HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για το 1821 με Καλαβρυτινές παρουσίες

Ολοκληρώθηκαν επιτυχώς,  οι εργασίες του ΣΤ’ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου, το ο­ποί­ο δι­ορ­γάνωσει η Ιερά Σύ­νο­δος της Εκ­κλη­σί­ας τη...

Ολοκληρώθηκαν επιτυχώς,  οι εργασίες του ΣΤ’ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου, το ο­ποί­ο δι­ορ­γάνωσει η Ιερά Σύ­νο­δος της Εκ­κλη­σί­ας της Ελ­λά­δος διά της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος στο Συνοδικό Μέγαρο της Εκκλησίας της Ελλάδος μέ τίτλο: «Πολεμικές συγκρούσεις και τόποι καθαγιασμού του Απελευθερωτικού Αγώνος κατά τήν Επανάσταση του 1821». Μεταξύ των θεματικών ενοτήτων ήταν και αυτή που αφορά στην κήρυξη της Επανάστασης στην Αγία Λαύρα. Ιστορικές προσεγγίσεις έχουν υποστηρίξει οτι ουσιαστικά η  κήρυξη της Επανάστασης από εκεί ήταν θρύλος. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου σήμερα αντικρούστηκε αυτή η άποψη με βάση της Οθωμανικές πηγές, οι οποίες επιβεβαιώνουν τα γεγονότα των Καλαβρύτων 17-21 Μαρτίου 1821. Επίσης ομιλητές αναφέρθηκαν στη σημασία της Πολιορκίας του Κάστρου της Πάτρας από τους επαναστατημένους Έλληνες καθώς και στην  Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας.
Ομιλητής στις εργασίες, μεταξύ άλλων και ο Δρ Δημήτρη Σταθακόπουλος ( Λευκάσιος ) , ενώ παραβρέθηκαν οι κ. Ανδρέας Ζαΐμης τέως Βουλευτής, ο απόγονος αγωνιστών του 21 και ο κ. Αντώνης Πετιμεζάς, εκπροσωπώντας την Παγκαλαβρυτινή Ένωση και τον όμιλο απογόνων αγωνιστών του 1821 της Παγκαλαβρυτινής , καθώς και ο  καθηγ. κ. Φωτόπουλος ( εκ Σοπωτού )





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.