HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου στον Συνεταιρισμό Καλαβρύτων - Όλα όσα είπε (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Συνεταιρισμό Καλαβρύτων βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κ. Βαγγέλης Αποστόλου. Ο κ. Αποστόλο...

Στο Συνεταιρισμό Καλαβρύτων βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κ. Βαγγέλης Αποστόλου. Ο κ. Αποστόλου είχε την ευκαιρία να ακούσει τα προβλήματα των κτηνοτρόφων και να δώσει απαντήσεις σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τον πρωτογενη τομέα. Στην σύσκεψη στα γραφεία του Συνεταιρισμού παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού και Πρόεδρος της νέας ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Παύλος Σατολιάς, ο Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Ριζούλης, ο Διευθυντής κ. Θανάσης Παπαδόπουλος, και κτηνοτρόφοι των Καλαβρύτων. Ο κ. Σατολιάς έθεσε τα ζητήματα συνοπτικά αλλά ουσιαστικά με τον κ. Αποστόλου να δίνει απαντήσεις σε όλα. Νέος ΚΑΠ, Δασικοί χάρτες, φορολογικό - ασφαλιστικό αγροτών, τιμές στο γάλα και επιδοτήσεις ήταν μερικά από τα ζητήματα.
Σε δήλωσή του ο κ. Αποστόλου ανέφερε:

"Επεδίωξα να έρθω στα Καλάβρυτα και να επισκεφθώ τις εγκαταστάσεις του τοπικού Συνεταιρισμού για δύο λόγους. Ο ένας είναι γιατί πρόκειται για ένα από τα συνεταιριστικά διαμάντια της χώρας. Ένας απολύτως υγιής συνεταιρισμός, καινοτόμος και πρωτοπόρος, με καθαρά λογιστικά δεδομένα, χωρίς χρέη, με θεαματική κερδοφορία και κυρίως με πραγματική ανταποδοτικότητα στους συνεταιρισμένους κτηνοτρόφους. Την ώρα που οι τιμές του αιγοπρόβειου γάλακτος δέχονται ισχυρές πιέσεις από τις γαλακτοβιομηχανίες, με διάφορα προσχήματα, ο συνεταιρισμός των Καλαβρύτων κρατάει τις τιμές και δείχνει το δρόμο.
Πρόκειται για το πλέον απτό παράδειγμα του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει ο συνεργατισμός στην προσπάθεια βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής αγροτικής παραγωγής αλλά και στήριξης του αγροτικού εισοδήματος.
Ο δεύτερος λόγος της επίσκεψής μου σχετίζεται με τη στρατηγική επιλογή που έχουμε κάνει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη στήριξη της αιγοπροβατοτροφίας. Ενός κλάδου που με πολιορκητικό κριό στις διεθνείς αγορές τη φέτα, διατηρεί πραγματικό συγκριτικό πλεονέκτημα και μπορεί να δημιουργήσει ακόμα καλύτερες προοπτικές. Ο αγώνας που κάνουμε για την προστασία του ονόματος της ελληνικής φέτας, αποδίδει ήδη καρπούς πράγμα που μας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον".
Δείτε το βίντεο του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS με όλες τις τοποθετήσεις και τις δεσμεύσεις του Υπουργού.







Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.