Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΜΕΝΙΑΝΕΙΑ 2017: ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΜΕΝΙΑΝΙΤΩΝ-ΔΡΟΒΟΛΟΒΙΤΩΝ-ΔΕΣΙΝΙΩΤΩΝ

Μεγαλοπρέπεια, σύμπνοια, αλληλεγγύη, εθελοντισμός , κέφι συμμετοχή , είναι λίγες απ τις λέξεις με τις οποίες μπορεί καθένας να σκιαγρ...


Μεγαλοπρέπεια, σύμπνοια, αλληλεγγύη, εθελοντισμός, κέφι συμμετοχή, είναι λίγες απ τις λέξεις με τις οποίες μπορεί καθένας να σκιαγραφήσει τις αληθινά μεγαλειώδης τριήμερες εκδηλώσεις του Συνδέσμου μας τον φετινό Αύγουστο, τα γνωστά στο ευρύ κοινό «Καμενιάνεια 2017».
Ήταν κατά γενική ομολογία εκδηλώσεις μεστές, με ποιοτικό υπόβαθρο, που θα μένουν αλησμόνητες σ όσους τις έζησαν.
Ξεκινώντας απ τις 13-8-2017, με τον διαγωνισμό σκοποβολής, τον ¨Ηράκλειο δρόμο¨ την επομένη, τον ιστορικό και πολιτιστικό διαγωνισμό γνώσεων, τον αγώνα ποδοσφαίρου μικρών και μεγάλων, τα αγωνίσματα νέων και νεανίδων στο τρέξιμο, διαγωνισμοί σκοποβολής με αεροβόλο, καθώς και τον διαγωνισμό δημοτικού τραγουδιού σαν αποκορύφωμα, δείχνουν όλο το φάσμα του πλούσιου ανάγλυφου των κορυφαίων εκδηλώσεών μας.
Όμως εκείνο που αληθινά ξεχώρισε, ήταν η τέλεση της Θείας λειτουργίας που έγινε με λαμπρότητα και Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια ανήμερα στη γιορτή της Παναγίας στο ναό του πολιούχου μας Αγίου Αθανασίου προεξάρχοντος του εφημερίου μας π. Νικολάου Σωτηρόπουλου. Ο π. Νικόλαος μαζί με το εκκλησιαστικό συμβούλιο φροντίζει τα μέγιστα και για την άριστη κατάσταση των ναών και παρεκκλησίων του χωριού μας βάζοντας τη δική του χρυσοποίκιλτη ψηφίδα στην όλη μεγαλοπρέπεια. Την λαμπρότητα συμπλήρωνε ο πρωτοψάλτης Αθηνών Χαράλαμπος Αντωνακόπουλος-εκ Στεμνίτσης Αρκαδίας, γαμβρός του χωριού μας-με την μελωδικότατη ψαλτική του, καθώς και η υπόλοιπη χορεία των εντοπίων ιεροψαλτών. Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων και αγωνιστών μας, από εκπροσώπους των φορέων του τόπου μας καθώς και η ανάπεμψη του Εθνικού μας Ύμνου απ όλους τους παρευρισκομένους που ο απόηχός του αντιλάλησε σ όλες τις γύρω βουνοκορφές.
Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων ήταν  μουσική βραδιά που ακολούθησε στον αύλειο χώρο του Αγίου Αθανασίου-και κατά την οποία επικρατούσε αδιαχώρητο-με γνήσια παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια, το διαγωνισμός δημοτικού και τη βράβευση των διαγωνιζομένων, σε όλα τα αγωνίσματα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους εθελοντές των εκδηλώσεων, οι οποίοι βραβεύθηκαν πρώτοι απ όλους καθότι ο Σύνδεσμός μας έχει επενδύσει και έχει πετύχει πολλά με τον εθελοντισμό.
Τους παρευρισκομένους καλωσόρισε εκ μέρους του Δ. Σ. ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης, του οποίου απόσπασμα της ομιλίας παραθέτουμε κατωτέρω.
        ΟΜΙΛΙΑ ΚΩΝ/ΝΟΥ—ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΚΑΜΕΝΙΑΝΙΤΗ
Κύριε πρόεδρε της τοπικής κοινότητας Καμενιάνων μετά του οικισμού Δροβολοβού, κυρία πρόεδρε της τοπικής κοινότητας Δεσινού. Αγαπητοί μου κυρίες και κύριοι, συγχωριανοί και φίλοι, επισκέπτες και δικοί μας, καλησπέρα σας.
Στον τόπο της καρδιάς μας βρισκόμαστε και τούτο το καλοκαίρι-Καμενιανίτες, Δροβολοβίτες και Δεσινιώτες, μαζί με τους επισκέπτες και τους φίλους-μεταφέροντας αναμνήσεις απ το χθες, αλλά και τους σύγχρονους προβληματισμούς που ο καθένας κουβαλά ανησυχητικά, προσπαθώντας να αποτυπώσει τον δικό του βηματισμό στο ανάγλυφο του τόπου μας, στηριγμένο στα ακούσματα και τα εφόδια που άντλησε ο ίδιος απ την οικογένειά του, την κοινωνία των χωριών μας, αλλά και από αυτή τη ζωή.
Αυτά τα στοιχεία πάντα θα συνοδεύουν την δράση , την προσφορά και παρουσία μας, σε κάθε έκφανση της ζωής, τόσο ατομικά όσο και συλλογικά. Αυτά είναι που έδωσαν και δίνουν  το έναυσμα για  τη δική μας συμμετοχή στο συλλογικό, πολιτιστικό και ιστορικό γίγνεσθαι των χωριών μας. Απ αυτά διακατεχόμαστε κι εμείς που απαρτίζουμε το Δ.Σ του Συνδέσμου μας, αλλά και όλοι εσείς που μας τιμάτε με την παρουσία σας.
Είναι εκείνα τα στοιχεία που μας ατσαλώνουν την θέληση να συνεχίσουμε προς το αύριο, παραμερίζοντας και αγνοώντας τις όποιες δυσκολίες της ζωής, τις μικροψυχίες και τα ακατανίκητα πάθη των ανθρώπων, τα οποία συναντούν αδιάλειπτα στο διάβα τους όσοι αγωνίζονται για το κοινό καλό. Κανόνας απαράβατος στον κάθε τόπο του Ελλαδικού χώρου, στον οποίο μόνο τα μεγέθη αλλάζουν.
Μέσα σ όλα αυτά, καθώς και σ ένα πνεύμα συναδέλφωσης, αγάπης, αλληλεγγύης, εθελοντισμού, κεφιού, αλλά και προσφοράς, όλοι μαζί: Καμενιανίτες, Δροβολοβίτες και Δεσινιώτες, ας μοιραστούμε το φως του ήλιου που βγαίνει για να φωτίσει όλο τον κόσμο. Ας ανοίξουμε διάπλατα την ψυχή μας, να περάσουμε όμορφα και τούτο το καλοκαίρι και να διασκεδάσουμε απόψε με την καρδιά μας.
Κι ύστερα, με την γλυκύτατη γεύση όλων αυτών των γεγονότων του φετινού καλοκαιριού και τους ήχους των ζωντανών αναμνήσεων που διαχέονται ακόμη νοητά στις βουβές κατά καιρούς ρούγες και τα σοκάκια των χωριών μας, ας σχεδιάσουμε την πορεία και τη στάση ζωής μας. Ας κάνουμε ακόμα καλύτερο τον τόπο μας, για μας και τις επερχόμενες γενιές.  Ας δουλέψουμε όλοι συλλογικά με αίσθημα ευθύνης και αγάπης. Τον ερχόμενο Γενάρη λήγει η θητεία του παρόντος Δ.Σ.  Σας καλούμε όλους να πλαισιώσετε τα συλλογικά όργανα και να θέσετε υποψηφιότητα γι’ αυτά. Ο Σύνδεσμός μας δεν προσφέρεται ως πεδίο ανάδειξης ή αντιπαράθεσης, αλλά προσφοράς και κανένας μας δεν είναι αναντικατάστατος. Μέσα σ ένα τέτοιο πνεύμα θα συνεχίζει να υπάρχει, να προκόβει και να είναι μπροστάρης, όπως κατά γενική ομολογία στέκει μέχρι σήμερα στα δρώμενα του τόπου μας.  Σας καλωσορίζω λοιπόν με αγάπη εκ μέρους όλου του Δ.Σ.  και εύχομαι από καρδιάς, καλό βράδυ και καλή διασκέδαση σε όλους.

Ακολούθησε ο μεστός και με ιδιαίτερα νοήματα χαιρετισμός του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Καμενιάνων Σπυρίδωνος Λάμπου, και της Προέδρου του Δεσινού Διαμάντως Αθανασοπούλου και οι εκδηλώσει ολοκληρώθηκαν τις πρωινές ώρες της επόμενης μέρας.
**Αξίζει να σημειώσουμε ότι τις εσπερινές ώρες της Κυριακής 13-8-17 πραγματοποιήθηκε φιλολογικό μνημόσυνο για τον αοίδιμο πρωθιερέα και πρώτο εκλεγμένο πρόεδρο του Συνδέσμου μας-μια απ τις κορυφαίες προσωπικότητες του χωριού μας-τον μακαριστό Παπαγιάννη Αντωνόπουλο, για τον οποίο θα παραθέσουμε ειδικό αφιέρωμα. Στη συνέχεια του φιλολογικού μνημοσύνου ακολούθησε προβολή φωτογραφιών (σλάιντς), από το σπάνιο φωτογραφικό αρχείο του ιδίου που μας πήγε πενήντα και πλέον χρόνια πίσω στο χρόνο. Ήταν κάτι που μας συγκίνησε όλους, στην κατάμεστη αίθουσα του «Πνευματικού Κέντρου Καμενιάνων» και άφησε τις καλύτερες αναμνήσεις.
Η οικογένεια του μακαριστού πρωθιερέα π. Ιωάννη Αντωνόπουλου- δια της κόρης του Δήμητρας και του γαμβρού του Χαράλαμπου Αντωνακόπουλου-στο τέλος της προβολής παραχώρησαν το ιστορικό,  φωτογραφικό αρχείο στο Σύνδεσμό μας, ως ζώσα κληρονομιά για τον τόπο μας. Ο Σύνδεσμός μας, τα χωριά μας εκφράζουν τις άπειρες ευχαριστίες τους.
Περατώνοντας ευχόμαστε υγεία, μακροημέρευση και κάθε καλό, στους όπου γης Καμενιανίτες-Δροβολοβίτες και Δεσινιώτες καθώς και σε όλο τον κόσμο.
Το Δ. Σ. του Συνδέσμου Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.