HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

10 Σεπτεμβρίου γιορτάζουν - Συναξαριστής

Σήμερα 10 Σεπτεμβρίου γιορτάζουν Ονομαστικές Εορτές: ΕΡΑΣΤΗ Εράστη, Εραστή ΕΡΑΣΤΟΣ ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΗ Κλημεντίνη, Κλημεντίνα, Κλεμεντίνη, Κλε...

Σήμερα 10 Σεπτεμβρίου γιορτάζουν
Ονομαστικές Εορτές:
ΕΡΑΣΤΗ Εράστη, Εραστή
ΕΡΑΣΤΟΣ
ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΗ Κλημεντίνη, Κλημεντίνα, Κλεμεντίνη, Κλεμεντίνα
ΚΛΗΜΗΣ
ΜΗΝΟΔΩΡΑ
ΜΗΤΡΟΔΩΡΑ
ΝΥΜΦΟΔΩΡΑ
ΠΟΥΛΧΕΡΙΑ Πουλχερία, Πουλχερίνα, Πουλχερίτσα, Πουλχέρω, Πουλχέρη

Συναξαριστής
Αποστόλων (Ο΄) Απελλού, Λουκά και Κλήμεντος. Μαρτύρων Ιάς, Μηνοδώρας, Μητροδώρας, Νυμφοδώρας (1) (†305-311), Ευδοκίας και Βαρυψαβά. Οσίου Πέτρου επισκόπου Νικαίας. Αγίας Πουλχερίας της παρθένου.

Οι Άγιες Μηνοδώρα, Μητροδώρα, και Νυμφοδώρα, ήταν αδελφές και από μικρή ηλικία αφοσιώθηκαν στον Κύριο. Οι αρετές τους τις έκαναν αγαπητές στους χριστιανούς. Πήγαν σε μία τοποθεσία όπου ανάβλυζαν τα θερμά νερά των Πυθιών, όπου και ασκήτεψαν στην εγκράτεια. Έλαβαν από το Θεό το χάρισμα να τελούν θαύματα. Θεράπευσαν πολλούς χριστιανούς και για τη δράση τους αυτή συνελήφθηκαν και οι τρεις. Δεν φοβήθηκαν όμως και με θάρρος ομολόγησαν την πίστη τους στο Θεό. Βασανίστηκαν φρικτά, και παρέδωσαν το πνεύμα τους στον Κύριο. Όταν μάλιστα ρίχτηκαν τα λείψανά τους στη φωτιά μία δυνατή βροχή την έσβησε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.