HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τεράστια οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Σαρωνικό με την κηλίδα πετρελαίου να μολύνει διαδοχικά τις ακτές της Αττικής. ...

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Σαρωνικό με την κηλίδα πετρελαίου να μολύνει διαδοχικά τις ακτές της Αττικής.
Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια στη Σαλαμίνα, στην περιοχή του Αγίου Κοσμά, στην Φρεατίδα, στην Πειραϊκή, ενώ σε παραλίες σε Ελληνικό και Γλυφάδα η δυσοσμία είναι έντονη και οι κηλίδες αγγίζουν σχεδόν τις ξαπλώστρες.
Μάλιστα μια μεγάλη πετρελαιοκηλίδα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη Βούλα.
Αργά το βράδυ επέστρεψαν τα δύο σκάφη που έχει επιστρατεύσει η Πολιτική Προστασία του Δήμου Βούλας με τα οποία ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος μαζί με στελέχη του Δήμου και της Πολιτικής Προστασίας έκαναν επιτόπια αυτοψία της ακτογραμμής της πόλης. Σε συνδυασμό με τις λήψεις από το drone που χρησιμοποιείται εντόπισαν μια κηλίδα έκτασης περίπου πέντε στρεμμάτων, 3,2 μίλια ανοιχτά της Χερσονήσου της Πούντας (Χερσόνησος ΠΙΚΠΑ). Το πρωί καταφθάνουν στην περιοχή τα πρώτα 3.000 μέτρα πλωτών φραγμάτων που ενοικίασε ο Δήμος από εταιρεία της Θεσσαλονίκης. Επιπλέον ο Δήμος έχει παραγγείλει δύο τόνους βιολογικό καθαριστικό για τις ακτές μας να καθαριστούν άμεσα σε περίπτωση που ρυπανθούν. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Λιμενάρχη Σαρωνικού αλλά και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος για τις ενέργειες του Δήμου και πήρε εν λευκώ εξουσιοδότηση να διαχειριστεί τον ενδεχόμενο κίνδυνο όπως έχει ήδη σχεδιάσει.
Στο μεταξύ σε 20 ημέρες με ένα μήνα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση καθαρισμού της πετρελαιοκηλίδας στο Σαρωνικό εκτίμησε σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας, Διονύσης Καλαματιανός.
Την ίδια ώρα περιβαλλοντικές οργανώσεις εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους σχετικά με τη μεγάλης έκτασης πετρελαιοκηλίδα που έχει ρυπάνει τις παραλίες της Σαλαμίνας και του Σαρωνικού Κόλπου.
Η εταιρεία δηλώνει ότι «η διαρροή καυσίμων από το πλοίο έχει σταματήσει» και συνεχίζονται οι προσπάθειες άντλησης του φορτίου, που θα μεταφορτωθεί σε άλλο πλοίο, το οποίο ναύλωσε η εταιρεία για το σκοπό αυτό, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα μελλοντικής διαρροής.
«Σε κάθε περίπτωση είμαστε και θα παραμείνουμε σε διαρκή επαφή με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως το περιβάλλον» αναφέρει ενώ σχετικά με τα αίτια του ναυαγίου, ενημερώνει ότι «οι αυτοψίες των δυτών και οι πραγματογνωμοσύνες από τις αρμόδιες αρχές και οργανισμούς είναι σε εξέλιξη και όταν ολοκληρωθούν», θα είναι σε θέση να γνωρίζει.
Επισημαίνει ότι «το πλοίο ήταν αξιόπλοο, τα πιστοποιητικά του ήταν εν ισχύι και είχε υποβληθεί σε όλους τους ελέγχους, όπως η κείμενη νομοθεσία απαιτεί».
«Η “υποψία” που εκφράζεται από οιονδήποτε σχετικά με υποτιθέμενη μη καταλληλότητα του πλοίου να εκτελεί το έργο για το οποίο προοριζόταν είναι ψευδής, συκοφαντική και η εταιρεία επιφυλάσσεται των δικαιωμάτων της», σημειώνει τέλος η πλοιοκτήτρια εταιρεία.
από:http://www.newsbeast.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.