Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ιστορική η πρωτοποριακή παρουσίαση της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ του Σοφοκλέους στο Αρχαίο Θέατρο του Κλείτορα.

Ξεχωριστή οπωσδήποτε και μοναδική στο είδος της, υπήρξε η ερμηνεία της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ του Σοφοκλέους που έγινε με τεράστια επιτυχία την Κυρ...


Ξεχωριστή οπωσδήποτε και μοναδική στο είδος της, υπήρξε η ερμηνεία της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ του Σοφοκλέους που έγινε με τεράστια επιτυχία την Κυριακή 13 Αυγούστου 2017 στον μοναδικό και επιβλητικό χώρο του Αρχαίου Θεάτρου του Κλείτορα.  
Η παράσταση αποδόθηκε επακριβώς στο κείμενο του Σοφοκλή (Αρχαία Ελληνική γλώσσα) και υπήρχε ταυτόχρονη μετάφραση με υπέρτιτλους στην Ελληνική και Αγγλική Γλώσσα.
Η πρωτοποριακή αυτή ερμηνεία έδωσε τη δυνατότητα σε όσους τυχερούς παραβρέθηκαν να απολαύσουν την ποιητική μαγεία της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας στην σημαντικότερη ίσως από πλευράς μηνυμάτων  και δυναμισμού Αρχαία Ελληνική τραγωδία. 
Η απόλυτη ησυχία του ακροατηρίου το οποίο με «θρησκευτική» προσήλωση παρακολουθούσε, σε σημείο που να ακούγονται μαζί με τους ηθοποιούς οι ήχοι της νυχτερινής υπαίθρου, αφού ως γνωστό το Θέατρο του Αρχαίου Κλείτορα, είναι στον Κάμπο της Κλειτορίας προς την πλευρά της Άνω Κλειτορίας, έδειξε την αποδοχή του κοινού αποδεικνύοντας αβάσιμους τους «φόβους» που είχαν εκφραστεί για την κατανόηση του Αρχαίου Κειμένου, κερδίζοντας απόλυτα το «στοίχημα» των διοργανωτών.  
Είναι σημαντικό να αναφερθεί, ότι το κείμενο αυτό ακούστηκε στο χώρο αυτό (ακριβώς στο ίδιο σημείο που παιζόταν τους Αρχαίους χρόνους) μετά από 2.500 χρόνια, όπως τόνισε στο τέλος της παράστασης ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ Λαζουράς. Την παράσταση προλόγισε εκ μέρους του διοργανωτή Δήμου Καλαβρύτων, ο κ Δημήτριος Κοντογιάννης, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων και την έναρξη της εκ μέρους της χορηγού Παγκαλαβρυτινής Ένωσης έκανε ο Πρόεδρος της κ Δημήτριος Βαρβιτσιώτης. 
Ιδιαίτερη μνεία έγινε για την ΔΕΠΕΚ «Σπήλαια Λιμνών» που επίσης υπήρξε αρωγός της διοργάνωσης,  τον Αντιδήμαρχο Κλειτορίας κ Βασίλειο Καρρά για της υποστήριξη της διοργάνωσης σε όλα τα επίπεδα, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κλειτορίας, και όλους τους άλλους τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους και Ομοσπονδία συλλόγων ο Αρχαίος Κλείτωρ που υποστήριξαν την εκδήλωση.
Η Παγκαλαβρυτινή Ένωση που πρότεινε στο Δήμο Καλαβρύτων την διοργάνωση της πρωτοποριακής αυτής παράστασης, υπήρξε χορηγός της εκδήλωσης με κάλυψη του κόστους για όλα τα τεχνικά θέματα για τον εφοδιασμό με μηχανήματα παραγωγής ενέργειας, ηχητικών και φωτιστικών, το κόστος διαμονής και διατροφής των συντελεστών της με την πολύτιμη συνδρομή του κ Χρήστου Κοντογιάννη. 
Παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ Λαζουράς, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων κ Δημ. Κοντογιάννης, ο πρώην Νομάρχης κ Κατσικόπουλος, Ο Αντιδήμαρχος Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής κ Σοφιανόπουλος,  ο Αντιδήμαρχος Καλαβρύτων κ Καρράς, ο Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής κ Δ. Βαρβιτσιώτης, ο Πρόεδρος της ΔΕΠΕΚ «Σπήλαια Λιμνών» κ Δουκλιάς, ο βοηθός Δημάρχου κ Μαγκαφάς, η υπεύθυνη πολιτιστικών του Δήμου και Δημοτική Σύμβουλος Καλαβρύτων κ Παπαναγιώτου, ο Καθηγητής Πανεπιστημίου από USA κ Αλέξης Παπαλεξόπουλος, η Πρόεδρος των κτηνιάτρων Ελλάδος κ. Αθηνά Τραχήλη, ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΠΕ κ Γεώργιος Κοσμάς, η Γυμνασιάρχης και Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Κλειτορίας κ Παπουτσή, ο Αντιπρόεδρος της ΠΕ κ Τ. Μπουζιώτης, η Γ. Γραμματέας της ΠΕ κ Αρετή Πράγια, ο Ταμίας της ΠΕ κ Χ. Κοντογιάννης, ο Πρόεδρος Αρχαίου Κλείτορα κ Καμπέρος, ο Πρόεδρος του συλλόγου Καρνεσιωτών κ Μπαλαφούτας, ο Πρόεδρος Φίλων Ίππων Κλειτορίας κ Νίκος Θωμάς, Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δρυμωτών κ Χριστοδουλόπουλος, το μέλος του ΔΣ του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κ Φίλλιπος Σαρδελιάνος, ο π. Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων επαρχίας Καλαβρύτων κ Δήμος Τράγκας  πρωτεργάτης για την ανάδειξη του Θεάτρου Αρχαίου Κλείτορα, ο Διδάκτωρ Οθωμανολογίας της Παντείου κ Δ. Σταθακόπουλος, ο επίσης πρωτεργάτης για την ανάδειξη του Θεάτρου Αρχαίου Κλείτορα κ Γ. Γκλαβάς, το μέλος του ΔΣ της ΠΕ κ Ν. Κυριαζής, ο Πρόεδρος της Τ.Ε.Ν.Δ.Καλαβρύτων κ. Τσάμης και πλήθος κόσμου.
Η παράσταση και οι συντελεστές της :
Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Σταματίου ο οποίος απέδωσε και τον κεντρικό ρόλο του Βασιλιά Κρέοντα 
Στο ρόλο της «Αντιγόνης» η Μαρίτα Βλασσοπούλου.
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Καταλιακού.
Σκηνικά – Κοστούμια: Μπέτυ Λυρίτη.
Μουσική: Χρίστος Θεσσαλονικεύς.
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μαζαράκης.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Χ. Μωρογιάννη, Γ. Σταματίου, Γ. Φώσκολος, Μ. Τσαμαντιώτης, Κ. Λάσκος, Π. Ξανθόπουλος & Β. Κυριακού.
Χορός
Κορυφαίοι: Γ. Γιούλης & Γ. Τριανταφυλλόπουλος.
Μέλη: Α. Σταθογιαννόπουλος, Μ. Τσαμαντώνης, Κ. Λάσκος & Χ. Θεσσαλονικεύς.”

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.