Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΠΑΟΚ: Έκανε το πρώτο βήμα

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση του στους ομίλους του Europa League έκανε ο ΠΑΟΚ, κερδίζοντας στην Τούμπα με σκορ 3-1 την Έστερσουντς η ο...

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση του στους ομίλους του Europa League έκανε ο ΠΑΟΚ, κερδίζοντας στην Τούμπα με σκορ 3-1 την Έστερσουντς η οποία είχε προηγηθεί.
Οι ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου κατάφεραν να ισοφαρίσουν λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ενώ στο δεύτερο μέρος μίλησε ο συνήθης... ύποπτος, Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, που δύο γκολ έδωσε στην ομάδα του τη νίκη.
Οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο μπορεί να μην πρόσφεραν το πιο ποιοτικό ποδόσφαιρο που είδαν ποτέ οι οπαδοί τους, όμως η έκβαση του σκορ και η εξέλιξη του ματς, έδωσε το στοιχείο της αγωνίας.

Οι γηπεδούχοι ήταν πιο σταθεροί και είχαν καλύτερα πατήματα από τους ποδοσφαιριστές της Έστερσουντ, όμως σε μια φάση που έγινε το ένα λάθος μετά το άλλο προηγήθηκαν οι Σουηδοί (21'), αφού ο Κρέσπο άφησε την μπάλα να περάσει και ο Λέοβατς μπερδεύτηκε με τον Ρέι που τελικά ανέτρεψε στην περιοχή τον Άιες. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα ο Νούρι που έκανε το 0-1 «παγώνοντας» την Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του προκειμένου να πιέσει τους Σουηδούς και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το γκολ της ισοφάρισης, το οποίο ζητούσε πιο πολύ με γεμίσματα απο τις πτέρυγες. Οι παίκτες του Λουτσέσκου είχαν κάποιες ευκαιρίες για το γκολ που δεν τις εκμεταλλεύτηκαν, κάτι που έκανε τελικά ο Μάτος με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Λέοβατς στο 37ο λεπτό.

Το τέρμα αυτό μπορεί να έφερε ηρεμία στην ομάδα της Θεσσαλονίκης πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όμως όταν ο διαιτητής σφύριξε για τελευταία φορά στο πρώτο 45λεπτο, η κερκίδα αποδοκίμασε αλλά οχι για πολύ ώρα.
Οι φιλοξενούμενοι ήταν η ομάδα που απείλησε πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο, αφού οι παίκτες της Έστερσουντ πίεσαν από το πρώτο λεπτό του δεύτερου μέρους τον δικέφαλο και κατάφεραν να τον κλείσουν μέχρι το 60' στο μισό γήπεδο. Οι Σουηδοί με πολλά κερδισμένα κόρνερ είχαν μεταφέρει το παιχνίδι στην εστία του Ρέι χωρίς πάντως να απειλήσουν ουσιαστικά, αφού οι κίνδυνοι απομακρύνονταν από την άμυνα έγκαιρα.

Η πρώτη καλή φάση του ΠΑΟΚ ήρθε στο 64' όταν ο Μπίσεβαρ σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή, ο Κεϊτά δεν μπόρεσε να μπλοκάρει αλλά ο Μακ δεν έκανε καλό σουτ στην επαναφορά. Λίγο πριν, στον αγώνα είχε περάσει ο Πέλκας στη θέση του Σάκχοβ, με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να ανακατεύει το παιχνίδι των αντιπάλων του, αφού τους αποπροσανατόλισε αμυντικά με συνέπεια να χάσουν τον έλεγχο του ρυθμού που κατείχαν.

Η ευκαιρία του αγώνα ήρθε στο 72ο λεπτό, όταν ο Πέλκας εκτέλεσε φάουλ, με τον Κεϊτά να αποκρούει και να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι του, πριν η άμυνα την απομακρύνει σε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ πλέον είχε ενθουσιασμό στο παιχνίδι του και η εικόνα του ήταν πιο καλή. Όλα έδειχναν ότι το γκολ δεν θα αργούσε να έρθει απέναντι σε μια άμυνα που είχε χάσει τον προσανατολισμό της. Τελικά ο Πρίγιοβιτς ήταν ο άνθρωπος που κατάφερε να βάλει τοους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ, αφού με δική του κεφαλιά στο 76' ήρθε το 2-1. Σαν να μην έφτανε αυτό στους Σουηδούς, ο Πρίγιοβιτς εκτέλεσε στο 88' εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Πέδρο Ενρίκε από τον Κεϊτά κι έτσι οι Θεσσαλονικείς θα πάνε στη ρεβάνς με το 3-1, σκορ σαφέστατα πιο ασφαλές απ' ότι το 2-1.
Διαιτητής: Μπας Νιχάους (Ολλανδία)
Κίτρινες: Ρέι – Μουκίμπι, Κεϊτά
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Λέοβατς, Βαρέλα, Πρίγιοβιτς, Κάμπος, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ (74’ Ενρίκε), Σάκχοφ (63’ Πέλκας), Μακ (80’ Αθανασιάδης)
ΕΣΤΕΡΣΟΥΝΤ (Γκράχαμ Πότερ): Κεϊτά, Πέτερσον, Παπαγιαννόπουλος, Άιες, Σέμα (71’ Γκέρο), Βίντεγκρεν, Μπατσίρου, Νούρι, Μενσά, Μουκίμπι (71’ Μπέργκβιστ), Γκόντος (81’ Μπιόρκστρομ)
από:sportotal.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.