δεν έρχονται στα χέρια, με τους ψυχραιμότερους να παρεμβαίνουν

Πέρασαν 51 λεπτά για να κάνει την πρώτη του τελική ο Ολυμπιακός! Ο Οτζίτζα και ο Πάρντο συνεργάστηκαν με τον τελευταίο να κάνει το σουτ όμως γλίστρισε και η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 56' όμως η πίεση των πρασίνων απέφερε καρπούς! Ο Μολίνς έβγαλε την κάθετη στον Λουντ από αριστερά, ο Φινλανδός παράλληλα βρίσκει τον Βιγιαφάνιες ο οποίος αμαρκάριστος δεν ειχε πρόβλημα να κάνει το 1-0.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει μετά το γκολ, πήρε την κατοχή όπως ήταν λογικό και στο 59' έκανε την πρώτη του προσπάθεια για την ισοφάριση όμως το γέμισμα του Φορτούνη δεν το εκμεταλεύτηκε κανείς με την μπάλα να βγαίνει άουτ.

Οι “ερυθρόλευκοι” προσπαθούσαν να απαντήσουν στο γκολ όμως ο Παναθηναϊκός παίζοντας εξαιρετική άμυνα και κλείνοντας εξαιρετικά τους κενούς χώρους δεν μπορούσαν να απειληθούν.

Όμως από το 75' και μετά ο Ολυμπιακός ανέβηκε κατά πολύ! Στο 78' έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Αρσαριφαρντ που μπήκε μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ όμως ο Βλαχοδήμος δήλωσε παρών.

Τρία λεπτά αργότερα οι “Περαιώτες” είχαν δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Αρσαριφαρντ έπιασε την κεφαλιά όμως ο Βλαχοδήμος απέκρουσε με το πόδι και με την βοήθεια του δοκαριού αποσώβησε το γκολ.

O Παναθηναϊκός παραλίγο να “τελειώσει το ματς στο 88' με τον Σιλά να κάνει το σουτ έξω από την περιοχή μετά το διώξιμο του Σισέ όμως ο Προτό μπλόκαρε.

Στο 90' ο Ολυμπιακός έφτασε μια...ανάσα από το 1-1 με τον Αρσαρφαρντ να κάνει την κάθετη στον Κούτρη αυτός βρήκε τον Εμενίκε που είχε πλάτη τον Βλαχοδήμο ενώ είχε αποφύγει τον Μολέδο, όμως εκεί που πήγε να κάνει το σουτ, έπιασε...αέρα και ο Έλληνας τερματοφύλακας μπλόκαρε. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του παιχνιδιού.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μολέντο, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης, Σιλά, Λουντ, Χίλιεμαρκ, Μολίνς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Προτό, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Ένχελς, Κούτρης, Ρομαό, Οτζίτζα, Πάρντο, Φορτούνης, Ανδρούτσος, Εμενίκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.