HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Έχασε και Έμπλεξε...

Το πάλεψε, έδειξε χαρακτήρα απέναντι σε μεγάλες ομάδες, όπως η Σλοβενία, όμως για δεύτερη συνεχόμενη φορά, η Εθνική μας ομάδα δεν κατάφε...

Το πάλεψε, έδειξε χαρακτήρα απέναντι σε μεγάλες ομάδες, όπως η Σλοβενία, όμως για δεύτερη συνεχόμενη φορά, η Εθνική μας ομάδα δεν κατάφερε να φύγει νικήτρια. Ηττήθηκε, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Ευρωμπάκετ με 78-72 και πάει στο 1-2 που την βάζει σε κίνδυνο την πρόκριση στους «16» του Ευρωμπάσκετ. Στο 3-0 έφτασαν οι Σλοβλένοι
Πρώτος σκόρερ για τους νικητές, το παιδί-θαυμα της Σλοβενίας και της Ρεάλ, Λούκα Ντόνσιτς, ο οποίος σημείωσε 22 πόντους, ενώ με άλλους 20 ακολούθησε ο Ντράγκιτς.
Από την άλλη μεριά, η «γαλανόλευκη» είχε πρώτο σκόρερ τον Κώστα Σλούκα με 18 πόντους, με τους Παπαγιάννη, Παππά και Πρίντεζη να πετυχαινούν από 10 ο καθένας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο Κώστας Μίσσας επέλεξε να ξεκινήσει με μια αλλαγή σε σχέση με τα δυο προηγούμενα παιχνίδια του τουρνουά. Πιο συγκεκριμένα στην αρχική πεντάδα ξεκίνησε ο Γιώργος Παπαγιάννης, αντί του Γιάννη Μπουρούση, ενώ οι υπόλοιποι παρέμειναν ως έχουν. Ήτοι, Σλούκας, Καλάθης, Παπανικολαόυ και Πρίντεζης.
Κακό το ξεκίνημα της Εθνικής μας Ομάδα, καθώς έδειχνε να βγάζει τρομερές αδυναμίες στην επίθεση, με αποτέλεσμα να δώσει στη Σλοβενία να προηγηθεί με 6-0 και 8-2. Ο Καλάθης, μείωσε στους 4 (8-4), ενώ ο Παπανικολάου στα μισά της περιόδου μείωσε στο καλάθι (10-8).
Ο Ντόνσιτς, που παραδόξως σε αυτό το Ευρωμπάσκετ τα ποσοστά ευστοχίας του δεν είναι πολύ υψηλά, με ένα προσωπικό σερί 5-0 έστειλε τη Σλοβενία για πρώτη φορά στο +7 (15-8), πριν αποχωρήσουν οι ομάδες στους πάγκους, για το πρώτο τάιμ άουτ.
Στην επαναφορά, οι Μπουρούσης και Πρίντεζης έκαναν το 15-12, όμως οι Σλοβένοι με τους Πρέπελιτς και Ντόνσιτς έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +10 (23-13).
Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε και το δεύτερο δεκάλεπτο με τη Σλοβενία να κρατά σταθερά στα πρώτα λεπτά τη διψήφια διαφορά πόντων (25-15). Όσο περνούσε η ώρα ωστόσο, η «γαλανόλευκη» βελτίωνε την άμυνα της, γεγονός που της έδινε την ευκαιρία να ροκανίσει τη διαφορά (32-30). Το τρίποντο όμως, του Ντόνσιτς έστειλε τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ να βρίσκεται στο 35-30.
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, Πρίντεζης και Καλάθης μείωσαν στον πόντο (35-34), με τον Παπαγιάννη στη συνέχεια να δίνει το προβάδισμα στην Εθνική μας Ομάδα (36-35) για πρώτη φορά στο παιχνίδι.
Μάλιστα το τρίποντο του Σλούκα, έδωσε αέρα τεσσάρων πόντων (39-35) στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ο Ράντολφ, μείωσε προσωρινά στον πόντο (39-38), όμως οι Σλούκας και Παπαγιάννης έστειλαν στο +7 (45-38). Η συνέχεια της τρίτης περιόδου άνηκε καθαρά στην Εθνική μας Ομάδα, η οποία έκλεισε το τριαντάλεπτο στο 58-52.
Στην τέταρτη περίοδο, παρά το γεγονός, ότι η «γαλανόλευκη» έδειχνε να έχει τον έλεγχο του αγώνα, οι Σλοβενία κατάφερε όχι μόνο να ροκανίσει τη διαφορά, αλλά και να πάρει και το προβάδισμα (69-66) με τον Μούριτς στο 36'.
Ο Σλούκας μείωσε και πάλι στον πόντο (71-70), όμως οι Ντράγκιτς, Πρέπελιτς και Ράντολφ διαμόρφωσαν το τελικό 78-72 για τους Σλοβένους.
Τα δεκάλεπτα: 23-13, 35-30, 52-58, 78-72 

Σλοβενία (Κοκόσκοφ): Ράντολφ 8, Ντράγκιτς 20, Νίκολιτς, Πρέπελιτς 16 (3), Μούριτς 6 (1), Μπλάζιτς, Βίντμαρ 6, Ζάγκορατς, Ντίμετς, Τσάντσαρ, Ντόντσιτς 22 (3). 

Ελλάδα (Μίσσας): Καλάθης 6, Μπουρούσης 9, Σλούκας 18 (2), Παππάς 10, Παπαγιάννης 10, Πρίντεζης 10 (10 ριμπ.), Παπανικολάου 4, Μάντζαρης, Αγραβάνης, Παπαπέτρου 5 (1), Μπόγρης, Αντετοκούνμπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.