Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

30ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΟΤΑΝΑΙΪΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ 1987-2017

Εκθαμβωτικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το φετινό επετειακό Συναπάντημα του Συλλόγου Σκοταναίων με τον εορτασμό του θεσμού «30ΧΡΟΝΙΑ Σ...

Εκθαμβωτικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το φετινό επετειακό Συναπάντημα του Συλλόγου Σκοταναίων με τον εορτασμό του θεσμού «30ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΟΤΑΝΑΙΪΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ» που έλαβε χώρα στις 19 Αυγούστου2017!!!!                                                                                                Η γιορτινή αυτή συγκέντρωση ήταν το αποκορύφωμα μιας σειράς εκδηλώσεων που άρχισαν στις 15 Αυγούστου, μεσουράνησαν στις 17 Αυγούστου με την παρουσίαση-παράδοση, της «Αρχοντικής Γυναικείας Αστικής Φορεσιάς της Αχαϊας και των Καλαβρύτων του 19ου αιώνα», από την Παγκαλαβρυτινή Ένωση,  η οποία θα κοσμεί πλέον το Πρώτο Λαογραφικό Μουσείο Σκοτάνης,της Δημοτικής Ενότητας Παϊων, και περιελάμβαναν δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, Σκοταναίους και φίλους τους.
Ιδιαίτερα σημαντική φέτος ήταν η παρουσία και συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, που με τη συνδιοργάνωση μαζί τους της προαναφερόμενης πολιτιστικής εκδήλωσης αλλά και με την προσωπική παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Κατσιφάρα και του Δημάρχου κ. Γεωργίου Λαζουρά στην εκδήλωση αυτή, ανέδειξε τη σημασία, ακόμη και των πιο μικρών χωριών όπως η Σκοτάνη, στην πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξητηςχώρας.                                                                                                 Επ’ ευκαιρία δε της παρουσίας τους στο χωριό οι δύο εκπρόσωποι της Πολιτείας ξεναγήθηκαν και απόλαυσαν το Λαογραφικό Μουσείο Σκοτάνης, κάθισαν στα παλιά θρανία αναπολώντας τα δικά τους μαθητικά χρόνια και έδωσαν συγχαρητήρια στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου για την όλη δραστηριότητά του.
Αυτή ήταν μόνο η αρχή για το τι θα ακολουθούσε, με σκοπό την ανανέωση των δεσμών μεταξύ των κατοίκων και την εγρήγορση που πρέπει να επιδείξουν όλοι προς όλες τις κατευθύνεις για τη διατήρηση ζωντανού του χωριού τους. 
  • Η εβδομάδα των πολιτιστικών εκδηλώσεων στη Σκοτάνη ξεκίνησε παραδοσιακά, με την  αρτοκλασία  στις 15 Αυγούστου στον Ι. Ν. του Αγ. Δημητρίου, πολιούχου του χωριού μας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκαν άρτοι, γλυκά, τσίπουρο και αναψυκτικά προσφορά του Συλλόγου και λουκούμια από την συμπατριώτισσά μας Νίκη Χ. Χρονοπούλου.
  • Την  Τετάρτη 16 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε πρωϊνός περίπατος  από τις τολμηρές συμπατριώτισσες μας που συμμετείχαν, με καθοδηγητή τον πρώην Αντιπρόεδρο και μέλος του Δ.Σ. κ. Γ. Λάππα, που περιλάμβανε σεργιάνι στις όμορφες τοποθεσίες του χωριού μας: TΡΑΓΑΝΕΣ-ΚΑΛΥΒΙΑ-ΑΚΟΝΙΑ - ΠΛΑΤΑΝΑΚΙΑ – ΜΑΓΟΥΛΑ -ΤΡΑΝΗ ΒΡΥΣΗ - ΔΙΧΑΛΙ.   Φτάνοντας στο τέλος της διαδρομής έκαναν στάση στις οικίες των συμπατριωτών μας: Aναστασίας Φ. Σατολιά, Παύλου Φ. Σατολιά και στην οικογενειακή ταβέρνα «Ο  ΖΗΚΟΣ» του συμπατριώτη μας Παναγιώτη  Α. Ζήκου, όπου τους περίμεναν ωραία γλυκίσματα, τσίπουρο, εκλεκτοί μεζέδες και αναψυκτικά προς επιβράβευση της προσπάθειάς τους. Ήταν μια περιήγηση που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.!!!!!
Το βράδυ της ίδιας ημέρας, στην πλατεία του χωριού, έγινε συγκέντρωση παλαιών φωτογραφιών(ασπρόμαυρων και έγχρωμων) από τους συμπατριώτες μας, απεικονίζοντας τη ζωή & τις ασχολίες του χωριού,  για τις οποίες ο Σύλλογος αποσκοπεί μελλοντικά να δημιουργήσει ένα «φωτογραφικό άλμπουμ» το οποίο θα είναι στην διάθεση όλων των συμπατριωτών.
  • Την  Πέμπτη 17 Αυγούστου, πραγματοποήθηκε η κορυφαία εκδήλωση του Συλλόγου επ’ ευκαιρία της παρουσίασης και παράδοσης από την  Παγκαλαβρυτινή  Ένωση της «Αρχοντικής  Γυναικείας Αστικής Φορεσιάς της Αχαϊας και των Καλαβρύτων του 19ου αιώνα» η οποία θα κοσμεί το πρώτο Λαογραφικό Μουσείο Σκοτάνης, της Δημοτικής Ενότητας Παϊων.
Η όλη οργάνωση της εκδήλωσης αυτής ήταν άψογη και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Κατ’ αρχήν διότι επετεύχθη με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Καλαβρύτων, της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης  και του Συλλόγου  Σκοταναίων, γεγονός που αποδεικνύει  για μια ακόμη φορά ότι η συνεργασία πολιτειακών και ιδιωτικών φορέων μπορεί να οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα και ότι η όλη εκδήλωση εστέφθη με εξαιρετική επιτυχία, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου.
Στην  παρουσίαση της φορεσιάς συμμετείχαν:
 Ο Δικηγόρος Παρ΄ Αρείω πάγω και Δρ. Κοινωνιολογίας της Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Δημήτρης Σταθακόπουλος, ο οποίος, συνόδευσε μουσικά, την φορεσιά στην πλατεία του χωριού, με το αντίγραφο του ταμπουρά του Μακρυγιάννη.
  Την φορεσιά φορούσε, κομμένη και ραμμένη στην όμορφη κορμοστασιά της, το μέλος του Δ.Σ. κ. Χριστίνα Λ. Λάσκαρη, την οποία συνόδευσε ο Πρόεδρος και υπεύθυνος  της  Χορευτικής Ομάδας του Συλλόγου Λυκουριωτών «ο Προφήτης Ηλίας» κ. Σωκράτης Μούσιος, μέλη της Χορευτικής Ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Κέρτεζης « Ο Στριφτόμπολας» και στην οποία παραστέκονταν κρατώντας το λάβαρο και τη σημαία του Συλλόγου μας, ντυμένοι με παραδοσιακές στολές και άρματα το μέλος του Δ.Σ. κ. Κωνσταντίνος Ν. Σατολιάς και ο συμπατριώτης μας κ. Νικόλαος Γ. Λάππας.
   Επίσης, στην εκδήλωση συμμετείχαν, δίνοντας  έντονα παραδοσιακό χρώμα, μέλη του Συλλόγου Φίλων Ίππων «Ο ΧΕΛΜΟΣ» Κλειτορίας με  τον Πρόεδρο της τον κ. Νικόλαο Θωμά και τον Αντιπρόεδρο κ. Γεώργιο Θεοδωρόπουλο.
Η  Πρόεδρος του Συλλόγου Σκοταναίων κ. Μαριάνθη Γ. Χρονοπούλου στην ομιλία της, ευχαρίστησε για την τιμητική παρουσία όλους τους παρευρισκομένους και τόνισε μεταξύ των άλλων…
«Η ελληνική παραδοσιακή γυναικεία ενδυμασία, όπως και κάθε μορφή ενδυμασίας του παρελθόντος αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο της παράδοσής μας. Είναι ένα δημιούργημα που φανερώνει πολλά για την ιστορία, την κοινωνία και τον πολιτισμό της κάθε εποχής. Σήμερα  υποκλινόμαστε στην ομορφιά της κάθε χειροποίητης παραδοσιακής ενδυμασίας που αφηγείται την δική της ιστορία, που σε αφήνει να μαντέψεις πόσα χιλιόμετρα κλωστής, πόσα ξενύχτια υπό το φως μιας λάμπας πετρελαίου, πόσος κόπος και πόνος, πόση αγωνία  και πόσο μεράκι χρειάστηκε για την δημιουργία της.  Αλλά και με πόσο καμάρι φορέθηκε από τις γυναίκες της εποχής, μέχρι να κλειστεί  σε κάποιο σεντούκι περιμένοντας μια δεύτερη ζωή. Και η δεύτερη ζωή είναι η σύνδεση του ταξιδιού με το «χθες» και το «σήμερα»
      Στην συνέχεια, ο Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κ. Δ. Βαρβιτσιώτης στην ομιλία του εξήγησε την όλη διαδικασία, την έρευνα και την εργασία που απαιτήθηκε για την δημιουργία της στολής, η οποία πλέον θα κοσμεί το Λαογραφικό Μουσείο Σκοτάνης που από τον πρώτο κιόλας χρόνο, λειτουργίας  του αποτελεί το στολίδι και το πολιτιστικό εργαλείο στην Δημοτική Ενότητα Παίων.
 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σκοταναίων, ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης αλλά και αναγνώρισης γενικότερα της συνεισφοράς του Προέδρου της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης στην διατήρηση και διάδοση της πολιτισμικής μας ταυτότητας, ιδιαίτερα ως Καλαβρυτινών, προέβη σε τιμητική βράβευση. Η απονομή  της βράβευσης έγινε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα και τον  Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Γ. Λαζουρά.
Επίσης, για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση δόθηκε ως αναμνηστικό, στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας,  το λάβαρο του Συλλόγου Σκοταναίων και τo 4CD που  έχει εκδώσει η Παγκαλαβρυτινή Ένωση με τίτλο: «Τα Καλαβρυτινά, με το νερό τ΄αθάνατο». Επίσης αναμνηστικά με το λάβαρο του Συλλόγου δόθηκαν, στον Δήμαρχο Καλαβρύτων, στον κ. Δημήτριο Σταθακόπουλο στον Πρόεδρο του Συλλόγου  Λυκουριωτών κ. Σωκράτη Μούσιο, στην Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κέρτεζης «Ο Στριφτόμπολας» κ. Γεωργία Χασαποπούλου,στον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Ίππων « Ο ΧΕΛΜΟΣ», Κλειτορίας κ. Νικόλαο Θωμά και Γεώργιο Θεοδωρόπουλο αντίστοιχα, καθώς και στα νεαρά μέλη που κράτησαν τιμητικά το Λάβαρο και τη Σημαία του Συλλόγου μας.
Μετά το τέλος της παρουσίασης η  Χορευτική Ομάδα του Συλλόγου Λυκουριωτών που και  φέτος έδωσε το παρόν στη Σκοτάνη, συνετέλεσε  στη δημιουργία ενός ευχάριστου παραδοσιακού-χορευτικού κλιματος που έδωσε την αίσθηση σε όλους τους συμμετέχοντες ότι είχαν μέρος στα δρώμενα μια άλλης εποχής στη σύγχρονη όμως Σκοτάνη!
Η συνδετική ύλη για την απόλυτη επιτυχία αυτής της εκδήλωσης ήταν και τα εδεσματα που προσφέρθηκαν, από τους εθελοντές, σε όλους τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση. Ο χορός δε που ακολούθησε, υπό την μουσική επένδυση της  Καλαβρυτινής D.j κ. Σίας Παπαγιαννοπούλου ήταν φανερό ότι χαροποίησε ιδιαίτερα τους συμμετεχόντες  μέχρι πρωίας.
  • Η Παρασκευή 18 Αυγούστου ήταν αφιερωμένη στα παιδιά, τα οποία διασκέδασαν με τα φουσκωτά παιχνίδια που στήθηκαν στην πλατεία του χωριού, μεταφορφώθηκαν μέσα από το face-painting, ενώ είχαν την δυνατότητα να συμμετάσχουν και σε διάφορες δραστηριότητες που πραγματοποίησε  η ΝΙΚΗ ΚΛΟΟΥΝ ΕVENTS ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ.
Η  βραδιά συνεχίστηκε με την εξαιρετική συναυλία που δόθηκε από την ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ η οποία παρευρέθηκε για πρώτη φορά στη Σκοτάνη και  φέτος συμπληρώνει 91 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στα πολιτιστικά  δρώμενα.  Ο  Διευθυντής και μαέστρος κ. Γεώργιος Μπαμπαράκος, στον οποίο δόθηκε ως αναμνηστικό το λάβαρο του Συλλόγου μας, μαζί με τους 20 νέους Καλαβρυτινούς μουσικούς  μας χάρισαν ένα  απολαυστικό ταξίδι μελωδιών από όλο τον κόσμο, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε μικρούς και μεγάλους.  
Στην συνέχεια της βραδιάς, όλοι οι συμμετέχοντες γεύτηκαν τα παραδοσιακά γλυκά  και τις πίτες που παρασκεύασαν και προσέφεραν οι γυναίκες του χωριού, στις οποίες δόθηκε, από το Διοικητικό Συμβούλιο, ένα συμβολικό δώρο ως αναγνώρισης της προσφοράς τους. Η βραδιά κύλησε με γλέντι και χορό μέχρι τα ξημερώματα με την συνδρομή και πάλι της Καλαβρυτινής D.j.
Το αποκορύφωμα της εβδομάδας των εκδηλώσεων στη Σκοτάνη έλαβε χώρα το Σαββάτο 19 Αυγούστου με τον εορτασμό του θεσμού «30χρόνια Σκοταναιϊκο Συναπάντημα»
Η  Πρόεδος του Συλλόγου κ. Μαριάνθη Χρονοπούλου στον χαιρετισμό της ευχαρίστησε εκ μέρους του Δ.Σ. όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων, η οποία στην ομιλία της τόνισε:
 «Ποιος θα το φανταζόταν, ότι από μία σπίθα που άναψε το 1987 με το ξεκίνημα ενός μικρού ανταμώματος, της Αγίας Τριάδος θα ξεκινούσε η πύρινη φλόγα με την καθιέρωση του 1ου Συναπαντήματος, το έτος 1988  στο χωριό μας και να συνεχίζει να παραμένει  άσβεστη  η φλόγα επί 30 συναπτά έτη»
«Θα πρέπει αυτόν τον εορτασμό να τον δούμε όχι μόνο σαν μία προσπάθεια διατήρησης ενός εθίμου και μίας παράδοσης, αλλά σαν μία προσπάθεια διατήρησης μιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Γιατί κάθε χωριό, όσο φτωχό και αν είναι, έχει τουλάχιστον μια πλατεία, με ένα γέρο πλάτανο, μια εκκλησία στη χάρη κάποιου Αγίου και μία από τις κοινωνικές εκδηλώσεις, την πιο κορυφαία. Το Συναπάντημα ή αλλιώς πανηγύρι.
Το Συναπάντημά μας είναι απλώς το πρόσχημα. Η ουσία είναι η εσωτερική μας ανάγκη να μην χάσουμε τις ρίζες και τους δεσμούς μας από το παρελθόν. Ένα παρελθόν με ηθικές και πνευματικές αξίες.»
           Μετά την ομιλία της Προέδρου, όλα τα μικρά παιδιά μαζεύτηκαν γύρω από μία τούρτα και έσβησαν τα κεράκια για τον εορτασμό του θεσμού των 30 χρόνων, λέγοντας το τραγούδι των γενεθλίων.
           Το Δ.Σ. του Συλλόγου, έχοντας οργανώσει άψογα για μια ακόμη φορά την εκδήλωση, με την απίστευτα όμορφη μουσική που παρουσίασε με το συγκρότημα του ο κ. Λάκης Γεωργακόπουλος, στην ομάδα του οποίου συμμετείχε και ο ιερέας Γεώργιος Αναγνωστόπουλος, που με το βιολί του, το οποίο ακούστηκε για πρώτη φορά στη Σκοτάνη, και τα εξαιρετικά παραδοσιακά τραγούδια που έπαιξε και τραγούδησε, καθώς και την  διεξαγωγή λαχειοφόρου αγοράς, οι Σκοταναίοι και οι φίλοι τους είχαν μια αξέχαστη βραδιά διασκέδασης, συναπαντήματος και συναδέλφωσης.
Τα συναισθήματα που εξέφραζαν οι παρευρισκόμενοι ήταν κυρίως της χαράς και της περηφάνιας, καθώς δήλωναν ότι το Δ.Σ. του Συλλόγου  έκανε τα αδύνατα δυνατά και «ανέβασε τον πήχυ πολύ υψηλά!!!!!
   Τις εκδηλώσεις του Συλλόγου Σκοταναίων τίμησαν, καθ΄όλη την εβδομάδα, με την παρουσία τους:
  • O  Περιφερειάρχης Δυτικής  Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας.
  • Ο  Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γεώργιος Λαζουράς.
  • Ο  Επίτιμος  Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής  Ένωσης κ. Γεώργιος Κοσμάς.
  • Τα  μέλη του   Διοικητικού  Συμβουλίου της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης: Ο  Πρόεδρος κ. Δημήτριος  Βαρβιτσιώτης
Η Γεν. Γραμματέας της Π.Ε. & Γ.Γ του Συλλόγου Σοποτινών κ. Αρετή Πράγια
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λυκουριωτών « Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ»και Υπεύθυνος της Χορευτικής Ομάδας κ. Σωκράτης Μούσιος
Ο Διευθυντής της ηλεκτρονικής εφημερίδας «ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ NEWS» κ. Νικόλαος  Κυριαζής.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Άνω Κλειτορίας (Καρνέσι) κ. Σπήλιος Μπαλαφούτας.
  • Οι σεβαστοί ιερείς συμπατριώτες μας: Ανδρέας Β. Αποστολόπουλος, Παναγιώτης Β. Ρηγόπουλος και Παναγιώτης Β. Αποστολόπουλος καθώς και ο π. Γεώργιος  Αναγνωστόπουλος από την Αμαλιάδα.
  • Η  Αντιδήμαρχος Απασχόλησης και κατά τόπον Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Παϊων κ. Στέλλα Πανουτσακοπούλου
  • Ο  Αντιδήμαρχος  της Δημοτικής Ενότητας Καλαβρύτων κ. Δημήτριος Χουλιάρας.
  • Η  Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου  Καλαβρύτων και Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου Σκεπαστού κ. Ευτυχία Παπαναγιώτου.
  • Η Σύμβουλος Δημάρχου Καλαβρύτων και Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαβρύτων κ. Χρύσα Παπαδάτου.
  • Η Γεν. Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαβρύτων κ. Σία Παπαγιαννοπούλου
  • Ο πρώην Πρόεδρος της Επιχείρησης Σπηλαίου  Καστριών και από τους πρωτεργάτες της αξιοποίησής του κ. Γεώργιος Γκλαβάς.
  • Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μανεσίου κ. Θεόδωρος Κουτρουμάνης
  • Ο  Πρόεδος του Συλλόγου Σοποτινών και  Αντιδήμαρχος του Δήμου Αγ. Δημητρίου κ. Σούλης Σοφιανόπουλος.
  • Ο Δικηγόρος Παρ΄ Αρείω Πάγω, Δρ. Κοινωνιολογίας της Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και μουσικολόγος από το Λευκάσιο ο κ. Δημήτριος Σταθακόπουλος
  • Ο  Πρόεδρος κ. Νικόλαος Θωμάς και ο Αντιπρόεδρος  κ. Γεώργιος Θεοδωρόπουλος του Συλλόγου Φίλων Ίππων « Ο ΧΕΛΜΟΣ» Κλειτορίας
  • Η Πρόεδρος του Συλλόγου Κέρτεζης « Ο ΣΤΡΙΦΤΟΜΠΟΛΑΣ» κ. Γεωργία Χασαποπούλου
  • Η  Ιδιοκτήτρια του  Λαογραφικού Μουσείου Λεχουρίου η κ. Ελένη Πορετσάνου
  • Ο πρώην Πρόεδρος της Χορευτικής Ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Κλειτορίας κ. Χρήστος Κοτσιάς
  • Οι Επίτιμοι Πρόεδροι κ.κ. Σταύρος Π. Μουγγολιάς  και Γεώργιος Α. Σατολιάς
  • Το Επίτιμο Μέλος και επί πολλά έτη Αντιπρόεδρος κ. Δημήτριος Σ. Αποστολόπουλος
  • Ο  πρώην Δήμαρχος Δραπετσώνας κ. Κωνσταντίνος Χρονόπουλος
  • Ο  Πρόεδρος του Συλλόγου Καλαβρυτινών Πειραιά και Επίτιμος Γεν. Διευθυντής κ. Αθανάσιος Χρονόπουλος
  • Ο  Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ και Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καλαβρύτων κ. Παύλος Φ. Σατολιάς.
  • Ο  Εκπρόσωπος του Τοπικού Διαμερίσματος Σκοτάνης κ. Πέτρος Μ. Ρηγόπουλος
  • Ο  Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Καμενιανιτών- Δροβολοβιτών- Δεσινιωτών «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ» και μέλος του Συλλόγου  Πελοποννησίων  Γαλατσίου κ. Αλέξανδρος Σταθόπουλος
  • Ο  Αντιπρόεδρος του  Συλλόγου Λευκασίου κ. Αθανάσιος  Σταθακόπουλος.
  • Ο  Πρόεδρος του Παραδοσιακού  Συλλόγου Βεσινίου κ. Χρήστος Ζαφειρόπουλος
  • Ο κ. Θεόδωρος Ράπανος από του Πλανητέρου, ο οποίος διατηρεί την παραδοσιακή ταβέρνα «Ο ΠΛΑΝΗΤΕΡΟΣ»
  • Ο Πρόεδρος  Άνω Διακοπτού κ. Νικόλαος Μπουζιώτης
  • καθώς και πρώην μέλη Δ.Σ. και Ελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου Σκοταναίων.

Ευχόμαστε στη Σκοτάνη και τους κατοίκους της «Και του Χρόνου», ενώ στο Δ.Σ. του Συλλόγου να παραμείνει δημιουργικό, πρωτοποριακό, χαρούμενο και ασυναγώνιστο, όπως είναι τώρα, για να μας χαρίζει τέτοιες στιγμές. Διότι δεν κουραζόμαστε να λέμε ότι: «Σκοτάνη» σημαίνει «Καλάβρυτα»!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.