Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τα διόδια για τη διαδρομή Αθήνα - Ρίο - Ιωάννινα

Πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια του αυτοκινητόδρομου Αντίρριου-Ιωάννινα. Η κορδέλα της Ιόνιας οδού κόπηκε και τον ολοκαίνουριο αυτοκι...

Πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια του αυτοκινητόδρομου Αντίρριου-Ιωάννινα. Η κορδέλα της Ιόνιας οδού κόπηκε και τον ολοκαίνουριο αυτοκινητόδρομο έρχονται τα διόδια για τους πολίτες. Το κόστος των διοδίων ανέρχεται για το μήκος της Ιόνιας σε 12,50 ευρώ, ενώ αν ένας οδηγός ξεκινάει από την Αθήνα με τη χρήση της Ολυμπίας οδού και της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, τότε το ποσό που θα πληρώσει ανέρχεται σε 37,25 ευρώ.

Απ' αυτά τα 12,5 ευρώ είναι για τη χρήση της Ιονίας Οδού, 13,3 ευρώ για τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και τα υπόλοιπα για την Ολυμπία Οδό.

Ειδικότερα, ο αυτοκινητόδρομος έχει τέσσερις μετωπικούς σταθμούς διοδίων (Κλάκοβο, Αγγελόκαστρο, Μενίδι και Τέροβο) με συνολικό κόστος για τα αυτοκίνητα σε 12,50 ευρώ. Πλευρικοί θα υπάρχουν πέντε σε (Γαυρόλιμνη, Μεσολόγγι, Κουβαράς, Αρτα, Γοργόμυλο).

Μεταξύ άλλων, με τη λειτουργία της Ιόνιας οδού έχουμε 196 χλμ. σύγχρονου κλειστού αυτοκινητόδρομου με 2 λωρίδες +ΛΕΑ ανά ρεύμα κυκλοφορίας, ΣΕΑ, χώρους υγιεινής, 24ωρη οδική βοήθεια, ενώ η απόσταση έχει μειωθεί σημαντικά, αφού από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα ένα αυτοκίνητο θα φτάνει σε 1 ώρα και 40 λεπτά και συνολικά 3 ώρες και 40 λεπτά από την Αθήνα.
Αναλυτικότερα, ο αυτοκινητόδρομος περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα:
  • 4 σήραγγες διπλής κατεύθυνσης, συνολικού μήκους 11,2 χλμ.
  • 24 γέφυρες, συνολικού μήκους περίπου 7 χλμ.
  • 77 κάτω & 24 άνω διαβάσεις
  • 3 Κέντρα Λειτουργίας και Συντήρησης
Η Ιόνια οδός διασχίζει δύο περιφέρειες και τέσσερις νομούς και με την ολοκλήρωσή της:
Συνδέει όλη τη Δυτική Ελλάδα, αναβαθμίζοντας σημαντικά αστικά και αγροτικά κέντρα όπως τα Ιωάννινα, την Αρτα και το Αγρίνιο.
Προσφέρει επαρκέστερη σύνδεση των λιμανιών Πάτρας, Αστακού και Ηγουμενίτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.